Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Wientjes zijn diehard Go Ahead fan: ‘Ons eerste rood-gele item? De scooter!’

Door Janneke Pol 25 november 2019

Als ergens de clubliefde voor Go Ahead Eagles niet onder stoelen of banken wordt gestoken, dan is het wel bij de familie Wientjes. Deze echte Deventenaren zijn trots op hun club en dat is direct te zien. Wij gingen even buurten en dompelden ons onder in hun rood-gele huis.

Al van veraf trekt de woning van de familie Wientjes de aandacht. Een rood met gele tuinbank met een rood met geel tafeltje en een scooter in dezelfde kleuren stralen je tegemoet. Sylvia woont hier al achttien jaar en ze leidt ons rond. “Mijn eerste Eagles-item was mijn scooter. Ik heb hem rood gekocht, maar ik heb er gele stickers op laten plakken. Bijvoorbeeld met onze namen erop en natuurlijk met het logo.” En stickers, die vinden we eveneens op de ramen. ‘Home of football’ wordt bij de Wientjes ineens wel heel letterlijk.

Foto|indebuurt
Foto|indebuurt

Uit de hand gelopen rookplekje

Bij een scooter bleef het niet lang. “Veel mensen zijn verrast als ze ons eigen Eagles ‘home’pje’ zien. Hier hangen onze clubsjaals en posters. Er liggen (wedstrijd)ballen en items van de Eagles die we cadeau hebben gekregen. Rood-gele uiltjes en een diamondpainting bijvoorbeeld.” Het zelfgemaakte onderkomen in de tuin kwam voort uit een compromis met man Paul. “Ik wilde een plekje om te roken en dus moest daar een overkapping met een tafeltje en een stoeltje komen. Hij vond het meteen een mooie plaats om zijn verzameling Eaglesspullen kwijt te kunnen. Uiteindelijk is het een tweede huiskamer geworden.”

Foto|indebuurt
Foto|indebuurt

Mee het veld op

Via de trap, waar verschillende ingelijste voetbalshirts hangen, komen we in de slaapkamers van de zoons Dylan en Bryan. “Ook zij zijn gek van de Eagles. Hier hangen verschillende sjaals en shirts aan het plafond. Ook onder andere een certificaat van de keren dat ze mee mochten lopen op het veld.”

Foto|indebuurt

Een roze muur

In de woonkamer zelf blijft het bij een paar schilderijtjes en tekstbordjes. “Hier wil ik het iets rustiger houden. Om het interieur nog een beetje een vrouwelijke touch te geven, heb ik een muur roze geverfd”, zegt Sylvia. Toevallig gaan ze net vandaag (vrijdag) naar de Adelaarshorst voor een thuiswedstrijd. “Als het even kan komen we daar voor iedere wedstrijd, liefst gaan we ook naar zoveel mogelijk uitwedstrijden. Ik ben er al helemaal klaar voor. Vanavond is het hier vast weer een grote fietsenstalling, omdat we na afloop hier graag nog even in onze tweede huiskamer zitten”, lacht ze.

 

politie

Hallo maandagmorgen! Dit was het weekend in Deventer

Het weekend in Deventer? Feestjes, theatervoorstellingen en alvast wat gezellige Pieten in de stad. ...
Wilhelminabrug-Bart-Ros

Hé! Waarom kleurt de Wilhelminabrug vandaag oranje?

Gezien? Vandaag heeft de Wilhelminabrug een oranje kleur. Dit blijft de hele dag zo. Op deze manier ...

adv.