Binnenkijken bij Jochem & Lieneke: ‘We hebben alles in één weekend gekocht’

Door Simone Groot Lipman 11 februari 2019

Jochem en Lieneke waren al ruim een jaar op zoek naar een koopwoning in Deventer. Totdat ze via via dit pareltje tegenkwamen: een ruim huurappartement in Colmschate. Ze waren meteen verkocht. Het interieur heeft botanische elementen en een industrieel tintje.

Als we de woonkamer binnenstappen, valt ons meteen de groene muur op. De muur is namelijk niet volledig groen geverfd. Lieneke: ”Het is zo’n grote ruimte en ik wilde het juist anders. Ik heb eerst een stukje wit open gelaten op de grote muur en pas later het hoekje om geverfd. Nu is het één geheel.”

binnenkijken-jochem-lieneke
Foto | indebuurt Deventer

Goud en fout

De woonkamer is erg ruim. Lieneke: ”In het begin was het super hol, dus moesten we de ruimte flink vullen met spullen. Ik hou van goud en fout, zoals de aap. Ik koop gewoon wat ik leuk vind. Aangevuld met veel planten. We willen er zelfs nog meer!” Als ze konden kiezen, hadden ze nog meer kleur in huis gehaald. Jochem: ”Het liefst hadden we de slaapkamers en een hoek in de hal ook een kleur gegeven. Omdat het een huurwoning is, moet het allemaal weer wit opgeleverd worden. Dus daar beginnen we maar niet aan.”

binnenkijken-jochem-lieneke
Foto | indebuurt Deventer

Details

Alles in huis is gestyled en past bij elkaar. Jochem: ”Lieneke is van het knusse en de kaarsjes. Zij houdt zich ook meer bezig met de accessoires in huis. Daar valt ook niet heel veel tegen in te brengen.” Zoals het kleed. Lieneke: ”Ik vind een kleed wat gezelliger staan en de mosgroene kleur past weer bij het geheel. Ik ben wel van de details, ik vind het belangrijk dat alles klopt.” Waar ze allebei snel over eens waren, was een hoekbank. Die moest er hoe dan ook komen. ”Het past perfect in deze ruimte. Het is alleen altijd vechten om het hoekje van de bank.”

binnenkijken-jochem-lieneke
Foto | indebuurt Deventer

Smaken verschillen

Jochem en Lieneke hebben dezelfde interieursmaak, maar toch zijn er ook verschillen. Lieneke: ”Ik hou van pastelkleuren, maar er mocht alleen een roze handdoek op het toilet hangen, verder mocht deze kleur niet in huis van Jochem. En als ik alleen had gewoond, had ik gekozen voor een donkergroene suède bank.” Jochem: ”Mijn favoriete item is de betonnen salontafel met wieltjes. Deze heb ik uitgekozen. Stoer, strak en praktisch.” Lieneke haakt er op in: ”Ik vind salontafel gewoon niet zo leuk.”

binnenkijken-jochem-lieneke
Foto | indebuurt Deventer

Alles nieuw

Eén ding wat Lieneke graag in huis wilde, was een extra slaapkamer voor haar webshop en een IXXI aan de muur. Jochem: ”We hebben alles nieuw gekocht, allemaal in één weekend. Het is voor ons een investering, maar de spullen kunnen allemaal mee naar ons volgende huis. De meeste meubels hebben we bij Eijerkamp gehaald. Een aantal items zijn van verkoophuis Slagharen, dit zijn spullen die terugkomen van de Wehkamp.”

binnenkijken-jochem-lieneke
Balkon. Foto | indebuurt Deventer

Mini jungle

Jochem en Lieneke wonen sinds het najaar van 2018 in deze woning en zijn nog niet klaar met het interieur. Lieneke: ”We willen nog iets meer aankleding op de muur. Bijvoorbeeld leuke tegeltjes op de muur bij de keuken. Of nog iets persoonlijks, nu is alles zo nieuw. Dus een IXXI mini met foto’s van onze reizen.” Maar allereerst staat het balkon hoog op hun lijstje. Jochem: ”Dat is ons volgende project. We willen de serre/balkon omtoveren tot een mini jungle. Met heel veel groen en nog meer planten. Een verlengstuk van de kamer. Dan is het helemaal af!”

Nog even verder gluren? Kijk hier voor meer foto’s:

Foto's | indebuurt Deventer

Ook trots op je huis?

Ben jij ook zo trots als een pauw op je eigen paleisje? Laat het ons weten, we komen graag een keer binnengluren!

adv.