Gwen over het kappersvak: ‘Dit is het geheim van mijn glamour hair’

Aangeboden door de Beautyfabriek

de Beautyfabriek Gwen kapsalon 2 versie 2
Redactie indebuurt

Het is voor veel vrouwen een uitje om de kapperstoel te zitten en dat begrijpt Gwen Dassen (23) maar al te goed. Ze is hairstylist bij de Beautyfabriek en wil iedere klant met een grote glimlach de deur uit zien gaan. Deze stralende dame vertelt ons enthousiast over haar beroep. 

Het kappersvak is er bij Gwen met de paplepel ingegoten. Haar oma had een kapsalon en vanaf haar 15e had ze regelmatig een schaar in haar handen. De kappersschool in Doetinchem was een logische keuze en vier jaar geleden kreeg ze de kans om het team van de Beautyfabriek te komen versterken. “Ik wil mensen mooier maken dan dat ze al zijn. Het liefst geef ik een complete make-over”, vertelt Gwen vrolijk. “Kleur en coupe zijn zo ontzettend belangrijk en dat kan een vrouw zoveel goed doen. Iedereen gaat hier met glamour hair de deur uit. Haar moet lekker vrij op en neer bouncen, we houden niet van gemaakt, vastgeplakt haar.”

Haarverlenging

De Beautyfabriek is landelijk bekend als het gaat om haarverlengingen. Gwen werkt met diverse technieken en merken zoals Balmain Hair , Great lenghts en Ikhazy. “Je haar wordt er voller en/of langer van, wat je wens is.” Vrouwen die graag meer volume in hun haar willen, krijgen eerst een intakegesprek. “Het is belangrijk om te weten wat bij iemand past. Je kunt kiezen voor keratine bondings, dat zijn losse plukjes die met geluidsgolven vastgemaakt worden of voor banen. De bondings vervangen we na vier tot zes maanden en de banen verplaatsen we na zes tot acht weken, zodat het mooi blijft zitten. We branden niets in, dus de kwaliteit van je eigen haar blijft goed, dat is echt waar we voor staan, gezond haar!”

Als je haar maar goed zit

Vrouwen die meer volume in hun haar willen, zitten in de stoel bij Gwen, maar ook mensen van wie het haar is afgeknapt door medicatie of verkeerde behandelingen bijvoorbeeld. “Het is heel fijn om deze klanten te kunnen helpen. Haar is voor een vrouw heel belangrijk. Ik zeg altijd: je kunt de duurste kleding dragen, maar als je haar niet goed zit, straal je niet.”

Geheim van Gwen

Stralen doet deze kapster met mooie, blonde lokken zeker. Wat is jouw geheim? “Ik heb zelf ook hairextensions, was mijn haar twee à drie keer per week en gebruik de goede haarproducten van Oolaboo die we in de salon verkopen. Na het wassen föhn ik het, pak ik de krultang en ga ik er met de borstel doorheen. Klaar! Natuurlijk ben je er met extensions iets langer mee bezig, maar je hoeft je haar zeker niet elke dag te wassen, dus dat scheelt.”

Dit zijn de trends

Naast haarverlenging is de Beautyfabriek ook gespecialiseerd in haarkleuring. De trends van komend seizoen? Gwen volgde deze week nog een masterclass trend kleuringen en daarnaast traint het team elke maand, zodat ze elkaar inspireren en trainen krijgen over de laatste trends. Gwen onthult: “Natuurlijke kleuren worden de trend, dus geen roze of paarse coupes meer. Niet te gek, maar zacht bruin en beige tinten.”

Met alle liefde ontvangt Gwen je in de kapsalon van de Beautyfabriek. Dit is mijn passie en ik zou niets anders willen doen. Wil je advies over je haar? Loop gewoon eens naar binnen en we maken een afspraak!”

de Beautyfabriek

4,7
(56)

Waterstraat 9b, 7001 BG Doetinchem

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Beauty & wellness

Ga naar “Tips: zo bespaar je op de sinterklaasinkopen in Doetinchem”

Tips: zo bespaar je op de sinterklaasinkopen in Doetinchem

Ga naar “Tip! Een beautybehandeling met taart én korting: dat wil je”

Tip! Een beautybehandeling met taart én korting: dat wil je

Aangeboden door Hello.Fika

Ga naar “Bij deze huidkliniek benadrukken ze jouw natuurlijke schoonheid: ‘Soms is minder juist beter’”

Bij deze huidkliniek benadrukken ze jouw natuurlijke schoonheid: ‘Soms is minder juist beter’

Aangeboden door ME Clinics

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Katoenen shopper € 9,99”

Katoenen shopper € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?

 • Stichting Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Accountmanager”

Accountmanager

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Sales Representative”

Sales Representative

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper