Het is weer zover: de zomerbanden mogen weer onder de auto!

Aangeboden door Oosterink Banden 21 maart 2019

De temperaturen lopen langzaam op. Dit betekent dat de voorjaarscollectie in de winkels hangt, de terrassen langzaam tevoorschijn worden getoverd én ook de autobanden weer verwisselt mogen worden. Zeg maar dag tegen je winterbanden!

Weet jij ook nooit wanneer je aan de bel moet trekken bij de autogarage voor het wisselen van je banden. Dan hebben wij een handig ezelsbruggetje voor je: vanaf het moment dat de lente ingaat kun je de zomerbanden namelijk weer onder het stof vandaan toveren.

Banden vervangen

Waarom is het nou zo verstandig om twee keer per jaar je banden te wisselen? Dat heeft alles te maken met de temperaturen. Winterbanden hebben een aangepast profiel en blijven ook bij koude temperaturen soepel en elastisch en zorgen voor betere grip op de weg. Zomerbanden daarentegen zijn gemaakt van een ander soort rubber dat het juist beter doet bij hogere temperaturen.

Nog een reden waarom het verstandig is om je banden wel te wisselen, is de slijtage. Wanneer je het hele jaar door op zomer- of winterbanden rijdt, zorgt dit voor extra slijtage. Hierdoor zijn je banden niet alleen eerder aan vervanging toe, maar het is ook nog eens gevaarlijk. Door slijtage heeft een band namelijk minder grip op de weg en gaat deze sneller glijden.

Maak een afspraak

Je kunt de winterbanden zelf vervangen voor een set zomerbanden, maar je kunt het ook uit handen geven. Bij Oosterink Banden worden je banden gewisseld terwijl jij geniet van een kop koffie. Daarnaast worden de banden uitgebalanceerd en wordt de bandenspanning gecheckt zodat je weer veilig de weg op kunt. Wat wil je nog meer?!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Oosterink Banden. Meer over Oosterink Banden ontdekken?

Oosterink Banden auto en mobiliteit

Nu gesloten08:00 - 17:00

Havenstraat 13, Doetinchem

Bekijk meer:auto en mobiliteit

adv.