Bobby jaagt zijn droom na en begint eigen dansbedrijf in Doetinchem

Door Melisa Verheijen 10 augustus 2018

Bobby Tangelder (26) was 8 jaar toen hij zijn zusje zag dansen tijdens haar balletles. ‘Dat wil ik ook!’ Dacht de Doetinchemmer en hij nam een proefles jazz. Na zijn eerste danspas is hij nooit meer gestopt, sterker nog, hij heeft er zijn beroep van gemaakt. 

Waarom dansen? “Het zit in je of niet. Ik kan er mijn gevoel en emotie inleggen en dat geeft een vrij gevoel”, vertelt Bobby met stralende ogen. “Dat heb ik ook als ik lesgeef bij Studio In Dans. Als ik zie dat leerlingen hun gevoel in de choreo kwijt kunnen, geniet ik daarvan. Dit is écht mijn ding.”

Londen en New York

Bobby werd op de middelbare school niet altijd begrepen. Een 12-jarige jongen die danst en op de Dansacademie zit, dat vonden zijn klasgenoten maar raar. “Gelukkig trok ik me er niets van aan en heb ik er nu geen last meer van. Toen ik de dansopleiding Show en Artiest ging volgen, kwam ik natuurlijk tussen de mensen die hetzelfde voelden voor dans als ik.”

Na de vierjarige studie, stopte het niet. Bobby kreeg les in New York en Londen en keerde met een zak vol ervaring terug naar Doetinchem. “Gevoel overbrengen is het allerbelangrijkste. Je kunt technisch een goede danser zijn, maar heb je geen emotie, dan raakt het me niet”, zegt Bobby terwijl hij zijn hand op zijn hart legt.

Medley

De passievolle danser is op 1 januari 2018 zijn eigen bedrijf In Choro Passion gestart. Met zijn onderneming wil hij workshops geven aan bijvoorbeeld (middelbare) scholen, kinderfeesten en bruidsparen. Wat een goed idee! “Mensen die gaan trouwen willen vaak oefenen voor hun openingsdans. Ik kan ze leren stijldansen op hun favoriete nummer, maar ook een choreografie in laten studeren. Wat dacht je van een dans op een medley van Bruno Mars?” Leuk!

Toppers

Dat deze choreograaf zich verbonden voelt met muziek wordt wel duidelijk als we hem vragen naar zijn tatoeage. “Het zijn muzieknoten met de melodie van ‘I Was Born This Way’. Dat draag ik letterlijk altijd met me mee.”

Heeft deze jonge ondernemer nog dromen? “Ik zou nog een keer in een musical willen staan of willen dansen bij de Toppers. Als docent zou ik mijn eigen dansschool willen of eentje overnemen. Maar eerst mezelf maar eens bekender maken in de Achterhoek. Misschien verover ik daarna wel het westen van het land.”

Wil jij Bobby binnenkort bewonderen? Dat kan! Zaterdag 18 augustus treedt hij met In Dans op op de Play Fontain. 

In Choro Passion sport en bewegen

nu openHele dag

, Doetinchem

Bekijk meer:sport en bewegen