Binnenkijken bij Cheryl: ‘Ik ben eigenlijk niet met interieur bezig’

Door Simone Groot Lipman 12 februari 2018

Cheryl (29) groeide op in de Achterhoek, heeft samengewoond in Raalte en woont nu al anderhalf jaar in een appartementje in hartje binnenstad. ”De keuze was Zwolle of Deventer. Zwolle was logischer voor mijn werk, maar Deventer was mij al bekend en vind ik leuker.”

Ze werkt fulltime bij Benefit Cosmetics, dus tijd voor een huizenjacht had ze eigenlijk niet. ”Mijn moeder heeft mij geholpen, haha. Dit was het derde huis waar ik op had gereageerd. Maandag stond hij er op en dinsdag waren de eerste kijkers. Het was een stel en ze vonden de slaapkamer te klein. Zonder hem te bekijken, riep ik al: ‘ik wil hem wel’. Natuurlijk heb ik nog wel even gekeken, maar ik vond het op de foto’s al prachtig.”

binnenkijken-cheryl
Foto: indebuurt Deventer

Opgeruimd en levendig

Ze woont boven No.11. ”Er zit hier een pizzeria op de hoek en ik mag van mezelf één keer per maand uiteten. Anders scheur ik uit mijn voegen, haha.” Haar interieurstijl is niet in één hokje te plaatsen. ”Ik ben een redelijk druk persoon, dus het interieur moet niet te hysterisch zijn. Ik hou niet van strak, design en modern. Mensen moeten zich op gemak voelen. Er is een bepaalde vibe die er moet hangen: hier mag geleefd worden. Bij mij geldt: thuis is het relaxed. Ik hou wel van een opgeruimd huis, zodat ik ook onverwacht bezoek netjes kan ontvangen. Als er mensen uit de kroeg bij mij nog een biertje komen drinken, dan vind ik het fijner om dan alles gelijk al op te ruimen. Dat doe ik niet pas de volgende ochtend.”

‘Het hoeft niet perse bij elkaar te passen’

Geen showroom

Cheryl kon zo het appartement intrekken, ze heeft niks aangepast. Ze moest alleen alles nieuw kopen. ”De telefoon had ik al, het is een na-maak telefoon. In mijn vorige woning diende het als huistelefoon, maar nu staat ie voor de sier. In een winkeltje in Eibergen, waar ze meubels opknappen, heb ik de blauwe kast, eettafel en dressoir gekocht. Ik ben eigenlijk helemaal geen type die heel erg met interieur bezig is. Het hoeft voor mij niet perse bij elkaar te passen. Je moet meer kijken naar kleuren, zodat het past in de stijl. Uiteindelijk gaat het om de juiste sfeer. Ik krijg er kriebels van als alles té op elkaar is afgestemd, dan lijkt je huis op een showroom.”

binnenkijken-cheryl
Foto: indebuurt Deventer

Favoriete plek

De hangstoel, van de Xenos, is haar nieuwe aanwinst. ”Ik zit graag in de hangstoel, heerlijk op een zondag voor de tv. Ik wist van het begin al dat ik deze hangstoel wilde. En als ik mi’n zinnen ergens op heb gezet, dan wil ik het ook hebben. Liever gister dan vandaag. Er stond hier eerst nog een andere bank, maar zo heb ik meer doorkijk. Het fijnste aan dit huis vind ik de hoge ramen mét een prachtige uitkijken natuurlijk. Het enige wat ik mis is een plek buiten, hier kan het in de zomer zo’n 34 graden worden. Dan ga ik gewoon het terras op of met mijn handdoekje naar de IJssel.”

Hangstoel, foto: indebuurt Deventer
Foto: indebuurt Deventer

Eyecatcher

Een echte eyecatcher is een oud reclamebord, ook meteen Cheryls favoriete item. ”Deze platen zijn van acht jaar geleden, gebruikt als promotiemateriaal voor Douglas, waar ik acht jaar heb gewerkt. De rechten waren verlopen, dus beland het in de prullenbak. Ik wilde ze graag hebben.” Naast dit pareltje staat een platenspeler. ”Ik had hiervoor nog een radio mét CD’s, deze zijn nu de deur uit. Voor de makkelijkheid heb ik een Spotify abonnement genomen, waar ik mij heel lang heb tegen verzet. Ik draai nog regelmatig plaatjes op de platenspeler. Ik houd van de charme.” Over muziek gesproken: we zien ook een gitaar in huis. ”Ik heb het een paar weken geprobeerd, maar meer dan gepingel werd het hem niet. Dus hij staat nu gewoon mooi te wezen.” Over weggaan is nog lang geen sprake. ”Ik heb net alles op mijn plek, dus voorlopig zit ik hier nog wel.”

Foto: indebuurt Deventer
Vorige huistelefoon, foto: indebuurt Deventer
Foto: indebuurt Deventer
Platenspeler, foto: indebuurt Devenet

adv.