Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Karen en Jesper: ‘De teller staat nu op 69 planten’

Door Naomi Pater 15 april 2019

Karen woont al zeven jaar met haar kater in de jaren-60 woning. De dame koos voor dit stulpje in Voorstad vanwege de mooie, grote tuin. Het kleurrijke optrekje staat daarnaast vol met groen, ze hebben een verzameling van 69 planten.

Jesper kwam december 2018 bij Karen in wonen en verhuisde zijn kat, een oranje kist en een hele grote plant mee. De bezige bijtjes runnen samen een winkel in de binnenstad genaamd ‘Het Geluk Van Deventer’.

Plantenliefhebbers

De liefde voor planten ontstond 1,5 jaar geleden na het overlijden van Karen’s tante. Ze erfde 15 planten die ze mee naar huis nam, de vensterbank stond helemaal vol. Nu koopt de plantenliefhebber af en toe nieuwe vegetatie via Marktplaats of de Intratuin.

Een aantal planten zitten in prachtige terracotta potten met een unieke print, dan komt hij het mooiste uit vindt Karen. Toch vergt het hebben van zoveel groen ook tijd. Jesper: “Het duurt ongeveer 20 minuten om ze allemaal water te geven. Mensen die over de vloer komen moeten wel eens lachen om het uitzonderlijke aantal planten die we bezitten.” Naast het hebben van planten in huis heeft Karen ook groene vingers als het aankomt op de tuin: “Ik sta graag op zondagmiddag op de kop in de tuin. Mijn vriend heeft daarentegen minder met tuinieren en klust liever in huis.”

Foto | indebuurt Deventer

Naast het uitzonderlijke aantal planten valt het ons op dat het stel ook veel bloemen in het interieur heeft staan. Als we aan Karen vragen of ze liever bloemen of planten in huis heeft, moet ze daar lang over nadenken: “Een vers boeket is gewoon lekker vrolijk met veel verschillende kleurtjes, een plant is vaak alleen maar groen, dat is toch wat saaier.”

Retro, fris en kleurrijk

Karen omschrijft haar stijl als retro, fris en kleurrijk. Een beetje seventies ook. De creatieveling begon haar liefde voor interieur met meubels van Ikea, daarna konden oude meubels al snel niet ontbreken. “De meeste meubels koop ik via Marktplaats, alleen het kleed, de bank en de stoelen zijn nieuw. Die heb ik gekocht bij Eierkamp, een winkel waar ik wel wel vaker rond snuffel.” Het koppel denkt daarnaast creatief, want ze hebben het bijzettafeltje bij de bank blauw geverfd.

Binnenkijker Jesper en Karen
Foto | indebuurt Deventer

Oud in een nieuw jasje

De poef hebben ze laten bekleden door één van de ondernemers uit hun winkel. Karen: “Niet alles hoeft nieuw te zijn, ik vind het erg leuk om spullen een nieuw jasje te geven. Het is daarnaast ook nog eens lekker duurzaam.” Het combineren van spullen is ook een grote hobby: “Het leuke aan interieur vind ik dat je allerlei kleine hoekjes kan maken, dit doe ik vooral in de winkel. Veel soorten spullen combineer ik dan met elkaar.”

Binnenkijker Karen en Jesper
Foto | indebuurt Deventer

Grote wens

Karen is nu aardig blij met haar inrichting, maar ze schuift iedere week wel een beetje: “De basis blijft wel hetzelfde, maar soms verplaats ik de planten of accessoires naar een andere plek.” Jesper vindt dit een tof interieur, maar zou zelf niet zo snel kiezen voor een roze muur. “Ik had een okergele muur, maar verder liggen we goed op één lijn. We laten het eerst zo, want voorlopig zijn we nog erg druk met de winkel en het verzorgen van onze planten.”

Verder gluren? Bekijk hier de rest van de foto’s!

Foto | indebuurt Deventer
Foto | indebuurt Deventer
Foto | indebuurt Deventer
Foto | indebuurt Deventer

adv.