Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Zó gaat ons Deventer hotel eruit zien’ Roos van der Valk leidt ons rond

Door Janneke Pol 9 september 2019

Het kan je bijna niet zijn ontgaan, de bouw van het nieuwe Van der Valk hotel bij de A1. De laatste verdieping is inmiddels gebouwd en Roos van der Valk (26) leidt ons rond op haar toekomstige werkplek. “Hier mag ik straks de managementzaken voor mijn rekening nemen.”

Wat voor de meeste passanten ‘die nieuwe vestiging van Van der Valk’ is, voelt voor Roos van der Valk (26) als zoveel meer. Zij ziet haar nieuwe werkplek letterlijk vorm krijgen. Dit wordt namelijk het hotel waarvan zij fulltime de managementzaken gaat regelen.

Roos vd Valk2
Roos van der Valk neemt ons mee naar haar toekomstige werkplek. Foto|indebuurt

“Ik probeer hier zo vaak mogelijk te komen om te zien hoever het is. Met mijn werk als manager bij ons hotel in Hengelo schiet dat er helaas nog wel eens bij in”, zegt Roos. Ze glundert als ze praat over de nieuwe vestiging van het familiebedrijf. “Je ziet het gewoon groeien.” Ze heeft dan ook al een goed beeld van hoe het hotel eruit komt te zien. “Tien etages met 140 kamers. Zeven vergaderzalen, twee congreszalen. Vanaf de fitness op de tiende etage kijk je neer op het zwembad en de wellness op de negende verdieping”, laat ze op de bouwtekeningen zien. Op de tekening zien we ook terrassen en een daktuin. “Verder kun je hier straks a la carte eten of genieten van live cooking.” Het niveau van het nieuwe hotel duidt ze aan als ‘viersterrenplus’.

Roos vd Valk4
Van der Valk Deventer staat nu nog in de steigers, maar begint steeds meer op een hotel te lijken. Foto|indebuurt
Roos vd Valk5
Van der Valk Deventer staat nu nog in de steigers, maar begint steeds meer op een hotel te lijken. Foto|indebuurt

Eerste energieneutrale hotel

Leuk, al die luxe. Dat is niet het paradepaardje van dit nieuwe hotel. Op het gebied van duurzaamheid maakt Van der Valk hier namelijk grote stappen. “Dit wordt het eerste energieneutrale hotel van Nederland. De windmolens in de directe omgeving zorgen voor energie en er komen zonnepanelen op het dak. De restwarmte wordt hergebruikt en we werken zonder gas.” Van de nabijgelegen snelweg hoeven hotelgasten trouwens geen last te hebben. “In het hele gebouw komt triple glas, dat is onder andere geluidswerend.” Over het interieur? Daarover mag ze nog niet teveel kwijt. “Behalve dat het geïnspireerd is op de stad Deventer.”

Roos vd Valk10
Het uitzicht is in ieder geval al klaar. Foto|indebuurt
Roos vd Valk11
Het uitzicht is in ieder geval al klaar. Foto|indebuurt
Roos vd Valk7
Het uitzicht is in ieder geval al klaar. Foto|indebuurt

Deventer heeft het

Dat na Zwolle en Apeldoorn ook Deventer een eigen Van der Valk hotel krijgt, zat eraan te komen. “De plannen lagen er zo’n vier jaar geleden. Allereerst is Deventer natuurlijk een Hanzestad met een erg leuke binnenstad, vlakbij de IJssel. Daarbij organiseert Deventer veel.” Deze plek aan de A1 leent zich uitstekend voor een Van der Valk hotel. “Het is de verbinding tussen oost en west. Hoe ze hun gasten straks ook echt die stad in krijgen? “Door de verhuur van elektrische fietsen bijvoorbeeld.”

Roos vd Valk8
De toekomstige linnenkamers. Foto|indebuurt
Foto|indebuurt
De plaats waar de bar komt. Foto|indebuurt

Open in 2020

Roos gaat straks leidinggeven aan zo’n 150 mensen. Het hotel in aanbouw heeft dan ook nog diverse vacatures openstaan. “Aan het eind van het jaar beginnen we met het aannemen en inwerken van de nieuwe mensen in onze hotels in de omgeving”, zegt ze. Aan haar eigen enthousiasme kan het in ieder geval niet liggen. “Ik heb ontzettend veel zin om hier iets nieuws op te bouwen.” De opening van het nieuwe hotel staat gepland rond juli 2020.

Roos vd Valk12
In de kozijnen komt triple glas. Foto|indebuurt
Roos vd Valk13
Het eerste ligbad is geplaatst. Foto|indebuurt

Lees ook:

Vd Valk (2)

Van der Valk Deventer is in aanbouw en wij namen vast een kijkje

Van der Valk Deventer begint steeds meer op een hotel te lijken. Hoog tijd dus, om er vast een kijkj...
End of summer

Weekendoverzicht: Drenkeling in de IJssel, ‘End of summer’ gevierd en meer …

Hallo maandag! Met een nieuwe week in het vooruitzicht blikken we nog even terug op dat heerlijke we...
Treurnietsteeg

Hier moet je zijn in Deventer voor de beste foto op Instagram

Je kunt natuurlijk naar het Museum of Selfies voor je beste foto's. Wij zoeken de beste instagramloc...

adv.