De handige buurman die je fiets fixt, is dichterbij dan je denkt

Aangeboden door Halfords Doetinchem 12 april 2019

Martin Buunk (55) begon begin jaren ’90 de franchise van Halfords in Doetinchem. “Er stond een oproep in de krant voor het opstarten van een filiaal. Mijn schoonmoeder tipte me; ik ben technisch aangelegd en gek op fietsen. We namen een kijkje bij de toenmalige Halfords in Arnhem en ik was meteen verkocht. Ik vind het nog steeds iedere dag een genot om de klant te ontzorgen en oplossingen te bedenken voor zijn problemen.”

“Ik heb in dertig jaar tijd veel zien veranderen. Vroeger moest je alles zelf uitvogelen. Tegenwoordig hebben mensen daar geen tijd voor. Ze willen graag dat een ander hun probleem oplost. Dat maakt mijn werk juist zo leuk; bij Halfords zijn we die handige buurman die even je band vervangt of je ketting erop legt. Het geeft veel voldoening om een ander te helpen.”

Koning autoradio

Niet alleen het gedrag van de klant is veranderd, maar ook de markt, legt Martin uit. “Vroeger verkochten we honderden autoradio’s per week. We waren echt ‘Koning autoradio’. Nu verkopen we er nog twee per maand. Inmiddels is de e-bike niet meer uit de winkel weg te denken. En zo spelen we steeds in op de vraag vanuit de markt. Wat veel mensen niet weten, is dat we een complete fietswerkplaats hebben. Wij halen de fiets op, repareren of servicen hem en leveren de fiets weer thuis af. En als je zelf binnenloopt met je fiets, is hij twee uur later weer klaar; ook zonder afspraak of als je hem niet hier hebt gekocht.”

Halfords Doetinchem 1
Redactie indebuurt

Niet voor- of achteruit

“Naast de fietswerkplaats, verkopen we allerlei producten en accessoires voor auto en fiets. Van olie en lampjes tot ruitenwissers en stoelhoezen. Maar denk ook aan auto- en fietsstoeltjes voor de kleintjes, kinderfietsen, fietstassen en wasproducten. Afgelopen week stond er een meneer op de stoep met een vastgelopen wiel van zijn rollator. Hij kon niet meer voor- of achteruit. We hebben de beste man een kop koffie gegeven en ondertussen zijn rollator gerepareerd met fietsonderdelen. Om iemand op zo’n manier te helpen, daar word je echt blij van!”, lacht Martin vol genoegen.

Mannenwinkel of toch niet?

Halfords wordt nog steeds gezien als mannenwinkel, maar uit klantonderzoek blijkt dat meer dan de helft van de betalende klanten vrouw is. Martin: “Daar stonden wij ook even van te kijken. De vrouw van tegenwoordig staat haar mannetje, ook wat betreft technische zaken. Het is niet langer zo dat de dames de Bristol en Scapino induiken en alleen de man zich in de Halfords begeeft. Of je nou een fanatieke fietser bent, of na het bier drinken een slag in je wiel rijdt; wij staan voor je klaar!”

Stuntactie

Halfords heeft een exclusieve op=op stuntactie. Koop nu de Nederlandse e-bike Vogue Centaur inclusief rijklaar afleveren en een gratis servicebeurt. Voor een model met drie versnellingen betaal je €899,- en voor zeven versnellingen €999,-. Mis hem niet!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Halfords Doetinchem. Meer over Halfords Doetinchem ontdekken?

Halfords Doetinchem autobedrijven

Nu gesloten09:00 - 18:00

Nieuwstad 59, Doetinchem

Bekijk meer:autobedrijven

adv.