Binnenkijken bij Marleen: ‘Een extra slaapkamer voor mijn boekenkast was een must’

binnenkijken-bij-marleen
Marleen voor haar enorme boekenkast. Foto | indebuurt Deventer

Niks is fijner dan gluren bij de buren. Deze week mochten we een kijkje nemen in het huis van Marleen Ziemerink (23) in Blauwenoord. Ze woont hier sinds kort met haar vriend Vincent. Ze hebben het huis volledig aangepakt en gekozen voor een industriële look.

Ze komen uit Twente, maar hebben vier jaar geleden gekozen om samen te wonen in Deventer vanwege de centrale ligging. Nu willen ze niet meer weg en zijn ze sinds kort trotse eigenaars van hun eerste koophuis.

Instapklaar

binnenkijken-bij-marleen
Foto | indebuurt Deventer

Marleen en Vincent waren op zoek naar een instapklare woning. ”Wij zijn compleet niet handig. Dus het klussen is niet aan ons besteed. Echter kozen we voor een woning waar flink wat aan gedaan moest worden, dan moet je er wel even doorheen kijken. We vonden dit huis niet zozeer mooi, maar zagen wel dat het echt heel gaaf kon worden. De keuken was behoorlijk gedateerd, dus we waren er vrij snel over uit dat we deze wilden gaan aanpakken. Uiteindelijk volgde ook al vrij snel de vloer, trap, wc en badkamer. Nu is het helemaal onze smaak en echt ons huis.”

Keuken

Een grijze vloer was een must in huis. Op basis daarvan werd de kleur van de keuken bepaald. Zwart werd het. ”We kregen er veel reacties over. Een zwarte keuken? Dat zou ik nooit doen. We vroegen ons ook af of het niet teveel van het goede was, maar het staat fantastisch. Het is een goede combinatie met de vloer en alles past bij elkaar. Ondanks dat ik helemaal niet van koken hou – ik ben een ramp in de keuken – is dit wel ons favoriete plek in huis. Het is echt een onderdeel van de woning, een eyecatcher!”

binnenkijken-bij-marleen
Foto | indebuurt Deventer

Industrieel

Qua interieursmaak liggen Marleen en Vincent op één lijn. ”We houden van de industriële look dus meubels met hout, metaal en staal. Lekker stoer! Zo hebben we gekozen voor een hoge houten eettafel, een keer wat anders. De stoelen waren alleen een lastig formaat, het zit tussen de normale eetkamerstoel en een barkruk in. We zijn stad en land afgereisd voor stoelen en uiteindelijk vonden we ze gewoon hier in Deventer bij Meubelplaats.”

Foto | indebuurt Deventer

Boekenfanaat

Een ding waar het huis aan moest voldoen, waren drie slaapkamers. Een als logeerkamer en de ander als ruimte voor de boekenkast van Marleen. Ze blogt hier ook over op haar website Favoritez. ”Ik heb meer dan 500 boeken. Vroeger werd ik thuis al veel voorgelezen en van jongs af aan verslond ik boeken. De boekenmarkt in Deventer vind ik het leukste evenement van het jaar, daar plannen we onze vakantie omheen!”

Hulp in huis

Wat er nu nog op de planning staat? ”De tuin! We willen het liefst een overkapping met een loungeset. Al het groen gaat eruit en tegels er in. We hebben totaal geen groene vingers, zelfs onze cactus gaat al dood!” Als we vragen of ze achteraf het anders hadden aangepakt, blijft het stil. ”Nee, we zijn blij met het resultaat. Het was wel meer werk dan gedacht, zoals het schilderen, behangen en verbouwen. En zonder hulp van familie en vrienden hadden we het huis niet kunnen kopen.”

Nog meer gluren? Bekijk hier de rest van de foto’s.

Binnenkijken bij

Iedere week nemen we een kijkje bij Deventenaren die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je honderd procent Ikea-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Deventer laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij: hier gluurden jullie het liefst achter de voordeur in 2022”

Binnenkijken bij: hier gluurden jullie het liefst achter de voordeur in 2022

kim huishoudschool
Ga naar “Bij Johan (52) thuis is het al maanden kerst: ‘Ik ben in de zomer begonnen met versieren’”

Bij Johan (52) thuis is het al maanden kerst: ‘Ik ben in de zomer begonnen met versieren’

Ga naar “‘De oude Chinees’ in Epse staat straks echt leeg: dit gebeurde er de afgelopen jaren”

‘De oude Chinees’ in Epse staat straks echt leeg: dit gebeurde er de afgelopen jaren

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lange hoodie** € 14,99”

Lange hoodie** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?

 • Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Olympia
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Doe mee aan de Deventer gedichtenwedstrijd”

Doe mee aan de Deventer gedichtenwedstrijd

 • De Bibliotheek Deventer
 • T/m 1 feb

Topper