Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Chantal: ‘We schreven ons in voor dit project zonder dat we het hadden bezocht’

Door Janneke Pol 27 januari 2020

Sinds anderhalf jaar woont Chantal (33) samen met man Wouter en zoontje Lukas in Steenbrugge. De overstap van een Enschedees flatje naar deze nieuwe woonwijk in Deventer deed haar goed. “Het energiezuinige aspect van dit project sprak ons erg aan.”

Kopen zonder kijken

Chantal (33) mag zich sinds anderhalf jaar Deventerse noemen. Na haar studietijd in Enschede wilde ze iets centraler gaan wonen. “We woonden samen in een flat in Enschede, hier zijn we na onze studie blijven hangen”, vertelt ze. “Aangezien de familie van beide kanten verder naar het westen woont, wilden wij ook dichterbij gaan wonen.”

 

Foto|indebuurt
Foto|indebuurt
Foto|indebuurt
Foto|indebuurt
Foto|indebuurt

Kaal huis met een bak aarde

Hun zoekgebied was niet per se Deventer. “Ik kende de stad wel van een enkel stapavondje en Wouter heeft een paar keer opgetreden in het Burgerweeshuis. Het is een mooie stad, maar meer dan dat wisten we niet.” Toch viel hun oog op project Steenbrugge. “Juist dat er bij dit project aandacht is voor energiezuinig leven én het feit dat het allemaal gloednieuwe woningen zijn, trok ons aan.”

Die aantrekkingskracht was zelfs zo groot, dat het stel zich inschreef zonder een bezoek aan de wijk zelf. “We hebben niet verder gekeken dan de beelden en informatie op internet. Een bezoek kwam op dat moment simpelweg niet uit.” Wat ze aantrof toen ze hun huis gekocht hadden? “Een kale boel met een tuin vol aarde. Dat was echt wel even slikken”, lacht ze. “Het is ons eerste huis dat we vanaf het begin samen konden inrichten, maar dit was wel erg letterlijk vanaf het begin. We zijn begonnen de muren te schilderen en de vloer te leggen.”

 

Foto|indebuurt
Foto|indebuurt
Foto|indebuurt
Foto|indebuurt
Foto|indebuurt

Op een campingstoeltje

Op een bank na, kon het gezin het de eerste weken zonder meubels doen. “Ja, er stond een bank. Dat was ook direct alles”, lacht ze. “De komst van de nieuwe meubels liet nog even op zich wachten en dus gebruikten we zo’n drie maanden campingmeubilair.” Toch is ze achteraf blij met de verhuizing. “Het is een heel rustige wijk, vlakbij het centrum. Hier wonen veel jonge gezinnen, regelmatig zie je vlaggetjes buiten hangen omdat er een nieuw kindje geboren is.”

Het is niet de enige reden om juist voor Steenbrugge te kiezen. “Het energiezuinige aspect spreekt ons aan. Zelf besteden we hier best wat aandacht aan. Zo hebben we een luchtwarmtepomp en zonnepanelen, verder hebben we een ‘stukje windmolen’ gekocht.” Chantal vindt het belangrijk om zelf iets te doen voor een goed milieu. “We brengen het kleine Lukas ook bij, zo gaan we erop uit met een zak en knijper om de buurt zwerfafvalvrij te maken. Hij vindt dat ook gewoon erg leuk om te doen.”

Foto|indebuurt
Foto|indebuurt

 

Katten, motoren en speciaalbier

En die meubels? Ze zijn uiteindelijk netjes aangekomen hoor. “Onze stijl is simpel, en misschien wat stoer of industrieel. Ik ben erg precies. De motor op de kast is van mijn man, hij rijdt al jaren zelf motor. Ik ben gek op katten. Onze gezamenlijke interesse is het drinken van een mooi biertje, ook die zie je dan ook op de kast staan. Een van mijn favoriete items is het schilderijtje bij het toilet. Het is een abstracte weergave van ….”

Weet jij het?

Natuurlijk laten we Chantal niet uitpraten. Eerst gaan we er even op los gokken. Weet jij wat onderstaand schilderijtje bij het toilet van Chantal moet voorstellen? Laat je reactie achter in de comments.

Wil je, net als Chantal, zelf eens je huis openstellen voor indebuurt? Vinden we leuk! Laat het ons weten via deze link.

Wat is er op dit abstracte schilderijtje te zien? Foto|indebuurt

 

De favorieten van Anne en Marijn: ‘Bij de Koffiemakerij vind je lieve mensen en erg goede koffie’

Anne Kieft (22) en Marijn van de Pol (23) zijn op weg naar Happy Tosti, maar ook in de rest van de s...
rob-dekay-koffietijd-5-uur-live

Achter de schermen! Dit maakte Rob Dekay mee tijdens Wie is de Mol?

Ben jij ook zo benieuwd of 'onze' Rob Dekay na vanavond nog in het spel zit bij Wie is de Mol? We ko...

Goedemorgen Deventer! Zo ontwaakt onze stad

Benieuwd wat er in de stad gebeurt voordat jij misschien je eerste oog opendoet je en eerste been ui...

adv.