Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Anke Aalvanger: ‘Ik zou het mezelf nooit vergeven als er iemand besmet raakt’

Door Pim Gerritzen 16 maart 2020

De Beautyfabriek sluit tijdelijk de deuren vanwege het coronavirus. Voor eigenaresse Anke Aalvanger staat het als een paal boven water dat ‘haar meiden’ en de klanten gezond moeten blijven.

Anke nam het besluit direct na de maatregelen van zondag 15 maart. Hoewel de Beautyfabriek officieel niet dicht hoeft, vindt Anke dat ze het niet kan verkopen om open te blijven. “Mensen moeten anderhalve meter afstand van elkaar bewaren. Wij werken intensief met mensen op een korte afstand. Dan is het raar als onze zaak wél open blijft”, zegt Anke stellig.

Grote kans op besmetting

Met deze maatregel neemt Anke ‘haar meiden’ en de klanten in bescherming: “We werken in totaal met dertig meiden in drie vestigingen. Iedereen heeft 10 tot 15 afspraken per dag. De kans op besmetting is dus enorm.” Anke besloot niet op de overheid te wachten en nam zelf stelling. Iets wat bij velen in goede aarde viel. Ook bij anderen uit het vak: “Veel meiden kregen reacties van conculega’s. Ze vinden het goed dat wij stelling nemen.”

Live vanuit ons HQ!

CORONA🦠Spoedberaad en onwijs teamwork in onze salon in Doetinchem, waar we gezamenlijk ons best doen om iedereen te bereiken om de afspraken te verzetten. Alle 3 de vestigingen zullen in ieder geval deze week gesloten blijven op dringend advies van het RIVM.Als kapsalon en schoonheidssalon nemen wij onze verantwoordelijkheid tegen #corona zoals het RIVM ons voorschrijft.#flatthecurve

Posted by De Beautyfabriek on Sunday, 15 March 2020

Direct na het besluit pakten Anke en haar team de telefoon om mensen te contacten. “Het leek hier zondagavond net een callcenter”, zegt Anke. Ook online kunnen klanten hun afspraak opnieuw plannen. Anke: “Vanmorgen hadden we al 176 herboekingen. Gelukkig begrijpt een groot deel van onze klanten de situatie.”

‘Mezelf nooit vergeven’

Hoewel de tijdelijke sluiting financiële gevolgen heeft voor de onderneming staat voor Anke als een paal boven water dat haar werknemers gezond moeten blijven. “Zij hebben allemaal een familie en kinderen. Ik zou het mezelf nooit vergeven als iemand hier besmet zou raken, omdat ik per se open moest blijven.”

Advies via de app

Ondertussen houdt de onderneemster goede hoop en probeert ze er het beste van te maken. Met de nodige creativiteit wil ze klanten zo goed mogelijk blijven bedienen. Zo kunnen ze bij de Beautyfabriek veel via Whatsapp. “We vragen klanten foto’s van hun haar of huid naar ons te sturen. We proberen klanten dan zo goed mogelijk te adviseren. Als zij gaan doe-het-zelven hebben we straks een nog groter probleem”, legt Anke uit. Klanten kunnen daarnaast nog ‘gewoon’ terecht bij de webshop van de Beautyfabriek.

Tropenrooster vanaf 6 april

Vanaf 6 april gaat de Beautyfabriek vooralsnog weer open. “We draaien dan een tropenrooster, zoals tijdens de feestdagen. We proberen, waar mogelijk, de schade in te halen. We hebben een beperkte capaciteit, dus hopen ook dan op begrip bij onze klanten.”

Lees verder onder de foto:

beautyfabriek-doetinchem-schoonheidssalon-5
Redactie indebuurt

Anke roept mensen op om de komende weken vooral hun boerenverstand te gebruiken: “Deze maatregelen worden niet voor niets genomen. Nu is het zaak dat wij met z’n allen verstandig met de situatie omgaan.”

Lees ook:

De stand van zaken rond het coronavirus in Doetinchem

Het coronavirus blijft hét gesprek van de dag in Doetinchem. De maatregelen die worden getroffen om ...

Nieuwe maatregel: scholen, horeca en sportclubs in Doetinchem sluiten de deuren

Doetinchem gaat steeds meer op slot. In de hoop de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, z...
Coronahulp Achterhoek

Mooi! Achterhoekers bieden ‘coronahulp’ aan streekgenoten

Ook in Doetinchem en de Achterhoek is het coronavirus het gesprek van de dag, en dan met name de maa...

 

adv.