Binnenkijken bij Simone: ”Driekwart van mijn interieur is tweedehands”

simone-en-raafi
Foto: indebuurt Deventer

Simone Pladdet (28) zocht een ‘serieuze en normale’ woning. De eerste woning die ze keek, was meteen raak: een appartement op 6-hoog in de wijk Keizerslanden. Ze woont er met haar hond Raafi en kat Tijgertje. Ze is geboren in Harfsen, woonde in Zutphen, maar is verliefd geworden op Deventer, waar ze nu alweer vier jaar woont. ”Het is hier heel toegankelijk en gezellig. Ik ga hier ook niet meer weg!”

Toen Simone voor het eerst uit huis ging, was haar interieur lekker basic en bestond het (zoals zoveel starters) voornamelijk uit IKEA. Nu in dit huis is dat anders, alhoewel ze nog wel let op het budget. ”Driekwart van mijn spullen is tweedehands. Van marktplaats of kringloopwinkels. Het Goed in Deventer is mijn favoriete winkel, hier kom ik het liefst twee keer in de week. En in de meeste gevallen neem ik ook wat mee terug. Dit kan gaan om een tafeltje, een vaasje of een bloempot. Ik vind het heerlijk om op koopjesjacht te gaan, het geeft mij een kick als het weer is gelukt. Ik ben zo’n typische Hollander die alle kortingen in de gaten houdt.”

bank
Foto: indebuurt Deventer

Zwart-wit type

”In mijn interieur gebruik ik veel zwart-wit tinten gecombineerd met grijs en hout. Het zwart-wit is begonnen toen ik één van mijn eerste items heb gekocht: een zebra schilderij. Gekocht toen hij was afgeprijsd – of course – en ben er nog steeds blij mee, dus deze gaat overal mee.” Ondanks dat er nog twee foto’s van zebra’s in de gang hangen, heeft ze niet specifiek iets met een zebra. ”Ik denk dat het komt door zwart-wit kleur. Maar ik hou wel veel van dieren en natuur. Zo haal ik veel inspiratie uit pinterest en instagram. Het huis is nooit af. Ik wil elke keer weer anders, dat is verslavend. Zo wil ik binnenkort nog nieuwe stoelen, maar eerst nog even sparen.”

planten
Foto: indebuurt Deventer

Jungle girl

Bij zwart-wit interieur, past de kleur groen goed bij. En dat is volop aanwezig in Simone’s appartement door middel van plantjes en bloemen. ”Ik vind planten gezellig, het geeft veel meer sfeer in huis. Dit doe ik ook pas sinds anderhalf jaar, hoor. Ik heb er inmiddels iets meer systeem in gekregen hoe de plantjes in leven blijven. De liefde voor groen, komt van mijn moeder. Ze is een plantengek, tuinfanaat en heeft haar eigen hobby kwekerij. Maar we hebben helemaal niet dezelfde smaak. Wel bel ik mijn moeder vaak op wanneer ik een plant heb gekocht om haar advies te vragen, haha.”

kleding-kamer
Foto: indebuurt Deventer

Walk in closet

Als we dan uiteindelijk vragen naar haar favoriete plekje in huis, heeft ze haar antwoord al klaar. ”De bank! Deze heb ik ook kunnen scoren in de aanbieding. Het lijkt leer, maar dat is het niet. De kleur is niet mijn standaard kleur (zwart, wit of grijs), maar ik vond hem zo tof! Hij past goed in het totaalplaatje en hij zit lekker, ook niet onbelangrijk. Mijn appartement heeft twee slaapkamers en badkamer. De tweede slaapkamer gebruik ik heel handig als walk in closet. Het fijnste aan dit appartement vind ik dat het zo open en licht is. Het balkon vind ik het minst, dat komt omdat er nauwelijks zon is. Dat is jammer.”

zeepjes
Foto: indebuurt Deventer

Hobbyen

Naast goedkoop spullen scoren, maakt Simone ook graag haar eigen spullen. ”Ik vind het leuk om zelf creatief bezig te zijn, beetje hobbyen. Zo heb ik op Youtube gekeken hoe je een deken kunt maken. Het is geen breien, het lijkt meer op vlechten. Ik had de deken binnen anderhalf uur klaar en dacht: is dit het? En deze lijstjes bijvoorbeeld, heb ik gekocht bij de Action. Er stond zo’n lelijke tekst op, dit heb ik eraf gehaald met nagellak remover. Nu zijn het mooie glazen zwarte lijstjes, met een leuk veertje. Verder maak ik eigen zeep, dat vind ik leuk om te doen en ook handig: zo heb ik altijd cadeautjes in huis, haha.”

We zijn dol op binnenkijken! Mogen we eens bij jou binnenkijken? Laat het ons weten.

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij: hier gluurden jullie het liefst achter de voordeur in 2022”

Binnenkijken bij: hier gluurden jullie het liefst achter de voordeur in 2022

kim huishoudschool
Ga naar “Bij Johan (52) thuis is het al maanden kerst: ‘Ik ben in de zomer begonnen met versieren’”

Bij Johan (52) thuis is het al maanden kerst: ‘Ik ben in de zomer begonnen met versieren’

Ga naar “‘De oude Chinees’ in Epse staat straks echt leeg: dit gebeurde er de afgelopen jaren”

‘De oude Chinees’ in Epse staat straks echt leeg: dit gebeurde er de afgelopen jaren

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?

  • Riwis Zorg & Welzijn
  • Parttime

Topper

Ga naar “Magazijnmedewerker I Defensie”

Magazijnmedewerker I Defensie

  • RGF Staffing the Netherlands B.V.
  • Fulltime/Parttime