Wonen in de oude Houtmarktschool: 10 luxe appartementen in de maak

Door Sophie Wassink 13 november 2017

Altijd al in een monumentaal pand willen wonen aan de voet van de Bergkerk? Goed nieuws, want er wordt binnenkort gestart met de verkoop van 10 luxe appartementen in de Houtmarktschool. 

Houtmarktschool

De houtmarktschool maakt onderdeel uit van het gebied de Boreel en ligt naast het historische Bergkwartier in het hart van Deventer. De school stamt oorspronkelijk uit 1882 en is in 1915 aan de noordzijde uitgebreid. Het was een school voor minvermogenden. Jaren stond het pand leeg. Het pand werd behoed voor de sloop en is inmiddels een gemeentelijk monument. “Ik ken het pand nog als een plek waar krakers woonden. Dat er nu iets moois gaat gebeuren is goed voor de stad en omgeving,” vertelt makelaar Willem Roetert.

houtmarktschool-zijkant
Foto: indebuurt Deventer

Kopen?

Goed om te weten: Ten Hag Makelaarsgroep start eind november / begin december met de verkoop van de 10 appartementen. De richtprijzen van de appartementen liggen tussen de 280.000 en 350.000 euro. De oppervlaktes van de luxe appartementen variëren tussen de circa 80 m² en 105 m². En met luxe bedoelen ze: “Geen standaard appartement maar een volledig afgewerkt appartement met luxe inbouwapparatuur, eventueel met vloer en gewitte muren, zodat je er als koper alleen maar een stofzuiger door heen hoeft te halen en je meubels neer kan zetten,” vertelt Willem.

Pareltje

Een pand met een verhaal op een prachtige plek. Het is een pareltje, dus mocht je interesse hebben dan moet je snel zijn. “Het loopt storm, mijn mailbox zat vanmorgen vol met mails van geïnteresseerden.” De verwachting is dat begin februari gestart wordt met de verbouw van de appartementen, zodat de eerste bewoners er in 2018 nog kunnen intrekken.

Meer over

Nieuws Wonen