Het Volle Pond: van hippiewinkel naar biologische trekpleister

Door Eline Doldersum 24 januari 2018

Biologisch eten is populairder dan ooit. Dat merken ze ook bij de biologische winkel in Doetinchem. Nog nooit was het zó druk bij het Volle Pond. “Bewust eten wordt steeds belangrijker.”

Het is een komen en gaan van mensen in de biologische winkel aan de Houtkampstraat in Doetinchem. “Naast onze vaste klanten, zie ik elke dag weer nieuwe gezichten”, vertelt eigenaresse Marion van Haag. “Bewust eten is voor mensen steeds belangrijker. Ze kiezen steeds vaker voor producten die goed zijn voor de gezondheid, het milieu en het dierenwelzijn.”

Een biologische hippie

Dat was volgens de 61-jarige Doetinchemse jaren geleden wel anders. “Toen de eerste biologische winkels openden, moest niemand er iets van weten. Deed je daar wel de boodschappen? Dan werd je gezien als hippie. Pas 10 jaar geleden is dat veranderd en zijn mensen zich steeds bewuster van wat ze in hun boodschappenmandje stoppen.”

Sindsdien is het steeds drukker geworden in de Doetinchemse winkel die inmiddels al 40 jaar bestaat. “Groente, fruit, kaas en streekproducten worden bij ons het meest verkocht. Daarin onderscheiden we ons ook. Biologische koffie of rijst kun je immers ook wel bij de supermarkt halen, maar verse producten van het land? Die niet!”

Mooi compliment

“Dat is ook de reden dat klanten van ver naar onze winkel komen. Zo heb ik wekelijks mensen uit Zevenaar die hier in de winkel de boodschappen komen doen. Een mooier compliment kun je niet krijgen, toch”, vertelt Marion die zelf al jaren biologisch eet. “Als je eenmaal biologisch gaat eten, is er geen weg meer terug.”

De enthousiaste eigenaresse hoopt de komende jaren nog meer Doetinchemmers te mogen verwelkomen in haar winkel. “Al onze medewerkers hebben veel kennis van voeding, waardoor we mensen ook echt kunnen helpen, ook bij bijvoorbeeld een allergie of ziekte. Uiteindelijk willen we toch maar één ding: mensen laten genieten!”

Volle Pond boodschappen

nu open09:00 - 18:00

Houtkampstraat 58, Doetinchem

Bekijk meer:boodschappen