Bianca (43) van Bianca’s Homecooking heeft een passie voor Aziatisch eten: ‘Als kind dacht ik dat de sneeuw rijst was!’

Foodies met een zwak voor Aziatisch eten opgelet! Met de kookworkshops van Bianca’s Homecooking tover jij straks de heerlijkste Aziatische gerechten uit je eigen keuken. Bianca’s creativiteit op Aziatisch kookgebied is grenzeloos. “Krekels en vissenkoppen? Ik maak er een smakelijk recept van!”

Met de paplepel ingegoten

Kun je als dreumes al een passie hebben voor eten? “Jazeker!”, lacht Bianca. “Mijn moeder vertelde dat ze eens met mij in de kinderwagen door de sneeuw liep. Ik probeerde de sneeuw  te pakken en op te eten. Ik dacht dat het rijst was!”

‘Mijn man lokte me naar Doetinchem’

Bianca woont en werkt aan de Oude Terborgseweg in Doetinchem. Maar dat was niet altijd zo. Ze verliet haar geliefde stad Haarlem voor de liefde. “Ik was verslingerd aan de grote stad, maar mijn man Bart wist me naar de Achterhoek te lokken. Dat deed hij wel op een hele speciale manier. Ik kreeg van hem een kaart van Gelderland waarop hij alle Aziatische restaurants en toko’s omcirkeld had. Toen was ik snel om! Ik woon hier inmiddels met Bart en mijn dochtertje met heel veel plezier. Doetinchem heeft een gezellig centrum met een steeds groter aanbod aan goede multiculti-restaurants.”

Een spannend begin

De beslissing om van haar kookpassie haar werk te maken, was best lastig. “Ik had een comfortabele vaste baan in het bedrijfsleven. Maar toen een kennis me vroeg een Aziatische kookworkshop voor 19 man te verzorgen, was er geen houden meer aan. In 2020 startte ik mijn bedrijf en ging ik Aziatische kookworkshops bij mensen thuis verzorgen. De begintijd was wel heel spannend. Ik was net begonnen, toen corona alles platlegde. Dat was even schakelen!”

Tekst gaat verder onder de afbeelding >

Foto: Bianca’s Homecooking

Uitje in eigen keuken

Bianca ging niet bij de pakken neerzitten. Ze besloot online kookworkshops te gaan geven. En dat bleek een schot in de roos. “Eerst deden vooral bekenden mee, maar al snel werd ik online steeds beter gevonden. Het was coronatijd en mensen zagen mijn workshops als een uitje in hun eigen keuken.” Inmiddels is Bianca ook weer volop offline aan de slag. Ze ontvangt haar cursisten thuis. In haar woonkamer met rijstveldbehang is de Achterhoek even heel ver weg.

Aziatische wereldreis

Foodies met een passie voor Aziatisch eten kunnen zich compleet uitleven bij Bianca’s workshops. “Ik laat je kennismaken met de heerlijkste gerechten uit bijvoorbeeld Japan, Indonesië, Thailand en Vietnam. Er zijn mensen die elke maand weer een nieuwe workshop bij me volgen. Heel populair is de workshop Asian Streetfood. Hier leer je bijvoorbeeld Tebasaki maken. Dit zijn dubbelgefrituurde, krokante kippenvleugels met een sticky Teriyaki lak.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding >

Verse dumplings! I Foto: Bianca’s Homecooking

Knapperige krekels

Wat zijn de gekste gerechten die Bianca ooit maakte? “Ik word regelmatig benaderd door merken om recepten met hun producten te bedenken. Zo vroeg een bedrijf dat duurzame producten maakt van krekels, sprinkhanen en meelwormen of ik hiervoor een leuk recept kon bedenken. Die uitdaging ga ik natuurlijk graag aan! En ik bedacht voor een kookworkshop Indonesische Streekgerechten een heerlijke curry bereid met vissenkoppen. Die vissenkoppen haal ik gewoon bij de Doetinchemse visboer Hendriksen. Maar laat je niet afschrikken, ik gebruik dit soort producten alleen bij uitzondering”, lacht Bianca.

Tekst gaat verder onder de afbeelding >

Curry met vissenkoppen I Foto: Bianca’s Homecooking

‘Wij serveren geen cavia’s’

Naast de workshops werkt Bianca momenteel aan een lang gekoesterde droom: het maken van een kookboek. “Ik doe dat samen met Mariëla van de Haar. Zij is Peruaans. In het kookboek staan Nikkei gerechten. Dat is een mix van de Peruaanse en Japanse keuken. Door migratie van Japanners naar Peru is deze deelkeuken in Japan alom bekend en wordt dit wereldwijd steeds populairder, maar in Nederland is er nog weinig over bekend. In ons kookboek komen heerlijke recepten uit deze keuken. Maar we gebruiken hiervoor niet alle Peruaanse ‘delicatessen’, hoor! In onze gerechten vind je bijvoorbeeld geen cavia’s!”

Bestsellers

Over 10 jaar is Bianca waarschijnlijk nog lang niet uitgekookt. “Ik hoop dan een aantal kookboekbestsellers op mijn naam te hebben staan. Maar ik geniet vooral in het nu. Koken is mijn passie en het is heerlijk om hier elke dag mee bezig te zijn!”

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Marlene van StijlVol: ‘Als je hier een broek koopt, wil je nooit meer iets anders’”

Marlene van StijlVol: ‘Als je hier een broek koopt, wil je nooit meer iets anders’

Aangeboden door StijlVol

Ga naar “Sjoerd opent drankzaak D’rank: ‘Hier zijn 150 biersoorten’”

Sjoerd opent drankzaak D’rank: ‘Hier zijn 150 biersoorten’

Ga naar “Waan je in de Alpen in Taverne Edelweiss: ‘Verliefd op de cultuur’”

Waan je in de Alpen in Taverne Edelweiss: ‘Verliefd op de cultuur’

Aangeboden door Qredits

taverne edelweiss

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Outdoor LED kerstboom van € 29,95 voor € 29,95”

Outdoor LED kerstboom van € 29,95 voor € 29,95

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “LSC Smart Connect voederbak van € 69,95 voor € 69,95”

LSC Smart Connect voederbak van € 69,95 voor € 69,95

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Alle Taksi en DubbelFrisss van € 7,16 voor € 3,58”

Alle Taksi en DubbelFrisss van € 7,16 voor € 3,58

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Badjas van € 6,95 voor € 6,95”

Badjas van € 6,95 voor € 6,95

 • Geldig t/m 27 september 2022

Vacatures

Ga naar “Personeelsplanner bij A12 Personeelsdiensten”

Personeelsplanner bij A12 Personeelsdiensten

 • A12 Personeelsdiensten B.V.
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Recruiter bij A12 Personeelsdiensten”

Recruiter bij A12 Personeelsdiensten

 • A12 Personeelsdiensten B.V.
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Docent ISK voor Oekraïense leerlingen”

Docent ISK voor Oekraïense leerlingen

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Productiemedewerker dagdienst”

Productiemedewerker dagdienst

 • Seesing Flex
 • Fulltime/Parttime