Zo verduurzaamde Herma makkelijk haar huis: ‘Het scheelt iedere maand geld’

Aangeboden door WOAB Woningabonnement

WOAB Woningabonnement
Herma liet haar huis verduurzamen door WOAB Woningabonnement. | Foto: indebuurt

Wil je graag duurzaam wonen zonder gedoe met installateurs en ingewikkelde subsidieaanvragen? Of is het voor jou niet mogelijk om in één keer een grote investering te doen? Dan is het WOAB Woningabonnement de oplossing. Hiermee kun je de waarde van je huis verhogen en wordt je energierekening lager.

Hoe werkt het?

WOAB vindt dat iedereen moet kunnen verduurzamen. De organisatie brengt op basis van jouw woonsituatie en wensen een advies uit. Bijvoorbeeld het verbeteren van de isolatie of de aanschaf van een warmtepomp. Vervolgens regelt WOAB alle werkzaamheden voor je. Met het geld dat je bespaart op je energierekening los jij de verduurzaming van jouw huis af.

In de onderstaande video zie je in dertig seconden hoe het WOAB Woningabonnement precies werkt. Tekst gaat verder onder video.

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Herma Oostenbrink (66) liet haar huis in Colmschate vijf jaar geleden verduurzamen door WOAB. ”Ik vind het belangrijk dat we met zijn allen klimaatneutraler gaan leven”, vertelt ze. ”Verduurzaming kan op verschillende manier: minder vliegen, minder vlees eten of je huis aanpassen. Je huis verduurzamen is een makkelijke stap. Het levert zelfs financieel voordeel op: je energierekening gaat omlaag.”

De energierekening gaat omlaag

Het huis van Herma en bleek al redelijk goed geïsoleerd toen WOAB in 2015 kwam kijken. ”Het dubbele glas bleek niet optimaal,  maar nieuw glas was een flinke investering. Dat hebben we toch niet gedaan, want zoveel glasoppervlak is er niet.” Wel werd de vloerisolatie verbeterd. ”Er stroomt nu minder kou weg.”

Afgelopen jaar besloot ze WOAB weer te benaderen. ”Ik was tevreden en wilde meer doen. Sinds november hebben we een hybride warmtepomp en extra zonnepanelen. In de zomer ga ik dat echt merken aan mijn energierekening. De pomp werkt goed, ook tijdens deze koude dagen is de temperatuur binnen aangenaam.”

Snelle service

”Het fijne aan WOAB is dat ze direct benaderbaar zijn. Als er ook maar iets is dan kun je ze bellen, ook in het weekend. Zo was er vlak na de installatie iets mis met de instellingen van de warmtepomp. Ik kwam thuis en het was koud. Toen heb ik direct WOAB gebeld. Telefonisch hebben ze me geholpen en binnen een uur was alles weer voor elkaar. Verder heb ik nooit problemen gehad.”

Tekst gaat verder onder foto.

WOAB Woningabonnement
Zonnepanelen op het dak. | Foto: indebuurt

Op maat

WOAB levert maatwerk zodat jouw energierekening echt omlaag gaat. Carmen van WOAB legt uit: ”Er zijn veel partijen die standaard isolatie en een warmtepomp aanbieden. Dat doen wij niet. Wij nemen de woning en de bewoners als uitgangspunt. Als een groot gezin acht keer per week de droger gebruikt, dan is het belangrijk dat die droger zo zuinig mogelijk is. Wit- en bruingoed kunnen we dus ook regelen.” Een aantal andere mogelijkheden zijn:

 • Het isoleren van de wanden en vloeren
 • Het verhelpen van kieren
 • Dubbelglas
 • Zonnepanelen
 • Je cv vervangen door een warmtepomp

”Maar ook een waterbesparende douchekop, ledverlichting en een zuinige vriezer. Het is niet ons doel om een huis volledig energieneutraal te maken. Dat kan wel, maar jij bepaalt hoe comfortabel je wilt wonen en hoe je wilt bijdragen aan de wereld van morgen.” Je sluit bij WOAB een abonnement van af van 10, 15 of 20 jaar. Tijdens de looptijd van het abonnement neemt de organisatie het onderhoud op zich. ”Eventuele kosten als er iets kapot gaat zijn voor ons.”

Aflossen zoals jij dat wilt

Herma koos ervoor om de apparatuur, zoals de warmtepomp zelf te financieren. ”Ik heb alleen een onderhoudsabonnement bij WOAB.” Het is ook mogelijk om maandelijks af te lossen als je die financiële middelen niet hebt. Carmen licht toe: ”In principe is het idee van het woningabonnement dat je maandelijks aflost: je betaalt de verduurzaming van je huis met de besparing op je energierekening. Maar het betalen is ook maatwerk. Dus als je wel in één keer kunt betalen, mag dat natuurlijk ook. Jij bepaalt of en hoeveel spaargeld je inzet. Tussentijds aflossen is boetevrij.”

Geen financiële risico’s

Een ander voordeel aan het WOAB woningabonnement is de lange garantietermijn. Hoe vervelend is het als je zelf je huis verduurzaamt en na een aantal jaar de dure zonnepanelen kapot gaan. Carmen: ”Dan ben je zo weer tussen de € 700,- en € 2.000,- kwijt. Terwijl je je lening nog aan het afbetalen bent. Als je een woningabonnement afsluit bij ons, zorgen wij dat alles werkt. Zolang het abonnement loopt heb je garantie. Je hebt zelf geen financiële risico’s.”

Wil jij een adviesgesprek om te kijken wat WOAB Woningabonnement voor jou kan doen? Op de website maak je een afspraak en vind je meer informatie over het woningabonnement.

WOAB Woningabonnement

Maagdenburgstraat 60, 7421 ZG Deventer

Nu gesloten

Meer informatie

WOAB Woningabonnement

Maagdenburgstraat 60, 7421 ZG Deventer

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Fundaparel: rustige en ruime plek in Colmschate”

Fundaparel: rustige en ruime plek in Colmschate

Ga naar “Volgend jaar echt een schoorsteen nodig? 5 x deze huizen in Deventer staan nu te koop”

Volgend jaar echt een schoorsteen nodig? 5 x deze huizen in Deventer staan nu te koop

Ga naar “Zo bespaar je met kleine stapjes honderden euro’s op je woonlasten”

Zo bespaar je met kleine stapjes honderden euro’s op je woonlasten

Aangeboden door Duurzaamheidscentrum Deventer

Energiecoach Ton Holtslag heeft fijne tips om te besparen op de energiekosten

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Tijdelijke functie: Redacteur / Community Manager indebuurt Deventer”

Tijdelijke functie: Redacteur / Community Manager indebuurt Deventer

 • DPG Media
 • Fulltime/Parttime
DPG Media
Ga naar “Flexwerker Voeding”

Flexwerker Voeding

 • Stichting Woon- en Zorgcentrum Humanitas
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in de buurt van Deventer”

Kerstmarkt in de buurt van Deventer

 • T/m 23 dec
Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

 • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn