Binnenkijken bij Wingerien: ‘Met een klein budget creëer ik toch een design gevoel’

Door Simone Groot Lipman 18 maart 2019

Wingerien Voortman (29) woont nu twee jaar in een studio van veertig vierkante meter in het Noordenbergkwartier. En sinds kort woont ze er samen met haar tekkel Guusje.

Wingerien heeft alles nieuw aangeschaft. ”Ik had een klein budget van vijfduizend euro en daar heb ik alles van betaald. Van vloer tot raamdecoratie. Mijn favoriete winkel? Loods 5, zij hebben altijd precies de dingen die nu in zijn. De basis van mijn interieur is overigens gewoon van IKEA, Leen Bakker en Kwantum.”

Niet trendgevoelig

Wingerien heeft een interieuropleiding gedaan, als styliste bij woonwinkels gewerkt en nu haar eigen onderneming om bedrijven te helpen met websites. ”Ik koop niet op de trends. Ik koop graag wat ik echt heel mooi vind en dat is meestal design. Nu heb ik geprobeerd om met een klein budget toch dat design gevoel te creëren. Mijn stijl is licht, wit, Scandinavisch met een roze touch. Zoals de IXXI flamingo. Hier krijg ik de meest leuke reacties op, het is ook echt een eyecatcher. Het heeft wat meisjesachtig.”

binnenkijken-bij-wingerien
Foto | indebuurt Deventer

Ruimtelijk

De studio is klein, maar oogt best ruim. ”Ik heb bewust gekozen voor grote en lichte meubels, anders wordt de ruimte juist kleiner en donkerder. Omdat het al zo’n kleine ruimte is, moet je niet gaan ‘prutsen’ met kleine spullen. De belijning klopt, dat vind ik heel belangrijk omdat je alles in één oogopslag ziet. En alles in huis staat op pootjes, want dan oogt het ruimtelijker.”

Design

Wingerien heeft een passie voor design. ”Als ik het geld had, zou ik alles van Hay kopen. Dat is echt mijn lievelingsmerk, alle details kloppen gewoon. Het is licht, veel hout en vrij eenvoudig. En ik ben heel specifiek in details, bijvoorbeeld als er net een plooitje niet klopt. Verder heb ik een lichtelijke obsessie met kaarshouders. Het is een stylish object en ieder heeft weer een eigen vormpje.”

binnenkijken-bij-wingerien
Foto | indebuurt Deventer

Styling

Als klein meisje, was Wingerien al bezig met interieurstyling. ”Ik ben heel erg uitgesproken en ook wel snel uitgekeken op spullen. Kleuren gaan met fases. Het liefst wil ik elk half jaar wel een andere kleur, want ik raak gauw verveeld. De ene week was mijn slaapkamer paars en een week erna weer fuchsia roze. Ik kocht dan zelf de verf en ging weer aan de slag. De kamer is ondertussen een paar centimeter kleiner door al die lagen verf, haha. Het is een soort hobby van mij!”

binnenkijken-bij-wingerien
Foto | indebuurt Deventer

Georganiseerde chaos

Wingerien twijfelt nooit of ze een item moet kopen of niet. ”Ik heb iets specifieks in mijn hoofd, en dat moet het ook worden. Zo wil ik nog graag een mooie fauteuil voor mijn Frans balkon waar ik kan uitkijken op de Lebuinus. Enige voorwaarde van items in het interieur is dat het allemaal gestyled moet zijn, precies op de juiste plek. Alhoewel het soms ook rommelig kan zijn hoor, met mijn werkplek in huis. Georganiseerde chaos.”

Meer zien? Bekijk hier de rest van de foto’s:

Foto's | indebuurt Deventer

Binnenkijken bij

Heb je nou zelf een fantastische stulpje en wil je ons een rondleiding geven? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze rubriek ‘Binnenkijken’ zoeken we Deventenaren met een tof huis. Je hoeft echt geen villa of een interieur à la vtwonen te hebben, maar gewoon een huis waar jij apetrots op bent. Stuur dan een mailtje naar [email protected] en vertel ons waarom we jouw huis móeten zien!

adv.