Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wauw! Zij openen zaterdag een nieuwe interieurzaak aan de Smedenstraat

Aangeboden door House of Style 27 november 2019

Aan de Smedenstraat opent aanstaande zaterdag een gloednieuwe interieurzaak haar deuren! House of Style wordt gerund door Nadine Knol (26) en Imme Nijland (20). Allebei ambitieus en boordevol passie. Wij gingen even babbelen met de jonge ondernemers.

Jong zijn ze zeker, maar aan ervaring is geen gebrek. Zo heeft Nadine al drie jaar haar eigen interieurzaak in Almelo. Imme begon daar vorig jaar als stagiair en nu gaan ze in Deventer samen het avontuur aan.  Imme: ”Ontzettend spannend maar dat houdt ons niet tegen.”

”Er was een klant die zich al 17 jaar niet thuis voelde in haar eigen huis. Hoe mooi is het als je dat aan iemand kunt geven.”

Ze deden al een groot project voor Shell, hebben de skybox van Heracles Almelo opnieuw ingericht en zijn bezig met restaurants en kantoren. ”Maar het leukste blijft toch huizen inrichten”, aldus Nadine. ”Mensen komen bij ons, ze willen iets anders, maar hebben geen idee hoe ze het aan moeten pakken.” En dat is logisch, vindt ook Imme. ”Er zijn op dit moment zoveel invloeden, televisie, sociale media. Mensen vinden alles mooi en raken het totaalplaatje kwijt. Daar springen wij in.”

Jong geleerd, oud gedaan

De liefde voor interieur was er al van jongs af aan. Imme:  ”Mijn slaapkamer was geen week hetzelfde. Mijn ouders konden op een gegeven moment een nieuwe vloer leggen omdat alles onder de krassen zat van al dat geschuif met de meubels.” Ook bij Nadine was het raak. ”Als klein meisje had ik een heel theehuis in mijn slaapkamer, alles van Blond Amsterdam.”

”Onze smaak heeft weinig te maken met het werk dat we doen.”

Toch ging Nadine in eerste instantie naar het AOC. ”Bloemschikken vond ik leuk. Het combineren van kleur en structuur.” Uiteindelijk kwam ze bij een interieuropleiding terecht. Imme is nog bezig met zijn interieuropleiding. ”Toen ik begon aan de opleiding veranderde ik volledig. Van die rustige jongen op de middelbare school was opeens niks meer over. Ik zat direct op mijn plek.”

Tekst gaat verder onder foto

Een kwestie van smaak

Hun smaak is redelijk hetzelfde. Lachend: ”Vrij hysterisch, we houden van een beetje gek!” Nadine heeft een roze bank en een panterkleed thuis. Maar het kan nog gekker, want bij Imme thuis is de muur goud met steentjes, heeft de bank een slangenprint en het vloerkleed een panterprint.  ”Maar onze smaak is eigenlijk helemaal niet belangrijk”, aldus Nadine.

”Dat heeft weinig te maken met het werk dat we doen. We maken een interieur voor onze klant, die heeft vaak een totaal andere smaak en we moeten ons daarin inleven.” Imme: ”Dat doen we door een persoonlijke klik met iemand te ontwikkelen.” Nadine voegt toe. ”Dat is het mooie aan ons vak. Zo was er ooit een klant die al 17 jaar in hetzelfde huis woonde maar zich nog nooit thuis had gevoeld. Hoe mooi is het als je dat aan iemand kunt geven.”

Van stagiair naar compagnon

Toen Imme als stagiair bij Nadine begon klikte het direct goed. De twee kenden elkaar al via via uit Almelo. Nadine: ”Imme pakte alle taken op alsof het z’n eigen bedrijf was.” Imme vult aan. ”Ik ben steeds meer taken van Nadine gaan overnemen zodat zij zich kon focussen op grote projecten.”

En toen kwam het moment waarop Nadine moest beslissen of ze door wilde in Almelo. Met de zaak waar  ze op haar 23e begon. Nadine: ”Ik moest beslissen of ik wilde bijtekenen. Maar er is daar veel leegstand. In Deventer heb je meer eenmanszaken, veel leuke boetiekjes. De mensen zijn vriendelijk, er gebeurt wat. Dat mis ik in Almelo.” En toen kwam ze het pand aan de Smedenstraat tegen. Nadine: ”Echt een te gek pand!” Imme vult enthousiast aan. ”Nadine appte mij en ik zei gelijk ‘doen’!”

De twee besloten als compagnons aan dit nieuwe avontuur in Deventer te beginnen. En nu zijn ze een schip met twee kapiteins. Gaat dat goed? Nadine: ”Zeker! We vullen elkaar goed aan”, aldus Nadine. Imme stemt in. ”Soms zelfs zonder iets te zeggen, dan is een blik genoeg.”

”Dan staan ze bij de badkamerboer en dan bellen ze ons.”

Persoonlijk contact vinden ze heel belangrijk. Daarom drink je geen saaie kopje koffie op kantoor, maar neem je bij House of Style plaats aan de interieurbar in de zaak. ”Je moet mensen leren kennen, om hun smaak te leren kennen”, aldus Imme. Nadine vult aan. ”Dat is echt belangrijk. We appen ook gewoon met klanten. Dan staan ze bij de badkamerboer en dan bellen ze ons. Dat is natuurlijk niet ons vak, maar dan komen we toch even helpen.”

Zaterdag is de opening, en vanaf dan kun je bij House of Style terecht voor meubels, behang woonaccessoires en natuurlijk persoonlijk interieuradvies.

 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door House of Style. Meer over House of Style ontdekken?

House of Style woonwinkels

Geopend09:30 - 18:00

Smedenstraat 66-68, Deventer

Bekijk meer:woonwinkels

 

adv.