Ludgersymposium in het Ludgercollege

Topper

Ludgerkring

(Foto: Ludgersymposium)

Ludgerkring

Doetinchem

De Ludgerkring zet zich in om het leven en werk van de Nederlandse missionaris en zendeling Sint-Ludger te verspreiden. Op vrijdag 22 oktober ben je welkom op het Ludgersymposium in het hoofdgebouw van het Ludgercollege, Vondelstraat 5, in Doetinchem.

Tijdens een groots opgezet symposium over Ludger spreken deskundigen over het leven van Ludger en zijn betekenis voor Oost-Nederland en delen van Duitsland.

Sprekers

Verschillende interessante sprekers vertellen wat over het leven van Sint-Ludger. Zo geeft dr. Sven M. Meeder, universitair docent Radboud Universiteit Nijmegen, een lezing over Ludgers missie. De lezing heet culturele uitwisseling en botsende ideeën. Ook drs. Redbad Veenbaas, gastdocent en onderzoeker Vrije Universiteit Amsterdam, komt vertellen. Hij spreekt over De Heliand, een kostbaar maar onbekend erfgoed.

Programma

Vanaf 10.00 uur start de inloop met koffie en thee. Om 10.20 uur start het programma. Er zijn koffie- en theepauzes en om 12.45 uur is er een gezamenlijke lunch. Om 16.00 uur wordt de dag afgesloten door sluiting door de voorzitter drs. Gerard Bomers.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze dag? Schrijf je dan online in of stuur een mailtje naar [email protected].

Agendapunten

Agendapunten in Doetinchem

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Cursus realistisch fijnschilderen”

Cursus realistisch fijnschilderen

  • 30 september 2020

Topper

Ga naar “Open Bedrijvendag Doetinchem”

Open Bedrijvendag Doetinchem

  • 29 oktober 2021

Topper

Ga naar “Open dag TTV Odion”

Open dag TTV Odion

  • 19 september 2021

Topper