Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wij probeerden de VacuStep uit (en dit is wat er gebeurde)

Aangeboden door Perfect in Shape 8 maart 2019

Steppen terwijl je ondertussen vacuüm gezogen wordt: we hebben Marjan van Perfect in Shape er al meerdere malen over geïnterviewd. Maar hoe gaat zo’n sessie in z’n werk? En wat moet je precies doen? Wij besloten de VacuStep een keer uit te proberen.

Voordat we op de VacuStep stappen, vertelt eigenaresse Marjan eerst nog even kort wat het apparaat precies doet. “Tijdens een sessie in de VacuStep beweeg je een half uur lang in een vacuüm ruimte. Vetcellen worden afgebroken en afgevoerd. Cellulitis vermindert, je verliest centimeters én de overtollige kilo’s. Daarnaast zorgen de infraroodlampen in de VacuStep voor een betere bloedsomloop en een snelle vetverbranding.”

Gek gevoel

Na de uitleg vraagt Marjan ons om een grote, zwarte rok aan te trekken. Niet zo’n modieus modelletje dat je in je favoriete kledingwinkel koopt, maar een enorm elastisch gewaad. “Je mag de sportbroek eronder wel uittrekken. De infraroodlampen hebben meer effect op de blote huid”, legt Marjan uit terwijl ze ons naar de VacuStep begeleidt. “Ga maar in de step staan, dan trek ik de rok eroverheen zodat er geen lucht meer bij kan.”

Als Marjan de rok over de VacuStep heeft getrokken, gaat het apparaat aan. Een bijzondere gewaarwording, want je wordt meteen helemaal vacuüm gezogen. Vervelend is het gevoel echter niet. “Goed, nu zet ik ook de infraroodlampen aan en dan mag je een half uur gaan steppen. Probeer je tempo tussen de 60 en 90 te houden, want dan ga je vet verbranden”, legt Marjan uit terwijl ze naar de getallen op de VacuStep wijst.

perfecte-in-shape-doetinchem-afvallen-3
Redactie indebuurt

Steppen, steppen, steppen

Marjan schuift een kruk naast de VacuStep en begint enthousiast te vertellen over haar passie. “Wel blijven drinken hé, dan worden de afvalstoffen sneller afgevoerd”, zegt ze tussendoor. Nou zijn wij geen onervaren sporters, maar stiekem is een half uur steppen in zo’n vacuümruimte nog best wel pittig. “Dat zul je morgen ook wel merken”, lacht Marjan. “Je gebruikt spieren die je normaal gesproken niet gebruikt.”

Daar heeft ze gelijk in, want de volgende dag zijn het vooral de kuiten die bij elke stap behoorlijk zeuren. Wel waarschuwt Marjan dat er niet na één keer al resultaat zichtbaar is. “Je moet het ongeveer twintig keer doen wil je het effect merken. Het liefst minimaal twee sessies per week in combinatie met gezonde voeding. Dan zul je zien dat je al heel snel strakker in je vel gaat zitten”, vertelt Marjan vol trots.

Perfect in shape (4)
Redactie indebuurt

Fitnessen

Mocht je na een half uur steppen nog wat energie over hebben, dan kun je sinds kort in de studio van Marjan ook gebruik maken van een aantal nieuwe fitnessapparaten. “Als je het allemaal een kleine tien minuten doet, heb je er aan het einde van de rit een flinke work-out opzitten”, vertelt Marjan. Klinkt goed, maar wij houden het – ter bescherming van ons lijf – voor vandaag bij een kop groene thee in de koffiehoek.


Meer over Perfect in Shape ontdekken?

Perfect in Shape coaches

Louise de Colignystraat 11, Doetinchem

Bekijk meer:coaches

adv.