Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Jeroen: ‘Je vindt bij ons designmeubels en vintage items, maar alles past bij elkaar’

Door Janneke Pol 29 oktober 2020

Na zestien jaar verlaten Jeroen (57) en José (56) samen met zoon Koen (23) en kat Corrie hun huis aan de Leonard Springerlaan. Toch is deze woning en vooral het interieur zeker de moeite waard om nog even te showen. Jeroen vertelt: “Onze meubels zijn zo uiteenlopend en toch passen ze bij elkaar.”

“Al tijdens de bouw in 1998 viel ons oog op dit huis. Helaas was het al snel verkocht”, zegt Jeroen van Klei. “De buitenkant alleen al oogde leuk met wit aan de bovenkant en de rode bakstenen. Het huis staat aan een statige doorgaande laan, aan de achterkant grenst het aan een klein weggetje voor bestemmingsverkeer. Vanuit de keuken kijk je uit op het leven op straat.”

“Zelfs de kleur muurverf neem ik mee naar mijn nieuwe appartement.”

Piepklein halletje en verrassend grote kamer

Blij waren ze dan ook, toen ze in 2004 alsnog hun droomhuis konden kopen. “Bij de bezichtiging wisten we het direct. Je komt binnen in een piepklein halletje, maar daarna zie je de verrassend ruime woonkamer. Daarbij hebben we een fijne tuin.” In de loop van de jaren heeft het gezin behoorlijk wat geklust. “We hebben de badkamer gemoderniseerd en een open haard geplaatst. Verder hebben we een nieuwe keuken laten zetten en is de scheidingswand tussen de keuken en de kamer verwijderd. Zo oogt het nog groter.”

Tekst gaat verder onder foto’s.

"De groenleren stoel met krokodillenleer is een opvallend item in ons interieur." Eigen foto
"Recent hebben we een nieuwe keuken geplaatst." Eigen foto
Eigen foto
"Onze kamer is verrassend ruim." Eigen foto

Design met snuisterijtjes

Een tijdlang was het interieur van Jeroen en José strak design. “Al snel vonden we dat toch te strak. Langzaamaan kwamen er verschillende snuisterijtjes bij te staan om het wat gezelliger te maken”, zegt Jeroen. Het was een begin naar een geheel nieuw interieur. “De stijl ging meer over naar vintage en industrieel. We hebben veel verschillende dingen, maar toch past het allemaal bij elkaar. José en ik hebben vrijwel dezelfde stijl. Onze zoon Koen is het echter soms oneens met onze keuzes, hij vond het bijvoorbeeld niet leuk toen onze lange leren bank wegging”, lacht hij.

“Kat Corrie kwam bij ons wonen in coronatijd, vandaar haar naam.”

Krokodillenleer en houten vogel

Wie bij Jeroen over de drempel stapt, ziet de ene na de andere eyecatcher. “Denk aan onze grijs-zwart fluwelen Chesterfield bank of onze betonlook eettafel van 2.5 meter. Ook de olijfkleurige leren stoel met een stukje krokodillenleer valt op. Even verderop staat een designkast uit de jaren ’80 met vier bronskleurige vogeltjes erop. Het bronskleurige schilderij met mensenhoofden boven de bank valt op en laatst heb ik nog een mooi vintage kastje op de kop getikt. Verder hebben we veel planten.” Maar zijn eigen favoriete pronkstuk? “De opvallende ebbenhouten vogel.” Een veilige huisgenoot voor de huistijger van het gezin. “Kat Corrie kwam bij ons wonen in coronatijd, vandaar haar naam”, lacht Jeroen.

Tekst gaat verder onder foto.

Corrie de kat kwam bij ons wonen in coronatijd, vandaar haar naam. Eigen foto.
'Mijn favoriete eyecatcher? De ebbenhouten vogel" Eigen foto.
Eigen foto

Dezelfde sfeer in het appartement

Het gezin had zo eigen favoriete stekjes in het huis. “Overdag zitten we graag aan de grote eettafel en ’s avonds in de draaistoel of op de bank.” Toch is het huis inmiddels verkocht en gaan Jeroen en José ieder een kant op. “Ik verhuis naar een appartement. Voor veel mensen zou dat het moment zijn om eens van stijl te veranderen, maar ik ben van plan om dezelfde sfeer te creëren. Zelfs de kleur van de muur neem ik over in mijn nieuwe woning.”

 

WAAR Deventer

Roy van WAAR: ‘De tandpasta tabletten zijn nieuw, ik probeerde ze eerst zelf uit’

Voor een leuk en duurzaam cadeautje ben je misschien wel eens binnengelopen bij WAAR in de Lange Bis...
puppy's station

Bizar: drie puppy’s gevonden in rugzak bij Station Deventer

Een bizarre vondst op station Deventer woensdagmiddag. Hier werd een rugzak met drie stafford puppy'...

Rookboetes op station: hoeveel prenten zijn er uitgedeeld in Deventer?

Roken op het station? Vergeet het maar! Vanaf 1 oktober geldt op alle treinstations in Nederland een...
mountainbike-bos-deventer

Hé ho let’s go: de leukste mountainbikeroutes in Deventer

Scheuren door zand, crossen over houtsnippers en vliegensvlug rijden door beboste paden. Ben jij voo...

adv.