Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dion Teloh (23): ‘Ik hield altijd al van vrolijke sokken’

Door Kelly Heerink 22 november 2019

Het begon als een grapje – sokken met het bekende Achterhoekse groene logo. “Ik had 500 paar aangeschaft en was blij als ik ze binnen één jaar kwijt zou zijn”, zegt Dion Teloh (23) uit Doetinchem. Maar binnen drie dagen waren de dozen leeg. “Inmiddels kun je het een uit de hand gelopen hobby noemen.” 

Toen Dion de Achterhoekse vlag zag in 2018, ontworpen door Paul Heutinck, vond hij het direct een mooi logo. Ruim een jaar geleden ontstond dan ook het idee om het logo op sokken te drukken. “Ik was altijd al iemand die van vrolijke sokken houdt”, zegt hij erover. Het concept lag klaar, hij moest alleen eerst nog even afstuderen.

Trots op de Achterhoek

Deze zomer behaalde Dion zijn hbo-papiertje Communicatie. In september begon hij als communicatiemedewerker bij Sportservice Doetinchem en in de resterende uren stortte-ie zich op zijn eigen bedrijf: Trots op de Achterhoek. “Zo voelt het voor mij ook”, zegt hij. “Iedereen die de vlag heeft wapperen, de sokken draagt en misschien binnenkort wel een muts op z’n hoofd zet die we sinds kort ook verkopen, is trots op de streek”, volgens Dion. Zelf is-ie het ook. “Ik vind de Achterhoek heel gemoedelijk en wil nergens anders wonen. Ik ga ook al jaren naar de Zwarte Cross.”

Op de koffie bij Bennie Jolink en Radio 10

De ondernemer pakte het slim aan en zocht contact met niemand minder dan Bennie Jolink, weerman Gerrit Vossers en dialectband de Boetners. Er volgde zelfs een belletje van Rob van Someren (Radio 10). “Zat ik ineens in de uitzending te praten over deze Achterhoekse ‘sök’.” Ook vlogger Enzo Knol heeft ze al aangehad. “Die kreeg een paar aangereikt van Gerrit, waarmee hij contact had voor een vlog – grappig hoe dat balletje kan rollen.”

Lees verder onder de foto’s: 

Dion met weerman Gerrit Vossers. Eigen foto
Dion met Bennie Jolink. Eigen foto
Dion bij Radio 10 met Rob van Someren. Eigen foto
Dion met De Boetners. Eigen foto

De sokken lijken voor velen al niet meer weg te denken. Ze liggen zelfs al in 25(!) Achterhoekse winkels. En dan te bedenken dat ze pas te koop zijn sinds de tweede week van september. En naast de mutsen én babysokjes heeft Dion nog veel meer ideeën, waar hij nog niks over zegt. Wel weet hij dat zijn onderneming een hobby blijft. “Ik vind mijn werk bij Sportservice veel te leuk. En af en toe krijg ik hulp van vrienden die dingen voor me regelen en inpakken.”

Lees ook:

Klaas oliebol

Hulde: Klaas Guhnen verkoopt al 10 jaar oliebollen op De Bongerd!

Al tien jaar is ondernemer Klaas Guhnen (34) hét gezicht van de oliebollenkraam op De Bongerd. Van 1...
microblading

Esmee Evers (22): ‘microblading is het geheim voor mooie strakke wenkbrauwen

De 22-jarige Esmee Evers uit Doetinchem besloot het roer drastisch om te gooien. Sinds oktober is zi...

adv.