Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Minka en Timon: ‘Het is een fijne uitvalsbasis als artiest’

Door Wingerien Voortman 24 juni 2019

Op misschien wel één van de mooiste plekken van Deventer wonen Minka en Timon. Ze ontmoetten elkaar op de Popacademie, gingen samen muziek maken en werden verliefd. Nu wonen én werken ze samen in de homestudio aan Pothoofd. 

Minka komt uit Brabant en Timon uit de Achterhoek, nu wonen ze samen aan Pothoofd. Timon: “Het is in Enschede ontstaan, we zaten samen in de klas op de Popacademie. We zijn eerst muziek gaan maken, toen hebben we elkaar muzikaal gevonden en daarna zijn we verliefd geworden.” Minka kreeg werk bij een productiehuis in Deventer en Timon kwam als kind al vaak in Deventer. Minka: “Eigenlijk direct na Enschede waren we het over eens dat we naar Deventer zouden gaan. We wilden allebei naar een stad, maar niet een massale stad. Deventer heeft heel veel mooie oude panden, het heeft een dorps karakter én toch hebben we alle faciliteiten.”

Binnenkijker Minke en Timon
Foto: Indebuurt

Uitvalsbasis voor muzikanten

Soms spelen ze samen en soms apart van elkaar, Minka is bezig met haar eigen muziek en Timon houdt zich bezig met het produceren van muziek voor reclames. Timon: “Het is een fijne uitvalsbasis als artiest, het is grappig dat steeds meer muzikanten nu deze kant op komen en er zijn ook veel initiatieven in de stad. We spelen nog niet zo vaak in Deventer, soms in het Burgercafé of De Hip. Veel muzikanten zitten in Amsterdam of Utrecht, het heeft wel weer voordelen om hier te zitten qua netwerk – het is hechter. Het is ook tof dat productiehuis De Nieuwe Oost hier zit, zij ondersteunen talenten op allerlei vlakken.”

Samen muziek maken

Minka: “Ik maak nu mijn eigen muziek, Nederpop met electro invloeden onder mijn eigen naam. Daarvoor is Timon de producer, hij maakt de muziek en ik de zangmelodie en tekst. We werken heel veel samen, hij zorgt dat het goed klinkt – ik ga er in mijn eentje mee optreden. Eigenlijk maken we beide de helft van het liedje.” Timon: “Ik produceer muziek voor reclames en tv-programma’s, dat noemen ze production music. Mijn muziek was laatst bijvoorbeeld te horen op RTL4. Vroeger zaten we nog samen in een bandje, daar zijn we mee gestopt en het was tijd voor wat nieuws. Naast het optreden wilde ik ook wat anders gaan doen, ik maakte al tunes voor de lol en nu ben ik het serieus gaan aanpakken. En eigenlijk loopt dat al heel erg goed!” Ze vullen elkaar muzikaal goed aan en blijven eerlijk tegen elkaar, zo houden ze elkaar scherp. Minka: “Ik zie het al aan zijn hoofd wanneer hij het niks vindt haha!”

Binnenkijker Minka en Timon
Foto: Indebuurt

Favoriete plek in huis

Minka: “We zitten natuurlijk graag in de studio, maar het plekje bij het raam is ook wel favoriet. Hier lezen we vaak een boek of drinken we koffie en kijken we uit over De IJssel. We halen alle meubels tweedehands en van Marktplaats, alleen de drinkglazen zijn nieuw haha! Het moet gezellig zijn en niet te strak, plantjes vind ik leuk en Timon houdt van kleine tierelantijnen. We noemen het weleens onze boomhut, door alle balken en schuine wanden. Er is geen hoge kast te plaatsen en de bank was ook lastig boven te krijgen, maar het huis heeft niet veel nodig en is van zichzelf al knus.”

Inspiratie voor muziek

Timon: “Het uitzicht is heel fijn, mensen zijn aan het wandelen en aan het genieten. Het van je weg kunnen kijken is heel fijn, ik kom uit de Achterhoek en ben dat gewend. Als ik direct tegen een ander gebouw aan zou kijken voel ik me opgesloten, ik ben een beetje verwend in dat opzicht.” Minka: “Als muzikant werk je ook veel vanuit huis, als ik muziek zit te maken helpt het zeker dat de omgeving fijn is. Het is niet zo dat ik uit het raam kijk voor inspiratie, maar het heeft zeker invloed.” Samen maken ze ook veel muziek op maat voor bedrijven, voor onder een informatieve video of reclame. Binnenkort treed Minka met haar nieuwe muziek op in Deventer, voor speeldata kun je haar sociale media in de gaten houden!

Luister hier naar de production music van Timon, of luister naar het nieuwste nummer van Minka:

Minka – Nederpop (met producties van Timon)

Nog even verder gluren? Kijk hier voor meer foto’s:

Ook trots op je huis?

Ben jij ook zo trots als een pauw op je eigen paleisje? Laat het ons weten, we komen graag een keer binnengluren!

St. Maxime Binnekijker

Binnenkijken bij het nieuwe St. Maxime: een vleugje Frankrijk in de Deventer binnenstad

Op een maandagmiddag stap ik Café Cuisine St. Maxime binnen. "Het is de eerste dag sinds onze openin...

Binnenkijken bij Clara: ‘Mijn huis voelt aan als een plekje in de woestijn van Iran’

De avontuurlijke Clara heeft veel gereisd in haar leven. Het Midden-Oosten heeft haar vooral getrokk...

Binnenkijken bij de moderne woonboot naast de Raambrug: ‘Altijd een vakantiegevoel’

Deze opvallende verschijning ken je vast wel. De modernste woonboot van de stad ligt tussen de Raamb...

adv.