Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Sharon: ‘Als interieurontwerper is mijn huis een visitekaartje’

Door Janneke Pol 23 maart 2020

Sinds drie jaar woont Sharon Kuipers (36) met haar man Justin en hond in Epse. Als interieurontwerper is haar huis haar grote passie. “De metamorfose is bijna klaar.”

Van Tilburg en Haarlem naar Epse

Haar zuidelijke tongval verklapt al dat Sharon van origine niet uit Epse komt. “Oorspronkelijk kom ik uit Tilburg, maar voorheen woonde ik samen met Justin in Haarlem. Toen we daar vanwege werk niet per se meer hoefden te blijven wonen, vatten we het plan op om naar het oosten te vertrekken”, zegt Sharon. “Dichter bij zijn ouders en op een fijne, rustige plaats.”

“Boven is mijn ladycave.”

Gietvloer en inloopkast

Bij toeval kwamen ze uit op het nieuwbouwproject in Epse. “Eigenlijk kwamen we deze twee-onder-één-kap per ongeluk tegen”, lacht ze. “Projectbouw leek ons wel wat, aangezien we zo de mogelijkheid hadden nog veel aan te passen.” Dat heeft het stel direct goed aangepakt. “Een uitbouw, een gietvloer en inloopkasten. De raambekleding is helemaal op maat gemaakt en alles is gestuukt. De inloopkast en raambekleding op maat waren een rib uit ons lijf, maar die twee dingen maken het huis wel echt af”, aldus Sharon.

“Onze stijl? Scandinavisch en modern.”

Rust en ruimte

Hoewel ze Epse enkele jaren geleden amper kende, voelt ze zich helemaal thuis in het dorpje. “De rust en ruimte om je heen, ik ben helemaal gewend.” En het huis? Dat is een waar project voor haar. “Kortgeleden ben ik begonnen als interieurontwerper, dan is je eigen huis natuurlijk een visitekaartje. Het werd weer tijd voor een metamorfose.”

Iets stoerder

Haar inrichting mocht namelijk wel iets stoerder, vond Sharon. “Onze smaak is Scandinavisch en modern. Om het iets stoerder te maken, wil ik meer zwart naar binnen brengen, denk aan een zwarte boekenkast met stalen frame. Ook hebben we nieuwe trapbekleding en ligt er nu een enorm vloerkleed in de kamer”, zegt Sharon. “Daar moest ik Justin even voor overtuigen, maar sinds het er ligt vindt hij het ook geweldig”, lacht ze. Andersom zijn er dingen die zij vreselijk vond aan Justin’s smaak. “Hij heeft een strakke smaak en had twee bruine leren banken, vreselijk vond ik ze. Nu hebben we een mooie grote bank met longchair met veel kussens.”

“Mensen gaan vaak even aan mijn behang voelen.”

Twee bijzettafels stonden nog altijd in de opslag. “Ik heb ze enorm gemist, wat was ik blij dat ik ze weer kon uitpakken.” Ook de muren kregen een make-over, onder andere met een bijzonder behangetje. “Het lijkt op een soort gevlochten hout. Door het 3D-effect willen mensen altijd even aan die muur voelen”, lacht Sharon.

Ladycave

Maar haar eigen favoriet in huis? “Dat blijft toch mijn kantoor boven. Het is een soort ‘ladycave’ met een megagrote zitzak een een tv erin.” En beneden? Daar blijven altijd nog wensen. “We zoeken nog naar het perfecte decoratieve item voor boven de eetbank. Eigenlijk moet dat groter zijn dan de tafel, dus dat is nogal een zoektocht.”

 

Mooi! Supporters van Go Ahead Eagles steken ziekenhuis hart onder de riem

Een mooi gebaar van de supporters van Go Ahead Eagles. Zij stonden zondag met een spandoek bij het D...
indebuurt Deventer werkt thuis

Thuiswerken in Deventer, zo ziet dat eruit!

De tweede thuiswerkweek gaat voor veel Deventenaren vandaag van start! De één probeert nog iets geda...
Challenge

Afvinken maar! Doe de ‘Ik ben een echte Deventenaar Challenge’

We wonen allemaal in Deventer en dus noemen we onszelf allemaal Deventenaar. Toch is de één net iets...

Goal! 7 x zo zag Go Ahead Eagles tegen Ajax er vroeger uit

Go Ahead Eagles tegen Ajax is garantie voor een mooie wedstrijd. Ook vroeger speelden deze twee club...

Waarom hebben sommige gebouwen in Deventer dichtgemetselde ramen?

Als je door de stad loopt, zie je nog wel eens iets opvallends. Zo viel het ons op dat sommige gebou...

adv.