Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij Betti zie je een aaneenschakeling van opvallende elementen: “Betti zelf is een sexy ding”

Door Janneke Pol 6 juli 2020

Betti is de naam van het nieuwe ontbijt- en borrelrestaurant aan het Grote Kerkhof. Een jaar zat hier ’t Lokaal, tot eigenaren Rob en Andrea te Wierik het tijd vonden voor een make-over. “We hebben zo’n eigen visie dat we het wel zelf moesten aanpakken.”

Weet je nog? Toen het metershoge beeld van Betti de binnentuin aan het Grote Kerkhof in werd getakeld? “Zelfs vanaf de Worp was de dertig meter hoge takelwagen met Betti eraan zichtbaar”, lacht Andrea. “Als het lijntje maar niet knapt, dacht ik.” Nu is ook de rest van de gelijknamige horecazaak onder handen genomen.

Communicerende kleuren en oude Aupingbedden

Het beeld (half vrouw, half hert) is het middelpunt van de verdere inrichting. “We zijn weer helemaal opnieuw begonnen. De hele ruimte werd leeggehaald”, vertelt Andrea. “Met hulp van interieurontwerpers Studio Groen + Schild en kunstenaars de Spacecowboys hebben we in twee maanden tijd een heel nieuw interieurontwerp gemaakt en dit tot uitvoering gebracht.”

We zien veel groene planten, een knalroze keuken en fluwelen zitbankjes met kleurrijke kussens. “Er is veel aandacht geweest voor kleurstellingen die door het hele gebouw met elkaar communiceren. Het is een hip en trendy geheel geworden, met industriële invloeden”, zegt Andrea. “Zo staan er ook twee van de allereerste Aupingbedden.”

Tekst gaat verder onder foto’s.

Eigenaresse Andrea. Foto|indebuurt
Foto| indebuurt
Foto| indebuurt
Foto| indebuurt
Foto| indebuurt

 

Betti plank is populair

Bij een nieuw interieur hoort een nieuwe menukaart. Hierop zien we veel andere regionale ondernemers terugkomen. “Taart van Yvon, brood van de Bökkers Mölle en heuse bakkeljauw. Dat is een soort stokvis”, zegt Andrea. “Eerlijk gezegd klonk het mij in het begin niet heel smakelijk in de oren, maar niets is minder waar. Het is hartstikke lekker”, lacht ze. Populair bij de gasten? “De Betti plank met onder andere bierbrood, olijven, kaas, serranoham en gemarineerde groenten.”

Tekst gaat verder onder foto’s.

Twee oude Aupingbedden doen nu dienst als bank. Foto| indebuurt
Foto| indebuurt
Foto| indebuurt
Foto| indebuurt
Foto| indebuurt

Binnentuin voor iedereen

Nog even over Betti. “Of je nu op je hotelkamer bent of beneden zit te eten, van alle kanten kun je haar zien”, zegt Andrea. Het witte gevaarte is dan ook haast niet te missen. “Sommige gasten moeten wel wennen, het is dan ook een sexy ding.” En dat is niet zomaar. “Ons project om de binnentuin te verduurzamen wilden we aangrijpen om te laten zien dat duurzaamheid echt wel sexy kan zijn. Deze tuin is van de stad en dus willen we het iedereen laten zien. Mensen hoeven niet eens per se iets komen drinken om de binnentuin te bewonderen”, zegt Andrea.

Niet alleen in de binnentuin willen ze meer levendigheid creëren. “Ook de dynamiek van het Grote Kerkhof mag nog veel meer tot uiting komen.” En daarvoor hebben ze een aantal gave plannen klaar. Daarover later meer.

Foto| indebuurt
Van alle kanten is Betti te zien. Foto| indebuurt
Ook in de kamers zijn de Spacecowboys terug te zien. "Ieder figuur kijkt naar een andere Hanzestad, de een naar Zwolle en de ander naar Zutphen." Foto| indebuurt
De kamer met het thema boekenstad. Foto| indebuurt
Betti in de binnentuin. Foto| indebuurt

 

Hōk

Voor alle bourgondische Deventenaren: nieuw adresje in aantocht!

Heerlijk toch: er komen nog altijd verschillende nieuwe horecazaken bij in Deventer. Hōk bijvoorbeel...
Boogie monster

Favorieten van: de mannen van Boogie Monster! ‘Wat er na het bier drinken nu fijner dan een berg chicken wings?’

Ken je ze nog? De mannen van Boogie Monster vertelden eerder aan indebuurt over hun muzikale carrièr...
Instagramaccounts Deventer

6 x deze Deventer Instagramaccounts móet je kennen

Wie wel eens lekker door Instagram scrolt, herkent het gegarandeerd. Op sommige accounts blijft je n...
accountmanager Deventer

Werken in Deventer? Op deze vacatures in onze stad kun jij nu solliciteren

Werken in (de directe omgeving van) Deventer? Dat kan! Er zijn ontzettend veel interessante, leuke b...
Zwarte Hoopstraat

Mysterie opgelost: zo komt De Zwarte Hoopstraat aan zijn naam

Zo af en toe kom je een straatnaam tegen die de aandacht trekt. De Zwarte Hoopstraat is er zo eentje...

adv.