Wauw: zo ziet het nieuwe saunarestaurant van Palestra eruit!

Door Eline Doldersum 12 maart 2018

Dat je bij Palestra heerlijk kunt ontspannen weet waarschijnlijk iedereen, maar wisten jullie dat het saunarestaurant van dit welness resort onlangs compleet is vernieuwd? Wij kregen een exclusief kijkje achter de schermen van Ester!

Maandenlang zijn bouwvakkers druk geweest om het restaurant een compleet andere look te geven, maar nu is het écht af. “Ergens deze week worden de schilderijen nog geleverd, maar dat is wel écht het allerlaatste”, lacht Ester die al zeventien jaar bij Palestra werkt. “Kom maar mee, dan laat ik het jullie zien!”

Metamorfose

Ester neemt de toeristische route en laat ons onderweg ook nog de sauna’s, stoomcabine, hammam, rustruimte en berbertent zien om vervolgens de deuren te openen van het saunarestaurant. Een restaurant waar het haardvuur knispert, de kaarsjes branden en de stoelen uitnodigen om lekker in te ploffen.

“Ja, lekker hè?”, lacht Ester. “Daar hebben we bij de metamorfose ook wel heel bewust naar gekeken. Je wilt tóch even lekker relaxt kunnen zitten als je uit de sauna komt. Vandaar dat we naast de hoge tafels en luie stoelen, ook hebben gekozen voor een aantal banken waar mensen lekker in kunnen ploffen.”

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt

Scandinavië

Zelf is Ester ook heel trots op het eindresultaat. “Op een paar kleine details na is het nu echt helemaal af. Het is gewoon een compleet nieuw restaurant geworden. Daar waren we ook wel echt aan toe. We zijn hier járen geleden begonnen met een Griekse stijl, maar dat is totaal niet meer van deze tijd.”

Voor de nieuwe variant heeft het team zich laten inspireren door de Scandinavische stijl. “Het is rustig, licht en ademt een warme sfeer uit. We hopen dat deze zomer ook door te kunnen voeren naar ons terras. Daar zijn we nu druk mee bezig, zodat je straks niet alleen lekker binnen, maar ook buiten kunt zitten.”

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt

Nieuwe kaart

Naast het restaurant heeft ook de menukaart een metamorfose ondergaan. “We serveren nu bijvoorbeeld poké bowls, Vietnamese noedelsoep, een goedgevulde salade maar bijvoorbeeld ook carrot cake. Voor elk wat wils. Kom het een keer proberen zou ik zeggen, kun je meteen het restaurant zien!”

Palestra beauty en wellness

Nu gesloten10:00 - 22:30

Landweerswal 2, Braamt

Bekijk meer:beauty en wellness