Binnenkijken bij Ilona: ‘Eerst kijk ik op Marktplaats en dan in de winkels’

Door Simone Groot Lipman 21 januari 2019

Niks is fijner dan gluren bij de buren. Daarom nemen we iedere week een kijkje bij interieurs van Deventenaren. Deze week mochten we binnenkijken bij Ilona. Ze woont samen met Jan Willem en hun twee dochters Pippe en Zena op Borgele.

Na tien jaar op de Zandweerd gewoond te hebben, werd het huis voor hun te klein. De zoektocht ging uit naar Borgele en Platvoet. Het eerste huis wat ze gingen kijken, was meteen raak. ”We vielen voor de uitbouw, maar dachten ook waarom is het niet doorgetrokken? Nu vinden we het juist helemaal prima. We hebben geen overburen, het is een doodlopend straatje en toch dichtbij de stad!”

binnenkijken-bij-ilona
Foto | indebuurt Deventer

Knal roze naar taupe

Ondanks dat het stel niet heel handig is, moest er flink geklust worden in huis. ”We hadden een maand de tijd. Alles moest geschilderd worden, het was zoveel dus hebben we het door schilders laten doen. Verder hebben we een grijze gietvloer in de badkamer laten leggen, want de rode vloer was geen combi met de zwart grijze tegels. En een hele grote wens was een inloopkast, daar hebben we ruimte voor gemaakt in de hal. Gelukkig liggen we erg op één lijn. We houden allebei van kleur, in het vorige huis was de muur zelfs knalroze, nu zijn we voor een taupe kleur met een groen tintje gegaan. En als het eenmaal goed zit, is het oké!”

‘Leen Bakker en Kwantum is voor ons te standaard’

Ontspullen

Alleen de televisiekast van steigerhout, de stier en de eettafel en stoelen zijn meegekomen uit het vorige huis, de rest is nieuw gekocht of weggegooid. ”In het vorige huis hadden we heel veel spullen. Het was opgepropt. Nu hebben we juist een grotere ruimte, maar minder spullen. Het is overzichtelijker en netter. We missen de spullen ook totaal niet, we zijn niet zo materialistisch ingesteld. We houden niet van prullaria in huis en zijn al helemaal niet van kaarsen.”

binnenkijken-bij-ilona
Foto | indebuurt Deventer

Lelijk, maar mooi

Ilona zoekt graag de grenzen op in het interieur. ”Leen Bakker en Kwantum is voor ons te standaard. Ik hou van de industriële look en een klein beetje barok stijl. Het mag soms wat overdreven. Zoals de fuck it kabouters in de keuken of de grote pauw bloempotten. Dit waren pronkstukken tijdens de kerstshow bij Tuinland en ik kon ze voor een koopje meenemen. Ik hou van spullen die zo ‘lelijk’ zijn dat het mooi is.”

binnenkijken-bij-ilona
Foto | indebuurt Deventer

Niet nieuw

Ilona is een type die niet alles nieuw zal gaan kopen voor haar interieur. ”Eerst kijk ik op Marktplaats en dan in de winkels. Ik ga graag op koopjesjacht en ben totaal niet gevoelig voor trends. Ik kijk gewoon wat ik mooi vind en dat koop ik. Het is voor mij wel een uitdaging om zo leuk mogelijk item te scoren voor zo min mogelijk geld. Het liefst ook nog tweedehands. De bank is wel nieuw van Bankenloods, maar de lampen zijn weer van Marktplaats. Als we een dagje uit zijn in Nederland, dan pakken we de terugweg graag een aantal kringloopwinkels mee. Dat blijft het allerleukste: struinen naar de mooie dingen!”

Binnenkijken bij

We hebben al bij veel leuke huizen mogen binnenkijken. Maar we zoeken altijd leuke en toffe interieurs! Dus woon jij op Steenbrugge en wil je graag je nieuwbouwhuis showen? Of op een boerderij in Diepenveen? Misschien woon je wel op een woonboot, een kerk of een oude school. Laat het ons weten en we komen graag een kijkje nemen om een fotoreportage te maken!

binnenkijken-bij-moon

Binnenkijken bij Moon: ‘Het interieur wisselt continu’

Niks is fijner dan gluren bij de buren. Deze week mochten we een kijkje nemen in het huis van Moon K...
binnenkijken-bij-marleen

Binnenkijken bij Marleen: ‘Een extra slaapkamer voor mijn boekenkast was een must’

Niks is fijner dan gluren bij de buren. Deze week mochten we een kijkje nemen in het huis van Marlee...

adv.