Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Elske: ‘Kleur past bij mijn karakter’

Door Simone Groot Lipman 25 februari 2019

Deventerse Elske Bakker (32) woont nu zes jaar in haar eerste koophuis net buiten het centrum, samen met haar hond Monty. Het interieur heeft van alles wat, veel kleur en vintage items. ”Het is alles behalve modern. Het enige moderne is de nieuwe lamp en houten plankjes, verder is alles tweedehands.”

Elske is geboren en getogen in Gorssel, maar woont nu al ruim tien jaar in Deventer. Eerst heeft ze vijf jaar lang in de binnenstad gewoond en zes jaar geleden kocht ze haar eerste koopwoning. Haar broer en zus zijn vijf huizen naast haar opgegroeid. ”Ik wilde het liefst op de Worp wonen, dichtbij de stad, mooie huizen. Helaas is de prijs er ook naar. Via de makelaar kwam dit huisje op mijn pad.”

Kleur

Het huis was heel gehorig. ”Ik heb overal voorzet wanden geplaatst, de keuken opengebroken – er was alleen een doorgeefluik – en alles geschilderd. Ik ben wel heel lui in de afwerking. Zo heb ik niet netjes volgens de lijntjes geschilderd. Mijn volgende project is de wc en douche en de zolder.”

binnenkijken-bij-elske
Foto | indebuurt Deventer

Mix van Marktplaats en Ikea

”Ik ben begonnen met een interieur met een mix van Marktplaats en Ikea. Veel dingen ontstaan in de loop der jaren. Zo heb ik veel spullen van mijn opa en oma in huis staan, zoals een vaas, oud bestek en een buikkastje, wat nu mijn make-up tafel is. Deze items hebben veel emotionele waarde. En de felrode broodlade is helemaal een eyecatcher, deze gaat nooit weg!”

Schaamte

Elske is niet bang om te combineren. Een mix van nieuw en oud, zilver met goud en verschillende kleuren. ”Vroeger schaamde ik mij voor mijn interieur, mijn vrienden en familie kunnen dat beamen. Dit kwam ook omdat het nog niet bij mij paste. Zo had ik boven allemaal kleurtjes op de muur, maar beneden helemaal niet. Ik ben een halve stuiterbal en kleur past bij mijn karakter. Nu schaam ik mij niet meer, dit is wie ik ben: druk en van alles een beetje door elkaar.”

binnenkijken-bij-elske
Foto | indebuurt Deventer

Tweedehandsbinnenkijken-bij-elske

De lampen boven de eettafel heeft Elske pas nieuw gekocht, zelfs de ‘nieuwe’ keuken is tweedehands. ”Ik kom graag bij het Goed, niet dat ik een krent ben ofzo. Als ik niet meer tevreden ben met een item, doe ik het weer terug naar het Goed. Zo weet ik zeker dat ik er mensen blij mee maak.” Naast dat ze zelf spullen zoekt, neemt ze ook veel dingen over van familie. ”De tafel is van mijn oom & tante geweest en zelfs de gordijnen heb ik van mijn zus. Familie vraagt vaak nog wel eerst aan mij: ‘wil jij het nog hebben’?”

Meerwaarde

”Voor mij is het belangrijk dat mijn huis als mijn eigen plekje moet voelen. Het is ouderwets, maar straalt ook – onbewust – warmte uit. De kachel is dan ook een grote meerwaarde, dit item was voor mij een must. En het is ook gelijk mijn meest dure item in huis. Alleen heb ik hem gekregen van mijn ouders!”

binnenkijken-bij-elske
Foto | indebuurt Deventer

Leef op gevoel

”Mijn eerste aankoop is de grote kist, gekocht tijdens het Dickens Festijn, dit blijft een leuk item. Maar ook het wijnrek en het rekje waar het hout in zit zijn spullen die ik heel mooi vind. Minimalistisch en duurzaam materiaal. Ik ben totaal niet materialistisch ingesteld. Ik vind het onnodig om iets nieuws te kopen voor mijn interieur. Ik geef liever mijn geld uit aan uit eten en sporten. Het moet gewoon goed voelen, ik leef op gevoel.”

Nog even verder gluren? Kijk hier voor meer foto’s:

Ook trots op je huis?

Ben jij ook zo trots als een pauw op je eigen paleisje? Laat het ons weten, we komen graag een keer binnengluren!

binnenkijken-bij-erica

Binnenkijken bij Erica: ‘Ik doe alles op gevoel’

Erica (36) is geboren en getogen op de Worp en nooit meer uit de buurt weggegaan. Sinds tien jaar wo...

Binnenkijken bij het klushuis van Jeroen

Binnenkijken bij Jochem & Lieneke: ‘We hebben alles in één weekend gekocht’

adv.