Herfst! Vleesexpert Jort geeft 3 tips voor het beste stoofvlees (en win een bon t.w.v. 50 euro!)

Aangeboden door Vlees.nl

De herfst is volop begonnen: de tijd van verkleurde blaadjes, buien en truien, kleedjes en natuurlijk stoofvlees! Culinair adviseur Jort van Vlees.nl geeft drie belangrijke tips én lees snel verder om te zien hoe je een slagerscadeaubon kunt winnen!

Jort Heijmans van Vlees.nl is specialist op het gebied van vlees. Deze website vertelt je álles wat je wil weten over vlees. Denk aan de lekkerste recepten, tips & tricks over het bereiden én bewaren van vlees, het staat boordevol achtergrondinfo en nieuwtjes. Je leest er bijvoorbeeld dus ook handige tips voor als je stoofvlees wil gaan maken.

Er zijn de heerlijkste recepten voor lekker stoofvlees. Jort noemt drie belangrijke tips die jouw favoriete stoofvleesrecept altijd laten lukken en nóg lekkerder maken.

Budgetvriendelijk, makkelijk en overheerlijk

Stoofvlees heeft veel voordelen. Het is niet alleen lekker, maar ook budgetvriendelijk. Jort: “Je maakt een klassiek stoofvleesgerecht meestal met sukade of riblappen. Dat is niet zulk prijzig vlees, maar wel erg lekker om te stoven. Bovendien kun je het in wat grotere hoeveelheden tegelijk maken, voor een volgende maaltijd.”

Lees verder onder de foto >

Je hoeft voor het bereiden van stoofvlees echt geen keukenprins of -prinses te zijn. “Het is eigenlijk best makkelijk, je moet er alleen een beetje geduld voor hebben”, lacht Jort. “Je moet er minimaal drie uur voor uittrekken, maar dat kost het je dus niet om het op tafel te krijgen. De vleesexpert noemt drie dingen waar je rekening mee moet houden voor het beste, meest malse en dus smakelijke resultaat. 

1. Altijd de deksel helemaal op de pan

 “Het is belangrijk dat je altijd de deksel helemaal op de pan houdt. Dus nooit stoven zonder deksel, en nee, ook géén kiertje open laten”, stelt Jort. “Het vlees moet ook nét helemaal onder het vocht staan. Alles wat er bovenuit komt gaat verdrogen. Hoe meer vocht ontsnapt, hoe taaier het vlees wordt. Als je de deksel gewoon op de pan laat, kan er zo min mogelijk vocht verdampen.”

2. Warme vloeistof toevoegen

Als je stoofvlees maakt, bak je het vlees eerst even aan in de pan en daarna voeg je vloeistof toe. Dat kan gewoon water zijn, maar leuker en lekkerder is bier, wijn of bouillon. “De vloeistof die je toevoegt moet dan al wel warm zijn”, vertelt Jort. “Je moet het vlees niet laten ‘schrikken’. Als je er koude vloeistof bij gooit gaat de temperatuur van het vlees naar beneden. Dat wil je juist niet! Warm je bouillon dus eerst even apart op en schenk het dan bij het aangebakken vlees.” Extra tip: voeg bier pas de laatste 15 minuten toe, dat voorkomt een bittere smaak!

3. Laat je stoofvlees rusten

Stoofvlees is ook een kwestie van een geduld. Dat geldt ook voor de laatste tip van Jort: laat je vlees een tijd ‘rusten’ in het vocht. “Als je biefstuk bakt, moet je je stukje vlees ook altijd zo’n twee tot vijf minuten laten rusten. Op die manier kan het vlees even bijkomen van de hitte, zeg maar, en trekken de vleessappen goed in het vlees”, vertelt Jort. “Dat geldt ook voor stoofvlees. Als je de pan van het vuur of uit de oven haalt, laat het dan even staan in het vocht. Zo trekt er net wat meer van het smakelijke vocht in het vlees.”

Hierbij geldt ook: hoe langer hoe beter. Daarom is het volgens Jort het beste om je stoofvlees een dag van tevoren te maken. “Na een dag smaakt je stoofvlees nog beter. Als het afkoelt trekt er namelijk nog meer vocht in. Zet het een nacht in de koelkast en warm het de volgende dag heel zachtjes op. Dat is het allerlekkerst.”

Onderstaande winactie is afgelopen. Je kunt niet meer meedoen.

Zo win je een slagerscadeaubon

Begin je al te watertanden? Snappen we! Vlees.nl geeft speciaal aan tien lezers van indebuurt een slagerscadeaubon weg ter waarde van 50 euro! Wil jij deze bon winnen om jouw eigen overheerlijke pan stoofvlees gaan maken? Meedoen is heel makkelijk. Je hoeft je alleen in te schrijven voor de nieuwsbrief en één vraag te beantwoorden. Ga naar de website van Vlees.nl en klik op de deelname knop. Succes én eet smakelijk!

Meer in deze categorie

Winacties

Ga naar “Winnen! indebuurt verloot een bon voor een nachtje weg”

Winnen! indebuurt verloot een bon voor een nachtje weg

Ga naar “Tips: zo bespaar je op de sinterklaasinkopen in Doetinchem”

Tips: zo bespaar je op de sinterklaasinkopen in Doetinchem

Ga naar “Winnen! indebuurt verloot sinterklaasboxen vol lekkers voor een heerlijk avondje”

Winnen! indebuurt verloot sinterklaasboxen vol lekkers voor een heerlijk avondje

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Mickey Mouse dekbedovertrek 100% katoen. € 24,99”

Mickey Mouse dekbedovertrek 100% katoen. € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?

 • Stichting Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Accountmanager”

Accountmanager

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Sales Representative”

Sales Representative

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper