Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ben ontbijt iedere ochtend met IJsselzicht: ‘En vanuit mijn keuken kijk ik op de Bergkerk’

Door Janneke Pol 18 mei 2020

Het klinkt als een vakantieadresje, maar voor Ben Driessen is het dagelijkse kost. Ontbijten met zicht op de IJssel, koken met de Bergkerk in het vizier en voor het slapengaan naar de Lebuïnuskerk loeren. “Als het even kan, zit ik op mijn terras over het water en de Wilhelminabrug te kijken.”

“Ja, ik hoor vaak dat de flat er van de buitenkant niet meer zo mooi uitziet, maar van binnen is het ontzettend gaaf”, zegt hij. “Van mij hoeft het er allemaal niet zo gelikt uit te zien, juist dat pure waardeer ik.” Zijn gasten zijn dan ook vaak verbaasd bij binnenkomst. “Het eerste dat ze noemen? Dat geweldige uitzicht.”

Uitzicht aan drie zijden

Ben Driessen woont sinds 2,5 jaar in de flat direct naast de Wilhelminabrug. “Toen ik hoorde dat hier een woning beschikbaar kwam, ben ik meteen in gesprek gegaan. Het uitzicht, maar ook de kleine afstand tot de stad. Het blijft ontzettend gaaf om hier te wonen”, zegt hij. “Niet alleen vanuit de woonkamer is het uitzicht mooi. Vanuit mijn keuken kijk ik op de Bergkerk en het slaapkamerraam geeft een blik op de Lebuïnuskerk en de Wellekade.”

Tekst gaat verder onder foto’s.

Foto|indebuurt

Eenvoudig maar stijlvol

Voor zijn interieurstijl heeft Ben geen specifieke naam. “Het is eenvoudig maar stijlvol”, zegt Ben. “De stoel vind ik bijvoorbeeld fantastisch, met name de vormgeving en kleur. Dat geldt ook voor de bank. De kachel is een eyecatcher en het vloerkleed heb ik nieuw aangeschaft. De zwart-wit foto van de skyline van Deventer is nog van de fotograaf Rutgers.”

Van kitesurfers tot vrachtschepen

Zijn favoriete plekjes van het huis kunnen we haast al raden. “De eettafel en het terras. Als het even kan, dan ben ik daar te vinden”, zegt Ben. “Hier kijk ik uit over het water en dat is, zeker met mooi weer, altijd een prachtig gezicht. Met name tegen de avond. Je ziet de vrachtschepen voorbij varen en met een beetje wind zijn er kitesurfers. Ik kan hier alle kanten op kijken.”

Tekst gaat verder onder foto’s.

Oude schippersflat

De flat uit 1962 was oorspronkelijk bedoeld als onderkomen voor de schippers op de IJssel. “Op de begane grond wonen nog steeds voormalige schippers. Zij hebben vaak nog mooie verhalen over vroeger te vertellen”, zegt Ben. Hij kent zijn flatgenoten goed. “Zo’n twee keer per jaar houden we een gezamenlijke borrel. Tijdens mijn allereerste nieuwjaarsborrel, het was mijn kennismaking met de buren, zongen we gezamenlijk ‘drie maal drie is negen’ met de ouderen. We kennen elkaar en kunnen bij elkaar terecht. Het is hier prettig wonen.”

 

5 x zij zijn al gespot met een mondkapje in Deventer

Vanaf 1 juni moeten we in het openbaar vervoer allemaal verplicht een mondkapje dragen. Door deze be...

Muziek, friet en balkonactiviteiten: ‘Het zorgt voor blije ouderen én zorgmedewerkers in deze pittige tijd’

Veel ouderen moeten het al weken doen zonder een bezoekje van hun dierbaren, en dat is zwaar. Bij Ca...

Interessant! Nog meer antwoorden op het twee deuren mysterie

Een tijdje terug schreven wij over het mysterie: waarom zijn er huizen in Deventer met twee voordeur...
madelon

De favorieten van Madelon: ‘Ik associeer mooie plekken met goede hotspots voor fotografie’

Eerder las je op indebuurt dat Madelon met haar rode Fiat camper de mooiste plekken van Nederland én...

adv.