Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn dé 10 leukste spellen volgens deze Doetinchemse experts

Door Melisa Verheijen 20 december 2017

Word jij rond de feestdagen ook zo blij van een goed bordspelletje aan de grote eettafel met vrienden en familie? Dan moet je zéker even verder lezen. Nina en Lianne van spellenwinkel de Betovering geven namelijk hun top 10 van de leukste, grappigste en tofste spellen. De spelletjeskasten worden overhoop gehaald en voor we het weten liggen er 10 spellen voor onze neus. “Zullen we een spelletje spelen?”

Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Unlock

unlock-spellenwinkel-de-betovering-spellen-doetinchem-top-10
Redactie indebuurt

Houd je van een Escape Room? Dan houd je van Unlock! “Er is niets leuker dan met een groep vrienden mysteries ontrafelen en codes kraken”, vertelt Lianne terwijl ze geconcentreerd naar haar kaartje kijkt. “In Unlock zitten drie verschillende verhalen die je dus maar één keer kunt spelen. Er zit een app bij die de tijd bijhoudt én je hints geeft. Leuk, toch?!” 

Codenames Duet

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt

Lianne en Nina zijn nog niet begonnen met het uitleggen van het spel of er is alweer een Codenames spel verkocht. “Als warme broodjes gaan deze over de toonbank,” zegt Lianne lachend terwijl ze het spel afrekent. “Deze versie van het spel speel je met twee personen en je moet samenwerken om te winnen”, legt Nina uit. “Je krijgt een kaartje voor je met verschillende woorden. De andere speler geef je aanwijzingen van één woord die op meerdere woorden slaan. Dus zeg je ‘speeltoestel’, dan moet de ander bijvoorbeeld de woorden ‘trampoline’, ‘glijbaan’ en ‘schommel’ raden. Heeft hij het goed? Dan vind je een spion. Probeer alle spionnen te vinden voor de tijd om is.”

Dobble

“Dit spel is fantastisch”, zegt Nina enthousiast. “Je moet als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten vinden en benoemen. Daarna leg je kaart snel op de stapel en ga je verder. Wie als eerste alle kaarten op heeft, wint.” Benieuwd wie dit snelheidsspelletje wint? Bekijk de video hierboven! 

Qwixx

qwixx-spellenwinkel-de-betovering-spellen-doetinchem-top-10
Redactie indebuurt

Het meest verkochte kleine spel ooit: Qwixx! “Niet áán te slepen”, zegt Nina. “Klinkt misschien een beetje suf, maar het is een mix tussen Bingo en Yahtzee. Het leuke is, bij Qwixx hoef je niet op je beurt te wachten. Als ik nu dobbel, mag jij de worp ook benutten. Hoe meer getallen je op het scorebord aankruist, hoe meer punten je krijgt.” De eerste keer dat het speelde vond ik ‘m wat suffig, maar toen ik hem mee had genomen op vakantie was ik verkocht.” “En iedereen vindt dit leuk”, vult Lianne aan. “Oude mensen, jonge stelletjes, iedereen!”

Happy Salmon

“Hoe Happy Salmon werkt? Dat kunnen we je beter even laten zien!” Als Nina en Lianne een paar vaste klanten weten te strikken om een potje mee te doen, begint het spektakel. De spelers roepen zo snel mogelijk de actie die op hun kaartje staat aangegeven. Als er een match is, moeten zie de actie uitvoeren. Wat die acties precies zijn? Bekijk het hilarische filmpje hierboven! Oja, de eerste die al zijn kaarten heeft afgelegd, wint het spel.

Picture Party

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt

Dit partyspel staat op ons verlanglijstje! Picture Party is van de makers van 30 seconds en een must om samen met vrienden op tweede kerstdag te spelen. “Het grappige aan dit spel is dat het persoonlijk wordt. De spelers krijgen een foto te zien en je gaat stemmen bij wie je de foto vindt passen. Degene die de meeste stemmen krijgt, wint. Dat kan soms best een beetje naar zijn, dat je denkt: ‘Hallo, denken jullie zó over mij?’ Maar dat kan juist ook heel grappig zijn.” Lianne pakt op dat moment een kaart uit de doos. “Bij wie vind je deze dan passen Nien?” “Dit is týpisch Lian”, zegt Nina lachend terwijl ze een plaatje laat zien van iemand die schreeuwt naar de computer.

Splendor

splendor-spel-spellenwinkel-de-betovering-spellen-doetinchem-top-10
Redactie indebuurt

Dit spel is niet alleen internationaal uitgeroepen tot ‘Spel van het Jaar 2016′ het is ook nog eens Lianne’s favoriet. “Bij Splendor kruip je in de huid van een rijke handelaar die via zijn rijkdom (fiches) kaarten koopt. Hoe duurder de kaart, hoe meer het oplevert. Wie als eerste 15 punten binnenhaalt, heeft dit tactische spel gewonnen.” Wil je dit spel eens uitproberen? Loop dan gerust binnen bij de Betovering.

30 seconds

De tijdsdruk, de begrippen, de uhhs en aaahs. Welke vriendengroep heeft dit spel niet gespeeld? Grote kans dat we je dit spel niet hoeven uit te leggen. Maar ken je ook de nieuwe versie? “30 secondes everyday life! Iedereen kan dit spel spelen, omdat er alledaagse begrippen op het kaartje staan. Dit spel wordt het meest verkocht rond kerst en oud en nieuw en móét in de top 3!”

Ticket to Ride

ticket-to-ride-spellenwinkel-de-betovering-spellen-doetinchem-top-10
Redactie indebuurt

Op nummer twee staat het lievelingsspel van Nina: Ticket to Ride. “Dit spel snap je meteen, maar is wel tactisch. Je krijgt drie routes in het geheim, zoals Risk, maar dan zonder de dobbelstenen. Voor routes krijg je punten. Hoe moeilijker, hoe meer punten. Tot aan het einde is het spannend. Je kunt elkaar echt dwarszitten.”

DiXit

dixit-spellenwinkel-de-betovering-spellen-doetinchem-top-10
Redactie indebuurt

Op nummer één eindigt het spel DiXit! Waarom? “Omdat dit het gezelligste spel ooit is. We kennen allemaal iemand in de familie die spelletjes niet leuk vindt, maar dit spel vindt diegene ook leuk! Je leert elkaars denkwijze kennen en je kunt heel creatief zijn met dit spel.” Nina geeft ons zes verschillende mysterieuze kaarten vol details. Zij is op dit moment de verteller en kiest een kaart uit haar hand die ze op de kop op tafel legt. Hierbij noemt ze een woord. In dit geval: ‘alleen op de wereld’. Dit mag ook een geluid, gebaar of liedje zijn. Alles mag, zolang je maar een hint geeft over de kaart. Wij kiezen vervolgens een kaart in onze eigen hand die bij de omschrijving past. Daarna kies je welke kaart het best bij de omschrijving past, maar laat je niet misleiden!


Meer over Spellenwinkel De Betovering ontdekken?

Spellenwinkel De Betovering speciaalzaken

Geopend10:00 - 17:00

Adelaarstraat 3, Doetinchem

Bekijk meer:speciaalzaken
Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.