Binnenkijken bij Loes Nolten: ‘Mijn huis noem ik ook wel een California beachhouse’

Foto | Indebuurt Deventer

Muziek stroomt door de aderen van de rasdeventenaar Loes Nolten (35). Dit voel je direct wanneer je binnenwandelt in haar zonnige stulpje op de Zandweerd. Met een eigen muziekstudio, twee lieve katten en invloeden uit de Verenigde Staten, noemt Loes haar plek ook wel een California beachhouse. Wij kunnen niet wachten om binnen te kijken!

Bij binnenkomst staat Loes direct klaar met een goede bak koffie. “De bonen komen uit Sumatra, Indonesië”, het land waar Loes’ vader vandaan komt.

Inspiratiebronnen

In het huis zijn de Indische invloeden dan ook goed te zien. Zo gebruikt de muzikale Deventenaar een houten kist – die van haar opa is geweest – als tafel. Ook Amerika is een inspiratiebron voor Loes: “Ik heb als sinds jongs af aan een vage band met California en Los Angeles en ik wil er ooit een keer heen. Niet op vakantie, maar dat de muziek me daar brengt en dat ik er kan werken en wonen. Ik weet natuurlijk niet of het gaat lukken, dus tot die tijd maak ik er hier een zonnig huis van.”

Lees verder onder de foto’s.

Combinatie van spullen

“Bijna alles komt van Ikea, maar misschien zie je dat niet direct. Dit komt voornamelijk door de combinatie van verschillende spullen die ik door de jaren heen heb verzameld. Zo staat er bijvoorbeeld een hipsterfiets in m’n woonkamer, hangt de kerstverlichting er het hele jaar en naast m’n tv staat een Stormtrooper van Star Wars. Stiekem ben ik een beetje een nerd”, zegt ze. Voor de kachel staat een wit bord met de tekst ‘Beweegbaar obstakekel’. Waar heb je dit vandaan? “Deze is ooit van straat meegenomen  in mijn studententijd. Ik vond de spelfout zó grappig, mooi aandenken.” Ook hangt er een pijl-en-boog aan de muur. “Soms oefen ik hiermee in de achtertuin, het is toch een beetje een ghetto hier”, lacht Loes.

Wat dat betreft is het net een kinderspeelparadijs

Er zijn nog meer objecten die opvallen in het interieur, zoals een trampoline en een boksbal. Dit gebruikt Loes vooral om energie te krijgen. “Als ik dan de hele dag achter m’n laptop heb gezeten in de muziekprogramma’s, ga ik lekker bouncen op de trampoline of doe ik een partijtje boksen. Wat dat betreft is het net een kinderspeelparadijs.

Eigen muziekstudio

Loes is het meest trots op haar muziekstudio, die met de jaren professioneler is geworden. “Met het geld dat ik verdiende in de muziek, kocht ik weer nieuwe aanvullingen.” Ze verloor haar hart al aan muziek op de basisschool: “Ik had een schijthekel aan rekenen, dus speelde liever op het keyboard in de klas.” Ook op latere leeftijd merkte Loes dat ze geen vriendjes kon worden met het schoolsysteem. “Ik snapte de omslachtigheid gewoon niet, door mijn creativiteit heb ik een andere kijk op het leven. En dat botste met het onderwijssysteem, want daar was geen ruimte voor.”

Dit resulteerde in zware psychische klachten en extreme angsten en hierdoor moest ze zelfs met haar studie aan het Conseratorium stoppen. “Vanaf dat moment besloot ik om er zelf maar hard voor te werken en toen rolde ik tóch de muziekwereld in.” Inmiddels produceert de Deventenaar muziek voor landelijke televisie en reclames én heeft samen met Creative Academy: REDUCATIONS uit Ede een Music Academy opgezet. “Hier vragen we de studenten waar ze zich in willen ontwikkelen en doen we niet aan vooropleidingseisen of moeilijke audities.”

Lees verder onder de foto’s.

Interesse in spiritualiteit

Iedere dag na werk zorgt Loes voor een moment van bezinning. Ze doet dan een yogasessie voor de tv  (Yoga With Adriene) of mediteert. “Mijn interesse in spiritualiteit is de laatste jaren gegroeid en heeft veel invloed gehad op mijn mentale gezondheid. Ik was doodongelukkig en had grote angsten. Daardoor raakte ik aan de antidepressiva. Sinds mijn verdieping in holistische psychologie, spiritualiteit en yoga kom ik eindelijk weer terug bij mezelf en ben ik helemaal van de medicatie af.”  Loes vindt het dan ook bízar hoeveel invloed dit heeft gehad op haar mentale en fysieke gezondheid: “Yoga heeft echt m’n leven gered”, vertelt ze. De Deventenaar noemt zich zelf nu ook wel California sober, wat betekent dat je geen drank of drugs gebruikt, maar wel af en toe een jointje rookt.

Voorlopig wil de stoere dame nog niet weg uit haar fijne huisje. Ze kan er zichzelf zijn en de sfeer in het huis geeft haar ook rust: “Vooral als de zon naar binnen schijnt op de bank, ben ik helemaal in m’n sas. Dan ga ik lekker mediteren in de zon.”

Een tattoo van de Lebuinuskerk

Loes Nolten heeft al eens eerder op Indebuurt gestaan! Ze heeft namelijk een grote tattoo van de Lebuinuskerk op haar arm, waar ze nog steeds razend trots op is. Benieuwd? Lees dan vooral de volgende artikelen over deze bijzondere Deventenaar.

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Nieuwe hotspot Bass in de jachthaven: zo ziet het er nu uit”

Nieuwe hotspot Bass in de jachthaven: zo ziet het er nu uit

Ga naar “Binnenkijken bij Bart: ‘Als je weinig spullen hebt, kun je ook geen troep maken’”

Binnenkijken bij Bart: ‘Als je weinig spullen hebt, kun je ook geen troep maken’

Ga naar “Binnenkijken bij Laura de Hoog: ‘Ik weet nog steeds niet hoe ik aan deze woning gekomen ben’”

Binnenkijken bij Laura de Hoog: ‘Ik weet nog steeds niet hoe ik aan deze woning gekomen ben’

In onze gids

Ga naar “Lipton”

Lipton

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Ga naar “Vlees.nl”

Vlees.nl

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Solar tafelkaarsjes € 4,99”

Solar tafelkaarsjes € 4,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “damesbroek van € 17,50 voor € 9”

damesbroek van € 17,50 voor € 9

 • HEMA
 • Geldig t/m 22 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Browstylist/Schoonheidsspecialist 24-40 uur p/w”

Browstylist/Schoonheidsspecialist 24-40 uur p/w

 • Beauty & Browbar
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Customer Service Medewerker bij L.A. Streetfood”

Customer Service Medewerker bij L.A. Streetfood

 • L.A. Streetfood
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Functioneel beheerder Wise 36 uur per week”

Functioneel beheerder Wise 36 uur per week

 • Rijnbrink
 • Fulltime/Parttime