Binnenkijken in het moderne jaren ’30 huis van Daniëlle

Door Simone Groot Lipman 25 maart 2019

Daniëlle Jansink is copywriter, fotograaf en webdesigner. Verder blogt ze voor interior Junkie, dus mag ze regelmatig bij mensen binnenkijken. Nu mochten wij een kijkje in haar huis nemen! Daniëlle woont samen met haar vriend Roy en Franse bullie Semu in een jaren ’30 woning.

Daniëlle (29) is opgegroeid in Twente en trok na haar studie richting Londen en even later Amsterdam. Hier ontmoette ze haar vriend uit Leiden. Ze wilden graag in een kleinere stad uiteindelijk een woning te kopen. ”Amersfoort had voor ons weinig stadsbinding en Zwolle lag voor ons niet helemaal gunstig. Zodoende kozen we met volle overtuiging voor Deventer! Ons oog viel op een ruime jaren ’30 woning vlakbij de binnenstad in de stille verkoop. De buurt is hier zo leuk, een groot verschil met Amsterdam – heel gemoedelijk.”

Verbouwen

Van 56 m2 in Amsterdam gingen ze naar een ruim twee keer zo groot huis. ”De woning was degelijk, maar verre van onze smaak. Zo lag er bijvoorbeeld vloerbedekking over de granito vloer. We zijn beide visueel ingesteld, dus we konden er gelukkig goed doorheen kijken. De hele zomer lang hebben we verbouwd. Zelf zijn we niet écht handig, maar hadden we wel een duidelijk plan. De Klussenier voerde vervolgens alles uit.” In die maanden sliepen ze op zolder, sprongen ze onder de douche bij familie en kookten ze in de schuur. Maar het resultaat mag er zijn! Een stokoude woning in een modern jasje.

binnenkijken-bij-danielle
Foto | Daniëlle Jansink

Muziek

De hele inboedel ging mee vanuit Amsterdam, wel hebben ze het één en ander bij moeten kopen. ”Het enige dat vaak rouleert in ons huis is een nieuwe hondenmand. Verder is de platencollectie van Roy niet weg te denken uit ons huis. Het heeft veel emotionele waarde, want elke plaat vertelt een verhaal. Er staat dan ook áltijd muziek aan bij ons in huis. Verder ben ik dol op het wandrekje van Søstrene Grene, alsof het voor dit muurtje gemaakt is. Het komt helaas uit de oude collectie en is nu dus niet meer te koop.”

binnenkijken-bij-danielle
Foto | Daniëlle Jansink

Creativiteit

Daniëlle: ”Ik vind het gewoon heel erg leuk om dingen mooi te maken, niet alleen in ons interieur maar ook op andere vlakken. Een tip waar ik veel aan had: als je gaat verhuizen, maak dan een moodboard en vraag je tijdens het shoppen bij elk los item af: past dit daarin? Ik merk alweer dat het nu, na twee jaar, voorzichtig begint te kriebelen om weer wat te veranderen in huis. Ik snap wel waarom mensen van project naar project hoppen – het werkt verslavend. Ik gok dat wij ook nooit eeuwig in hetzelfde huis zullen blijven wonen.”

binnenkijken-bij-danielle
Foto | Daniëlle Jansink

Stijl

Danielle heeft een grote liefde voor Scandinavisch design, minimalistische interieurs en lichte tinten, maar het moet wel warmte uitstralen. ”Ik houd van een rustig kleurenpalet met lichte tinten. Als tiener hield ik vooral van heel veel tierelantijntjes, nu is het vooral strak en modern. Ik koop graag interieuritems bij Westwing, Wehkamp en Sissy-Boy Homeland. Als geld geen rol zou spelen, zou ik waarschijnlijk Carlos in Huis leeg kopen, want hun collecties vind ik fantastisch.”

Bekijk hier de rest van de foto’s:

Foto's | Daniëlle Jansink

Lees ook:

Binnenkijken Wingerien

Binnenkijken bij Wingerien: ‘Met een klein budget creëer ik toch een design gevoel’

Wingerien Voortman (29) woont nu twee jaar in een studio van veertig vierkante meter in het Noordenb...
binnenkijken-bij-Lotteke

Binnenkijken bij Lotteke: ‘Het is hier geen museum’

Lotteke Slinkman (26) is interieuradviseur, heeft zelfs haar eigen woonwinkel Oud Nieuws in Twello e...
binnenkijken-jochem-lieneke

Binnenkijken bij Jochem & Lieneke: ‘We hebben alles in één weekend gekocht’

Jochem en Lieneke waren al ruim een jaar op zoek naar een koopwoning in Deventer. Totdat ze via via ...

adv.