Dit is de Doetinchemmer die elke kroeg een eigen gezicht geeft

Door Melisa Verheijen 23 november 2018

Ze zijn er nog, echte vakmensen die niet uitgepraat raken over hun beroep. Jeroen ter Maat (45) is zo’n vakman. Hij werkt het liefst met zijn handen en maakt álle meubelstukken op maat. Je kunt het zo gek niet bedenken of hij kan het. “Ik zie het eindproduct in de beginfase al voor me.”

Wat Lev, Merleyn, Sir James en de Engelenbak met elkaar gemeen hebben? Ze zijn allemaal (gedeeltelijk) ingericht door de meubelmaker. In de oude slijperij aan de Spinbaan bedenkt hij zijn briljante meubelcreaties. Zijn grootste opdracht? Foodbar Lev.

LEV

“Dat was mijn eerste grote klus. Ik heb het hele restaurant ingericht en ben er vooral trots op dat iemand je dat vertrouwen geeft.” Behalve LEV heeft Jeroen ook zijn handtekening achtergelaten bij Café Merleyn. Het muziekcafé dat dit jaar een nieuwe start maakte gaat mede dankzij de nieuwe look mee met de tijd. “Na Merleyn ging het als een lopend vuurtje. Vier jaar geleden begon ik met meubelmaken, maar na twee jaar kon ik er echt van leven. Mensen weten me wel te vinden en komen zelfs vanuit het westen.”

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt

Staal en hout

Jeroens werk is niet standaard en herken je vooral door het gebruik van staal en hout. “Dat is écht mijn ding. Met staal kan je alle kanten op en hout geeft weer warmte”, vertelt de Doetinchemmer terwijl hij ons een rondleiding geeft door zijn werkplaats. “Tafels, kasten, (ensuite) deuren, tuinmeubels, krukken, bijna alles is mogelijk. En alles kan ik op maat maken.” Aan zijn achternaam zal het niet liggen.

Handig

Waar die liefde voor meubelmaken vandaan komt? “Ik ben heel handig”, zegt Jeroen lachend. “Dat is altijd zo geweest. Familie en vrienden vroegen vaak of ik ze ‘even’ kon helpen. Ik heb er mijn beroep van gemaakt en doe projecten voor (horeca)zaken, maar ook voor particulieren.”

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt

Jeroen ter Maat

Wensen heeft Jeroen nog wel. Zo zou hij graag zijn eigen meubellijn opzetten. Wil je dat mensen een Jeroen ter Maat in huis hebben staan? “Nee, dat mag van mij onder een andere naam”, zegt de ondernemer. “Ik ben niet zozeer opzoek naar erkenning, ik doe het omdat ik het leuk vind.”


Meer over JTM Meubels ontdekken?

JTM Meubels woonwinkels

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Spinbaan 19, Doetinchem

Bekijk meer:woonwinkels

adv.