Binnenkijken bij Marielle: ‘Ik kan blij worden van een gestyled hoekje’

Door Simone Groot Lipman 3 december 2018

Niks is fijner dan gluren bij de buren. Deze week mochten we een kijkje nemen in het huis van Marielle op de Worp. Ze woont hier al twaalf jaar samen met haar twee kinderen. Haar interieur is retro vintage en een tikje industrieel.

Van jongs af aan ging Marielle al neuzen bij rommelmarkten. Of vond ze een pareltje – toen inboedel nog aan de weg gezet mocht worden – tussen het ‘vuilnis’. Voor Marielle is het niet snel te gek. ”Ik vind neuzen het allerleukste. Een gerangschikte winkel is helemaal niks voor mij. Geef mij maar een paar dozen waar ik in kan trekken. Heerlijk!”

‘Een gerangschikte winkel is helemaal niks voor mij’

Kringloop vondst

”Ik kan met droge ogen de Ikea voorbijlopen, maar niet een kringloopwinkel. Ik kan ook heel erg blij zijn met een nieuwe vondst en hier lang op teren. Bijvoorbeeld het kratje naast de bank. Dat was echt mega hip, je zag het in alle woonbladen en je kocht het voor dertig euro. Bij de kringloop in Twello liep ik hem tegen het lijf bij de gereedschap afdeling. En voor maar €2,50!”

binnenkijken-bij-marielle
Foto | indebuurt Deventer

Zwart-wit

Een paar jaar geleden heeft Marielle de keuken in het huis aangepakt. Ze vond een dienblad op Marktplaats in het zwart wit. Dit werd de basis voor haar keuken. ”Toen ik dat zag wist ik, zo moet mijn keuken ook zijn.” Het allerhoogste op haar verlanglijstje? Een nieuwe witte vloer.

binnenkijken-bij-marielle
Foto | indebuurt Deventer

Nieuw leven

Een van de dingen waar Marielle heel goed in is, is spullen een nieuw leven geven. ”Zo heb ik laatst een rekje gekocht (wel gewoon van de Blokker). Hij was zwart aan de zijkant, dit heb ik wel dertig keer met geel moeten spuiten voor het zwart niet meer zichtbaar was. En er zijn nog een aantal items geel in huis, terwijl ik jaren heb geroepen dat ik geel een stomme kleur vind!”

‘Ik hou wel van een klein beetje gek’

Spullen met karakter

Marielle heeft een liefde voor rekjes, koffers en hertjes, die kan ze gewoon niet laten liggen. ”Ik vind nieuwe spullen geen klap aan, ik vind het mooi als items een karakter hebben. Ik houd niet van het gepolijste. Zoals deze blauwe gereedschapskist in de vensterbank, ik stel mij dan zo voor wie hier vroeger mee heeft rondgelopen. En ik hou ook wel een klein beetje van gek. Zoals een grappig kaarsenzwaantje of de kleur neon roze.”

binnenkijken-bij-marielle
Foto | indebuurt Deventer

Mee met de trend

Hoewel het interieur heel erg eigen is, is Marielle toch ook gevoelig voor trends. ”Ik had altijd een grijze kleur op de muur, maar vond mint groen altijd erg mooi. Toen werd het hip en durfde ik de gok te wagen. Ik ben sowieso niet zo snel bang om een likje verf te gebruiken. Ik ben niet impulsief en een goede beelddenker. Een huis moet voor mij warmte en gezelligheid bieden, waar je lekker op de bank (in de hoek) kunt ploffen. Maar het leukste vind ik nog de details: ik kan heel blij worden van een gestyled hoekje!”

Nog even verder gluren? Bekijk hier de rest van de foto’s:

Foto's | indebuurt Deventer

We want you!

Iedere week nemen we een kijkje bij Deventenaren die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je honderd procent Ikea-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Deventer laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Nog niet uitgekeken? We zijn ook langs geweest bij deze huizen:

binnenkijken-bij-ageeth

Binnenkijken bij interieurstyliste Ageeth: ‘Ik hou van een niet overvol, maar functioneel interieur’

Ageeth Görtz woont al achttien jaar samen met haar man en drie pubers in de Vijfhoek. Ze was werkzaa...
binnenkijken-bij-frederique

Binnenkijken bij Frederique: ‘Ik vind herinneringen belangrijker dan spullen’

Niks is fijner dan gluren bij de buren. Zo hebben we als eens binnen gekeken in Schalkhaar, Diepenve...

adv.