DJ Danjah: ‘Alles wat ik doe, komt uit mijn hiphop hart’

dj-danjah

Hij was een jongen van zeven jaar oud die op blokfluitles moeite had met noten lezen wegens dyslexie. Op dat moment had hij nooit durven dromen dat hij deejay, producer én evenementenorganisator zou worden. Waar hij wel over droomde? “Ik wilde altijd rijk worden”, vertelt DJ Danjah die inmiddels een begrip is geworden in Doetinchem en omstreken.

We ontmoeten DJ Danjah, oftewel Daan Moren, in zijn huis in Doetinchem. De plek waar hij zijn creativiteit de vrije loop kan laten. “Maar geld maakt niet gelukkig”, vertelt de Doetinchemmer als hij zijn verhaal afmaakt. “Het maakt natuurlijk wel veel mogelijk, maar doen wat je écht leuk vindt en daarin slagen, dát is belangrijk.”

Scratchen

Daan maakte voor het eerst kennis met een draaitafel toen hij 16 was. Hij studeerde aan de Middelbare Hotelschool in Wageningen en vrienden van hem hadden een dj set staan. Het was liefde op het eerste gezicht, want die set ging niet meer uit het hoofd van de toenmalige student. Op zijn 18e begon hij met scratchen. “Het heen en weer bewegen van een vinylplaat onder de naald. Het klinkt alsof de plaat krast”, vertelt Daan terwijl hij met zijn vingers heen en weer beweegt in de lucht. “Ik leerde het van een goede vriend van mij, Elio. Hij is nu sound engineer bij Afrojack. Door hem ben ik aanraking gekomen met turntablism (dj’en).”

Boogy’s Beachbar

Zijn eerste plaatje draaide hij in Boogy’s Beachbar in Doetinchem. “Daarvoor hete het nog Scala danstheater. Ik werkte achter de bar en mocht daar een hiphopevenement organiseren, maar ik voelde me niet goed genoeg om zelf te draaien. Toen de club later werd omgedoopt tot Boogy’s Beachbar, nam ik de stap. Daar is het allemaal begonnen.” C’est la vie volgde en er kwamen een hoop andere samenwerkingen voor de artiest. Hij was de dj van hiphopgroep Fata en toen begon de landelijke bekendheid.

dj-danjah-bij-soulfood-gringos
Danjah achter de draaitafel bij Soulfood Gringo’s

Niet de eeuwige jeugd

We kennen Daan nu als bedenker van Yumm Yumm dat nu ook in Engeland is uitgerold, zijn nieuwe evenement GOUD in mOscow en hij draait bij Soulfood van Gringo’s. Daarnaast blaast hij samen met zijn vrouw ook nog eens nieuw leven in de kledinglijn Proud Lifestyle. Toch wil de 38-jarige deejay op muziekgebied íets meer verdwijnen naar de achtergrond. “Ik heb niet de eeuwige jeugd en ik moet dan ook realistisch blijven. Ik wil me in de toekomst meer bezig houden met managen en marketing én ik ga weer terug naar mijn roots met funk, soul en hiphop classics. Daarmee spreek ik meer mijn eigen leeftijdsgenoten aan, maar natuurlijk vind ik voor de jeugd draaien ook nog steeds super!”

Hiphophart

Wat Daan ook doet, hij doet het uit zijn hiphophart. Op zijn tiende kwam hij dankzij zijn vader in aanraking met de muziekstijl. “Hij kwam thuis met een cd van The Disposable Heroes of Hiphoprisy en ik was hooked.” Toen de artiest met zijn grote verzameling vinylplaten begon, kocht hij als eerste Worst Comes To Worst van Dilated Peoples. “Vooral maatschappelijk kritische rappers raken me. Don’t take shit for granted.”

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Familieman

Wie denkt dat Daan als deejay een nachtbraker is en aan drank en drugs zit, heeft het goed mis. Dat blijkt wel als we bij hem aan de keukentafel zitten en Daan naar buiten kijkt. “Hè verdorie! Is het konijn wéér ontsnapt”, roept hij terwijl we het interview afronden. Heb je nog dromen voor de toekomst Daan? “Muziek overbrengen aan mijn kinderen en plezier houden in wat ik doe. Het klinkt misschien cliché, maar die droom over rijk worden heb ik al lang niet meer.”

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Tip! Een beautybehandeling met taart én korting: dat wil je”

Tip! Een beautybehandeling met taart én korting: dat wil je

Aangeboden door Hello.Fika

Ga naar “Op het voetbalveld of in de tbs-kliniek: Aziz komt overal met zijn coachingsbedrijf”

Op het voetbalveld of in de tbs-kliniek: Aziz komt overal met zijn coachingsbedrijf

Aangeboden door Qredits

aziz qredits
Ga naar “Nina en Lianne van spellenwinkel De Betovering: ‘Je kunt bij ons alles zien, voelen én doen’”

Nina en Lianne van spellenwinkel De Betovering: ‘Je kunt bij ons alles zien, voelen én doen’

Aangeboden door Unbox Now

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit gebreide tuniek** € 14,99”

True Spirit gebreide tuniek** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker Informatiebeheer”

Medewerker Informatiebeheer

 • Waterschap Rijn en IJssel
 • Fulltime
Ga naar “Service Technicus”

Service Technicus

 • Continu Professionals
 • Fulltime