Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit verwacht je niet! Er is straks een compleet ‘zen-centrum’ in hartje Deventer

Door Janneke Pol 18 februari 2020

Een yogacentrum met sauna, stoomcabine en bubbelbaden. Gewoon aan de Grote Overstraat. Pacha Mama opent zaterdag haar deuren en wij mochten vast binnenkijken. (En wauw, we waren verrast!)

De yogamatjes hangen al op hun plaats, op de muur een nieuw fris behangetje en er hangt zelfs al een heerlijk rustgevende geur. Martina Manca (31) is helemaal klaar voor de opening van Pacha Mama oftewel ‘Moeder aarde’. “Dit moet een echt ‘zen-trum’ worden, oftewel een centrum waar je helemaal zen weer naar buiten stapt en dat middenin de stad”, legt Martina uit.

“We zijn human beings, geen human doings.”

Op deze plaats wil ze straks onder andere yogalessen aanbieden. “Ik wil graag mijn passie voor yoga overbrengen op Deventenaren. Op de yogamat leer je doorademen in verschillende houdingen, dat kan in iedere situatie in je leven goed van pas komen”, zegt Martina. “Zo’n tien procent van de Nederlanders kampt momenteel met burn-outklachten. Dit is een plaats van rust, ontspanning en verbintenis. We zijn tenslotte human beings, geen human doings.”

Zen-trum

Hoe ze dat voor zich ziet? “Als een rustige plaats met zachte kleuren, ruimte en licht. Mijn tante woont op de bovenste verdieping van het pand en toen ik hier voor het eerst binnen keek was het behoorlijk donker. Licht creëren was daarom één van de eerste belangrijke klussen.” Martina wil haar yogalessen in eerste instantie op de benedenverdieping geven. “Wellicht verhuis ik daarna een verdieping omhoog.” Aan ruimte heeft ze namelijk geen gebrek in het pand aan de Grote Overstraat.

 

Foto|indebuurt
Foto|indebuurt
Foto|indebuurt
Foto|indebuurt

Sauna, bubbelbad en stoomcabine

De enorme hoeveelheid ruimte waar haar ‘zen-trum’ gerealiseerd wordt, is opvallend. “De benedenruimte -met vloerverwarming- is nu klaar voor het geven van yogalessen aan groepen. Ook verkoop ik hier zen-producten, allemaal duurzaam en plasticvrij. Denk aan bamboetandenborstels, shampoo bars, handgemaakte manden en etherische oliën. Boven is een plaats om bijvoorbeeld rustig borstvoeding te kunnen geven of te kolven. Daarnaast is er een speelkleedje voor kinderen, wellicht komt hier binnenkort een oppas bij. Zo kan moeder of vader met gerust hart de yogales volgen”, vertelt Martina.

Het is nog lang niet alles. “We beschikken over een sauna, bubbelbaden en een stoomcabine. Het is wel de bedoeling om die in de loop van de tijd beschikbaar te stellen.”

Foto|indebuurt
Foto|indebuurt
Foto|indebuurt
Foto|indebuurt

Kopje thee

“Als ik nu om me heen kijk, ben ik er trots op dat ik ben blijven vertrouwen in mijn droom en dat ik heb doorgezet om het te realiseren”, zegt Martina. Komende zaterdag -22 februari- gaan de deuren van Pacha Mama aan Grote Overstraat 35 voor het eerst open. “Het is wel spannend, maar ik weet dat mensen staan te popelen om een kijkje te komen nemen. Iedereen is zaterdag dan ook welkom voor een kopje thee.” In eerste instantie geeft Martina iedere dag, uitgezonderd van zondag, yogales van 9.00 tot 10.00 uur. De bedoeling is om het ook op woensdagavond en eventueel vrijdagavond aan te bieden. “Uiteindelijk zou het mooi zijn om doorlopend open te kunnen zijn”, aldus Martina.

SQIN huidcoaching bindweefselmassage

Indebuurt test: dit is wat een bindweefselmassage doet voor jouw huid

We sporten om ons lichaam fit te houden, maar aan de huid doen we niks. Best gek eigenlijk, vindt Ma...

Jaloers: 7 x deze winkels willen wij ook op station Deventer

Het gras is altijd groener aan de overkant. Voor inwoners die regelmatig met de trein reizen is deze...

Apenkooien voor volwassenen? Zaterdag kan het!

Wie hield er vroeger nou niet van apenkooien? Alle volwassenen die nog een keer die herinnering will...

Viktor Brand is nog steeds een beetje Deventenaar: ‘Mijn hart gaat sneller kloppen als ik weer de Wilhelminabrug over rijd’

Stiekem zijn wij er best een beetje trots op dat Viktor Brand gewoon uit Deventer komt. De presentat...

adv.