Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even binnenkijken: Jorien woont in het Havenhuis en zo ziet dat eruit

Door Janneke Pol 11 mei 2020

Drie jaar geleden schreven ze zich al in voor het project in het Havenkwartier en sinds twee maanden wonen ze er dan eindelijk. Jorien en Wouter wonen in het Havenhuis en geven ons een inkijkje. “Op het laatste moment veranderden we de hele indeling, er was een tweeling op komst.”

“Wij zijn de eerste bewoners van dit huis. Dat is niet per se spannend, wel heel bijzonder”, zegt Jorien Koopman. Ze maakte samen met haar man Wouter een behoorlijke overstap. “We woonden in een fijn huis uit 1834 in het Bergkwartier en dit is juist een heel moderne woning in een heel andere buurt. Ik was wel even bang dat we er met pijn in het hart aan terug zouden denken, maar eigenlijk denken we er maar weinig aan terug sinds we hier wonen.”

Last minute switch

Het was niet de enige grote verandering in het leven van Jorien en Wouter. “Voor we ons inschreven voor het project, wisten we nog niet dat we vlak voor de oplevering ouders zouden worden van een tweeling.” Iets dat eveneens voor last minute wijzigingen in het bouwplan zorgde. “Aanvankelijk zouden wij zelf op de bovenverdieping slapen, nu hebben we daar uit praktische overwegingen de babykamer laten maken. We waren precies op tijd met deze nieuwe indeling, de installateur had namelijk twee dagen vertraging opgelopen”, zegt Jorien. “Dat is een groot voordeel van een CPO-project als het Havenhuis, je mag veel zelf beslissen en kunt snel schakelen.”

Tekst gaat verder onder foto’s.

Foto|Luuk Kramer
Foto|indebuurt

Eitje voor een interieurontwerpster?

Twee maanden geleden kon het stel dan eindelijk beginnen met de inrichting van hun woning. Een eitje voor interieurontwerper Jorien, zou je denken. “Toch is dat makkelijker voor een ander dan voor jezelf”, lacht ze. “Keuzes maken is ineens best moeilijk. We besloten in ieder geval veel nieuwe meubels aan te schaffen. Toen we zes jaar geleden gingen samenwonen hebben we al onze meubels gewoon samengevoegd, nu was het tijd voor iets nieuws.”

Eyecatchers met historie

Toch zijn de eyecatchers van de inrichting van historische waarde. “Zoals de houten gereedschapskist uit oorlogstijd die van mijn opa is geweest. Die heeft een mooie plaats gekregen”, zegt Jorien. “Ook de vintage kast bij de entree is een opvallend item. Ik zag hem bij de kringloop en vond de deuren erg bijzonder. Mijn vader heeft hem overgeverfd in een mooie kleur. Verder vind ik de oude buizenradio erg opvallend. Het zit dus meer in de kleine dingen.”

Tekst gaat verder onder foto’s.

 

Modern en toch klassiek

“Onze stijl is modern en Scandinavisch, maar tegelijk best klassiek. Zo hebben we een klassieke visgraatvloer laten leggen, maar dan wel van pvc. Omdat het huis zelf al erg veel beton en staal bevat, hebben we gekozen voor een afwerking met warme materialen en kleuren.” Het stel had geen moeite om het samen eens te worden over de inrichting. “We liggen redelijk op één lijn. Ik ben meer van de sfeer en Wouter meer van de techniek. Hij wil alles zo smart mogelijk maken, onder andere onze deuren en het licht kunnen op afstand geregeld worden.”

Pareltje van het huis

Met een leefkeuken met groot keukeneiland, een dakterras en een uitbouw van drie bij vier meter is een favoriete plek in huis maar lastig kiezen. “Opvallend is dat we op dit moment de ‘logeerkamer’ veel gebruiken. Zeker nu we veel vanuit huis werken is dit een mooie (en lichte) plek om je terug te trekken. Ook wanneer een van de kleintjes niet kan slapen, kunnen we ons daar even terugtrekken zonder de ander wakker te maken”, legt Jorien uit. “Maar het pareltje van ons huis is toch de uitbouw en het dakterras als verlengde van de leefkeuken. Het is een prettig huis in een fijne buurt.”

 

Huizenjacht in Deventer? Voor hetzelfde geld woon je in deze pareltjes elders in Nederland

Aan wonen in Deventer hangt soms best een prijskaartje. Wij gingen met behulp van Funda op onderzoek...
Kapper Deventer

Ze verhuisde naar Deventer om hier haar kapperszaak te openen: ‘Een droom die uitkomt’

Annelies Bouwman verhuisde naar Deventer om hier haar eigen 'groene' kapsalon te openen. Alles stond...
brand

Nieuwsoverzicht: dit was het weekend in Deventer

Benieuwd wat er in en om jouw stad speelde afgelopen weekend? We praten je bij in het nieuwsoverzich...

Favorieten van Bo: ‘De sfeer in de Adelaarshorst is een van de beste in Nederland’

Bo Maaskant is 21 jaar oud en woont in Bathmen. Zijn grote hobby is voetbal. In de stad is hij te vi...
Rijsterborgherpark

Aha! Hier komt dus de naam Rijsterborgherpark vandaan

Singelplantsoen of het Oude Plantsoen. Hoe jij het ook noemt, we hebben over dat stukkie groen vlakb...

Zo ziet de jaarlijkse huurverhoging voor Deventenaren eruit

Bij huurders in Deventer valt in deze dagen een brief van de woningbouwvereniging op de deurmat. Het...

adv.