Van feestkapsels tot glitternagels: December is voor ons de leukste periode van het jaar!

Door Eline Doldersum 6 december 2017

Nog even snel de nagels in de lak, een kleurtje in de haren of de dode punten eraf: met de feestdagen in het vooruitzicht is het topdrukte bij de beautysalons in de stad. Maar hoe gaat het eraan toe tijdens deze feestelijke periode? Wij wipten binnen bij Sentimento per Capelli.

Karin Vrieze, eigenaresse van Sentimento: “Op het moment dat Sinterklaas voorbij is, merken we meteen dat het drukker wordt in de salon. Mensen willen toch graag nog even hun haar gedaan hebben voordat de feestdagen aanbreken. Meestal rond eind oktober stromen de eerste afspraken voor de decembermaand binnen. Vroeg hè?”

“Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, maar toch pakken mensen tegenwoordig niet écht uit tijdens de feestdagen. Ze willen graag mooi voor de dag komen, maar feestkapels? Die zie je bijna niet meer. Al moet ik bekennen dat ik dat zelf ook niet doe. Ik ben blij dat ik met kerst even niets aan mijn haar hoef te doen”, lacht Karin.

Feestnagels

Janine Scheers, die al 3 jaar met haar nagelstudio bij Sentimento inzit, merkt daarentegen wel verschil. “Als december aanbreekt, kunnen we de glitters weer tevoorschijn toveren. Die zijn rond kerst altijd razend populair. Net als de zwart- en roodtinten. Die blijven favoriet. Nieuw dit jaar is de muisgrijze kleur en de donkerblauwe lak.”

“Je merkt dat mensen rond de feestdagen veel waarde hechten aan mooi gelakte nagels. Wat we vaak zien tijdens kerst, maar ook in de zomermaanden is dat mensen eerst hun haren laten doen bij Karin en daarna nog even bij mij in de stoel kruipen voor de nagels. Ze gaan voor het totaalplaatje.”

Leukste periode van het jaar

“Voor ons is de decembermaand één van de leukste periodes van het jaar. Het is misschien druk, maar ook héél gezellig. Er hangt een hele fijne sfeer. Mensen zijn vrolijk. Vertellen in de stoel wat ze gaan koken met kerst of bij wie ze de kerstdagen doorbrengen. Dat is hartstikke leuk!”

Karin is het daarmee eens: “Absoluut. Niet alleen klanten, maar ook wij zijn in de dagen rondom kerst vaak extra vrolijk. Je leeft toch met z’n allen naar een moment toe. Als we dan de dag voor kerst de deur sluiten en samen een kerstborrel drinken, zijn we supertrots dat we het met het hele team weer gedaan hebben!”

Lees hier ook het verhaal van Liv en haar kledingwinkel of van Meta en haar kruidenkraampje!

Sentimento per Capelli beauty en wellness

vandaag gesloten

Gasthuisstraat 7, Doetinchem

Bekijk meer:beauty en wellness