Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Afvallen zonder te sporten? Redacteur Eline probeerde de AVI-SLIM uit (en dit is wat er gebeurde)

Aangeboden door Miranda Shape & Weight Doetinchem 8 januari 2019

Afvallen zonder te sporten? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch zou het kunnen met de AVI-SLIM. Om te kijken of het écht werkt, probeerde redacteur Eline het apparaat uit bij Miranda Shape & Weight. 

Om te beginnen moet ik bekennen dat ik best wel sceptisch ben over apparaten en middelen waarmee je – zonder ook maar iets te doen – kilo’s verliest. Want dan zou toch iedereen het doen? Daarom leek het mij juist wel interessant om de AVI-SLIM te testen. Vooral ook omdat je er niet alleen mee afvalt, maar ook nog flink van opwarmt. En aangezien ik ’s avonds met drie paar sokken, badjas, fleecedeken en nog nét geen wanten als een soort Eskimo op de bank zit, leek mij dat een hele fijne bijkomstigheid.

Dé AVI-SLIM

Tijdens mijn eerste sessie krijg ik van mede-eigenaresse Maaike een plastic pak om aan te trekken over mijn sportkleding. Dit pak zorgt ervoor dat je nóg meer transpireert tijdens de behandeling. Daarna mag ik plaatsnemen in een soort tunnel gevuld met infraroodlampen en ruim zeshonderd speciale stenen. De infraroodstralen verwarmen deze stenen en aangezien jij óp die stenen ligt, ga je in mum van tijd flink transpireren. Hierdoor val je af, warmen je spieren op, raak je ontspannen en ontgift je lichaam.

avi-slim-doetinchem (3)
Redactie indebuurt

Opwarmen

Aan dat opwarmen is geen woord gelogen. Met een knalrode boei kom ik na veertig minuten uit de tunnel van ruim 75 graden. ‘Warm?’, vraagt collega Melisa lachend. En of! Mijn hartslag is flink toegenomen, het zweet gutst over mijn voorhoofd en mijn lichaam is helemaal ontspannen. Het fijnste is misschien wel dat die warmte heel lang blijft hangen in je lijf. Mijn vriend is ’s avonds zelfs een beetje verbaasd als ik de deken niet tevoorschijn tover. Heerlijk gevoel voor een koukleum eerste klas, kan ik je vertellen.

Sporten

Door de warmte dommel ik tijdens elke sessie wel even weg. Je zou dan ook niet denken dat je zelfs in deze relaxmodus ruim 800 (!) kcal verbrandt. Na mijn AVI-SLIM-sessie ging ik dan ook gewoon nog even door naar mijn wekelijkse sportles. Zou ik jullie niet aanraden. Het was niet te doen. Na de warming-up was ik al niet meer vooruit te branden. ‘Je ligt misschien stil in de AVI-SLIM, maar je lichaam ervaart een sessie wel als 1,5 tot 2 uur joggen’, legt Maaike mij uit. Dat klopt wel, dus.

avi-slim-doetinchem (1)

Moment van de waarheid

Na acht sessies was het, net als de eerste keer, tijd voor het bekende weeg- en meetmoment. Ik moet zeggen dat ik daar best een beetje tegenop zag na de feestdagen – aka elk pondje gaat drie keer zo hard door het mondje. Bleek nergens voor nodig, want ik was niet alleen 1,5 kilo lichter, maar ook nog een aantal centimeters kwijt rondom mijn taille en heupen. Ik was aangenaam verrast en dat ben ik eigenlijk nog steeds. Helemaal omdat ik bijna niet op mijn eten heb gelet en ook de sportles een aantal keer heb geskipt. Als je daar wel een beetje op let, dan mag Doutzen wel oppassen (bij wijze van spreken dan hé).

Aanrader

Ondanks dat ik er best sceptisch inging, ben ik na acht sessies fan van de AVI-SLIM. Ik ben afgevallen, een aantal centimeters kwijt, lekker opgewarmd, mijn huid is flink zachter geworden en ik merk dat ik lekkerder in mijn vel zit dan voordat ik aan mijn AVI-SLIM-avontuur begon. Wat mij betreft: geslaagd én verrassend experiment. Mocht je het nou ook leuk vinden om deze behandeling een keer te proberen, dan hebben wij leuk nieuws: wij mogen de lezers van indebuurt Doetinchem een leuke aanbieding doen. Voor slechts €25,- mag je de AVI-slim eenmalig uitproberen en bij een complete kuur (€319,-) krijg je niet de standaard 8 maar 10 behandelingen, dus twee helemaal gratis. Het enige wat je moet doen is de kortingscode ‘MSW indebuurt’ gebruiken of melden dat je dit artikel hebt gelezen op indebuurt.


Meer over Miranda Shape & Weight Doetinchem ontdekken?

Miranda Shape & Weight Doetinchem sport en bewegen

GeopendHele dag

Keppelseweg 19, Doetinchem

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.