Binnenkijken bij het klushuis van Jeroen

Door Simone Groot Lipman 18 februari 2019

Jeroen Logtenberg kocht begin 2019 dit klushuis in hartje centrum. Hij neemt zijn volgers op Instagram mee in zijn avontuur van wekenlang keihard klussen. Dit keer geen binnenkijker met gestyled interieur, maar kaal en leeg. We mochten alvast binnengluren hoe het huis eruit ziet tijdens de intense verbouwing. Natuurlijk zie je straks ook het eindresultaat op indebuurt.

Sinds 2010 woont Jeroen in Deventer, in zijn favoriete wijk het Noordenbergkwartier. Eerst in een huurstudio van 35 m2, toen aan de overkant van de straat in een huurappartement van 110 m2, en nu heeft hij om de hoek een huis gekocht van 75 m2. Niet zomaar een huis, maar een voormalige paardenschuur gebouwd rond 1600 en verbouwd tot woonhuis in 1882. Jeroen: ”Het is mijn eerste koophuis en meteen een klushuis! Ik ben de achtste bewoner in dertig jaar en al die tijd is er niks aan gedaan. Het huis moest weer ademen, dat verdient het huis ook wel. Ik probeer het gewoon zelf. Gelukkig krijg ik ook veel hulp van vrienden en familie.”

binnenkijken-jeroen-verbouwing
Foto | indebuurt Deventer

Open ruimte

En klussen betekent natuurlijk slopen! In totaal zijn er vier binnendeuren, drie muren en twee plafonds gesloopt. En op de begane grond zijn drie (!) lagen vloer verwijderd. Hiervoor in de plaats komt er een eigentijdse lichtgrijze gietvloer. Nu zijn er nog slechts twee binnendeuren en één binnenmuur in huis te vinden. Resultaat: ruim 5.000 kilo puin is er uit zijn huisje gekomen. Jeroen houdt van openheid. ”Ik vind deuren zwaar overschat, het is echt een geklepper. Nu creëer je meer één geheel. Ik heb zelfs geen deur in de badkamer, maar kies voor en-suite met de slaapkamer. Het leuke is dat de ruimte verdeeld is over drie etages. Beneden de keuken en eetkamer, eerste etage de woonkamer en de tweede etage de slaapkamer met badkamer. Ieder met een andere sfeer, maar toch eenheid.”

binnenkijken-jeroen-verbouwing
Foto | indebuurt Deventer

Handige Harry

Jeroen werkt als interieurontwerper bij Carlos in Huis en doet veel zelf in huis. Zo heeft hij een dag lang staan hakken op de oude stuclaag, zodat de prachtige bakstenen muur tevoorschijn kwam. Hij zal zijn Deense KVIK (donkergrijze) keuken zelf gaan plaatsen, een muurtje tegelen in de badkamer en alle muren opnieuw sauzen. Maar de basis? ”Die blijft wit. Ik hou van wit. Het is lekker clean, met een beetje gekkigheid. Zo heb ik het kleinste kamertje van het huis (de wc) helemaal knalgeel geverfd, de buitendeur kleurt nu rood en de trap heeft een groene tint gekregen. Ik kies graag in één keer goed. Verder heb ik mooie design meubels, die verdienen de aandacht.”

Zijn doel is om eind februari te verhuizen. Volg de verbouwing van Jeroen bijna dagelijks via Instagram account @jeroenlogtenberg.

Heel tof huis

Wil jij ook graag jouw huis laten zien? Woon jij in een historisch pand, of in een oude school of kerk en staat jouw stekkie vol met designspullen, maak jij al je meubels zelf of heb je gewoon een heel tof huis? Neem contact met ons op via [email protected] en dan bellen we ook eens bij jou aan.

binnenkijken-jochem-lieneke

Binnenkijken bij Jochem & Lieneke: ‘We hebben alles in één weekend gekocht’

Jochem en Lieneke waren al ruim een jaar op zoek naar een koopwoning in Deventer. Totdat ze via via ...
binnenkijken-bij-erica

Binnenkijken bij Erica: ‘Ik doe alles op gevoel’

Erica (36) is geboren en getogen op de Worp en nooit meer uit de buurt weggegaan. Sinds tien jaar wo...

adv.