Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Loraine: ‘Ik word blij van een opgeruimd huis’

Door Simone Groot Lipman 18 juni 2018

Elke week kunnen we gluren bij de buren in de rubriek woning van de week. Deze week mochten we binnenkijken bij interieurstyliste Loraine van der Hulst (29). Jarenlang woonde ze anti-kraak in Deventer, maar 3 jaar geleden kocht ze samen met haar vriend Wouter (36) een knus klushuis die ze omgetoverd hebben tot een fijne woning.

Door het klushuis kwam Loraine er al snel achter dat ze hier meer mee wilde doen. Twee jaar geleden zegde ze haar baan op als Visual Merchandiser bij H&M, volgde een opleiding interieurstyling en ging aan de slag met haar eigen bedrijf Stijlidee42. ”Binnen het budget van de klant, zoek ik alle meubels uit. Hoe leuk is dat?”

binnenkijken-bij-loraine
Foto | Loraine van der Hulst

Klushuis

Beide ouders hadden vroeger ook klushuizen. ”Dus we weten hoe het is. De keuken stond midden in de woonkamer en de badkamer zat weggestopt beneden. We hebben een paar maanden verbouwd. Het plafond is verhoogd, waardoor de ruimte veel ruimer voelt. En een nieuwe badkamer, keuken en vloer. Van de oude ondervloer heb ik het bankje bij de eettafel van gemaakt. Ik maak veel en graag spullen zelf. Het huis is niet groot, maar wel knus. Het is hier fijn wonen, de plek is super. De Boxbergerweg is om de hoek, je loopt zo de stad in en we hebben achter een enorme ruimte. Je verwacht het niet bij dit huis, maar we hebben een 20 meter lange tuin, heerlijk. En je hoort niks achter.”

Foto | Loraine van der Hulst
Foto | Loraine van der Hulst

Waarde

”Onze woonstijl is niet in één hokje te stoppen. Het is een klein beetje industrieel, met een persoonlijke touch. Ik vind spullen met waarde belangrijk. Zoals de foto’s uit Afrika aan de muur. En we hebben een commode van mijn oma gekregen, deze heeft alle kleuren al gehad. Voor nu is hij even blauw. En ik heb een fauteuil van mijn tante. Hij was ooit rood, met leerverf heb ik hem groen gemaakt.”

‘Ik zie potentie in meubels’

Kleuren

Loraine maakt veel keuzes in huis, maar haar vriend Wouter laat haar niet helemaal haar gang gaan. ”Soms moeten we een compromis sluiten. De kleur achter de bank is nu licht groen/blauw, ik wilde hem veel donkerder. En bijvoorbeeld boven is er een oranje baan op de muur, niet mijn keuze”, vertelt ze lachend. ”Geel durf ik wel aan, maar ik zal geen roze of paars in huis nemen.”

Foto | Loraine van der Hulst
Foto | Loraine van der Hulst

Opgeruimd

Waar ze echt blij van word in huis? ”Ik word heel blij van een opgeruimd huis. In de kasten zit alles in bakjes: alles is gestructureerd. En ik merk het ook bij anderen, een opgeruimd huis betekent meer rust. Ik vind het vooral leuk om mensen blij te maken met een nieuw en verrassend interieur, want ik haal ook weer inspiratie uit de mensen.”

binnenkijken-bij-loraine
Foto | Loraine van der Hulst

Niet duur

We kopen niet snel dure spullen. Ik hou van neuzen en snuffelen en gooi niet zo snel spullen weg. Zo heb ik laatst nog twee stoeltjes meegenomen van de Kringloop in Ommen. Ik zie potentie in meubels, zie dingen die niet lelijk zijn en weet gelijk de combinatie. Ik pimp ze en geef ze zo weer een nieuw leven.”

Binnenkijken?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Deventenaren die bijzonder wonen. Wil je dolgraag jouw huis aan de rest van Deventer? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotorepo maken.

binnenkijken Lydia

Binnenkijken bij Lydia, André & Joshua: ‘We kiezen er niet bewust voor, maar we komen bijna altijd op merken uit’

André komt uit Borne en Lydia uit Veenendaal. Ze hebben een tijd samengewoond in Borne, maar waren a...

adv.