Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Gerco: ‘Ik heb gewoon een blij, speels huis’

Door Simone Groot Lipman 1 april 2019

Gerco Derksen (27) komt uit Apeldoorn, maar woont sinds zijn zesde in Deventer. Hij reist graag de wereld rond, maar komt altijd weer terug in onze Hanzestad. Sinds een half jaar heeft hij een appartement vlakbij de binnenstad. Wij mochten bij hem binnenkijken.

Al tien jaar woont hij op zichzelf. Als tiener deed Gerco veel animatiewerk en kwam hij terecht bij de eilanden in Duitsland. In plaats van drie maanden, bleef hij daar drie jaar. Toen hij terugkwam had hij het perfecte ritme gevonden: acht maanden werken en vier maanden reizen. Hij is naar Azië, Afrika, en Zuid-Amerika geweest. Hij crashte nog een tijdje naast zijn ouders, maar woont sinds een half jaar in een studio van 40 vierkante meter.

Lievelingskleur groen

Gerco huurt dit appartement, dus dat betekent niet boren en niet verven. ”Ik had van tevoren al een superleuk design behang met wit en boomstammen uitgezocht, maar helaas ging dat niet door. Toch heb ik nog een klein strook behang in mijn kamer op de staldeur. Een sticker van Harry Potter, ik ben een echte liefhebber. Het liefst had ik ook een mat groene kleur muur gehad, daarom nu dan ook een groene bank. Ik twijfelde nog over okergeel, want geel is zo’n leuke kleur. Toch blijft groen mijn lievelingskleur.”

binnenkijken-bij-gerco
Foto | indebuurt Deventer

Creatief

Gerco heeft een passie voor interieur. ”Ik werk nu als persoonlijk begeleider van jongeren met een verstandelijke beperking. Zo heb ik op mijn werk de villa opgeknapt. En als we een Airbnb zoeken, kijk ik altijd naar het interieur. Het mag een beetje gek en anders zijn. Zo hadden ze in een kamer een hertengewei van Lego, supertof! Het mag van mij wel wat creatiever, het is leuk om jouw handtekening te laten zien. Het lijkt misschien een bij elkaar geraapt zooitje, maar ik heb er wel over nagedacht. Het is speels en gewoon een beetje een blij huis!”

‘Ik merk vaak wel dat ik dure items toch mooier vind’

Trendgevoelig

Gerco is onbewust trendgevoelig, zo is hij nu weg van oud goud. ”Ik kom graag bij Søstrene Grene, Kwantum en Sissy Boy. Ik ga ook veel kringlopen en brocante markten af. Zo heb ik deze verftrap op een markt gekocht. Ik vind design erg leuk, maar ik kan ook heel blij worden van een mini vaasje van 50 cent van de kringloop. Ik ben dol op potjes & vaasjes en borden & bakjes. Het liefst in zwart, wit en stippen. Deze kleuren vind ik te gek in combinatie met hout.”

binnenkijken-bij-gerco
Foto | indebuurt Deventer

Shabby chic

Gerco is gek op oude spulletjes, gecombineerd met modern. ”Ik merk vaak wel dat ik dure items toch mooier vind. Zo was ik al heel lang verliefd op de tafel van Dutch Bone en de mokken van HK Living. Maar mijn favoriete item in huis is by far de oude kast uit Indonesië van mijn opa en oma. Het leukste is om design te combineren met oude dingen. Een beetje shabby chic toch wel, aangevuld met een grafisch printje.”

binnenkijken-bij-gerco
Foto | indebuurt Deventer

Combinaties

En die combinaties zoekt Gerco graag op in huis. ”Het melkmeisje is wat truttig, daarom heb ik er een grafisch printje naast gehangen. Het grappige is dat dit de standaard print is van de Hema die al in het fotolijstje zat. De kracht is dat het niet teveel is. Als ik iets nieuws had gekocht, zette ik het vroeger er gewoon bij. Dan krijg je een over-gedecoreerde ruimte. Dus ruim lekker op, want less=more.”

Bekijk hier de rest van de foto’s:

Foto's | indebuurt Deventer

Lees ook:

binnenkijken-bij-danielle

Binnenkijken in het moderne jaren ’30 huis van Daniëlle

Daniëlle Jansink is copywriter, fotograaf en webdesigner. Verder blogt ze voor interior Junkie, dus ...
Binnenkijken Wingerien

Binnenkijken bij Wingerien: ‘Met een klein budget creëer ik toch een design gevoel’

Wingerien Voortman (29) woont nu twee jaar in een studio van veertig vierkante meter in het Noordenb...
binnenkijken-bij-Lotteke

Binnenkijken bij Lotteke: ‘Het is hier geen museum’

Lotteke Slinkman (26) is interieuradviseur, heeft zelfs haar eigen woonwinkel Oud Nieuws in Twello e...

adv.