Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sebastiaan zoekt een kerkbank: ‘We hebben zelfs het bisdom van Utrecht gemaild’

Door Janneke Pol 19 oktober 2020

Zocht je de oude stoelen van hotel Taverne in Twello? Of misschien de barkrukken van Fooddock? Grote kans dat je ze in het huis van Sebastiaan Streppel (28) en zijn vriendin Renate (26) gaat vinden. “Ons interieur is een mengelmoesje van bijzondere meubels.” Nu zit het stel midden in een nogal specifieke zoektocht.

“Ons huis staat aan de Rielerweg, net naast de kerk vol Buddha’s”, zegt Sebastiaan. “We komen allebei van oorsprong uit Twello en hebben ons laten vertellen dat dit huis van origine bij de kerk hoort. Wat voor functie het had, dat weten we niet.” Om toch de sfeer van de kerk een beetje naar voren te halen, hebben Sebastiaan en Renate hun oog laten vallen op een wel heel bijzonder meubelstuk.

Mengelmoesje van gebruikte meubels

“Een deel van de stoelen aan de eettafel willen we vervangen door een kerkbank, dat zou helemaal bij ons interieur passen”, zegt hij. “Onze inrichting kenmerkt zich door gebruikte stukken. Zo hebben we samen een oude kast gepimpt en komen de stoelen van hotel Taverne in Twello. Ook heb ik Fooddock gevraagd of we niet een paar barkrukken kunnen overnemen”, lacht Sebastiaan.

Tekst gaat verder onder foto’s.

Het ontbreekt het stel nog aan de zo geliefde kerkbank. “Dat zit toch helemaal niet lekker!’ is de eerste reactie als ik over ons plan vertel”, zegt Sebastiaan. “Maar het hoort gewoon bij dit huis.” De vraag blijkt moeilijker dan gedacht. “We zijn natuurlijk begonnen bij de buren, hier staan nog enkele van de originele kerkbanken. Echter worden al deze banken nog gebruikt (door buddha’s). We zijn iets verderop gaan kijken en kregen een aanbod uit de buurt, maar dit bankje bleek net te kort voor wat wij willen.” Hij heeft het daarom verderop in het land gezocht. “Ik heb zelfs het bisdom van Utrecht gemaild, tot nu toe zonder resultaat.”

Leuk verhaal

Wat ze dan precies zoeken? “Een kerkbank van minimaal 1,50 meter lang. Het zou natuurlijk mooi zijn als er nog een leuk verhaal aan vast zit, maar dat is geen vereiste. We hebben er honderd tot tweehonderd euro voor over.”

Nu zijn wij natuurlijk de beroerdste niet. Dus: heb jij nou net dat kerkbankje voor Sebastiaan en Renate onder een berg oude jassen staan? Stond je op het punt precies zo’n bankje naar het recycleplein of vintagewinkel te brengen? Of weet jij waar ze het eens zouden kunnen proberen? Mail dan even naar [email protected].

 

zon

Gemist? Illegale feestjes, intussen op de corona-afdeling in Deventer en meer nieuws uit het weekend

Grote kans dat jij niet of nauwelijks in de stad bent geweest afgelopen weekend. Wel zo handig om da...
Sporten Deventer

Oh wat zijn we allemaal sportief in Deventer! Fitgirls en -boys door de jaren heen

Dat Deventenaren super sportief zijn, dat wisten we natuurlijk al lang! En dat blijft niet bij een p...
Herfst Deventer

Mooi! 5 x hoe Deventenaren de herfst vastlegden

Het is intussen al bijna een maand herfst. Maar de herfstkleuren en -sferen komen er nu pas echt aan...
Deventer een plaatje

Kersverse Deventenaar? 5 x dit moet je dan echt even weten

Iedere stad heeft zo zijn eigen gebruiksaanwijzing. Dat is voor Deventer niet anders. Ben jij nieuw ...

adv.