Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Houd het hoofd koel! Zo creëer jij een schaduwrijke plek in jouw tuin en huis

Aangeboden door Tuinmani 11 augustus 2020

We houden van de zon. Maar in de zomer hebben we ook behoefte aan schaduw. Het zorgt voor een beetje verkoeling op jouw terras en in jouw woning. Hoe je die schaduwrijke plek creëert? Dat lees je hier. 

Op zomerdagen zoeken we graag de warmte op, maar een beetje schaduw op zijn tijd is ook niet verkeerd. Bijvoorbeeld na een aantal uur bakken in de volle zon. Koffie drinken op jouw tuinterras met de familie? Of wat dacht je van een barbecue met het gezin? Niet zo fijn in de brandende zon. Hoe je die schaduw zowel binnens- als buitenshuis creëert: zonwering. Het zorgt voor schaduw en creëert tegelijkertijd een koele plek.

Oranje zonwering is verleden tijd

Vroeger zag je voornamelijk oranje zonwering, of groen-geel gestreepte schermen. Vandaag de dag is er gelukkig veel meer mogelijk. Zowel in kleur als in soort. Ronald van Tuinmani: ”Schuine zonwering en rolluiken zijn het bekendste. Maar er is veel meer mogelijk. Zo heb je ook verticale zonwering, waaronder screens en windschermen. Met een scherm kun je bijvoorbeeld één zijwand van je veranda verduisteren voor schaduw of zorg je er voor dat er geen warmte meer naar binnen komt door jouw lichtkoepel.”

Zonwering bij laagstaande zon

Tijdens een lange dag wil je nog even relaxen onder je veranda. De warme avondzon schijnt onder je veranda door en recht in je ogen. Met een screen met zonwerend doek kun je alle zijwanden van je veranda verduisteren. Door de screens in de ochtend dicht te houden zorg je ervoor dat de veranda koel blijft.

Zonwering
Creëer schaduw onder jouw veranda | foto indebuurt

Zonwering bij hoogstaande zon

Je bent buiten met kennissen aan het barbecueën en de middagzon staat op zijn hoogste punt. Met een bovendakzonwering, onderdakzonwering of zonnedoeken zorg je ervoor dat je genoeg schaduw hebt om lekker buiten te zitten.

Geen warmte meer in huis

Een verticale zonwering kan worden ingebouwd onder jouw lichtkoepel.Zo’n lichtkoepel geeft prachtig licht in huis, maar kan in de zomermaanden binnen voor behoorlijk hoge temperaturen zorgen. Niet zo fijn. Met een verticale zonwering voorkom je dat.

Zonwering is de oplossing om het zowel binnens- als buitenshuis koel te houden en schaduw te creëren. Tuinmani heeft voor iedere lichtkoepel, veranda of overkapping een passende zonwering. ”Een zonwering kan samengesteld worden naar ieders persoonlijke wens, we hebben een ruim assortiment aan kleuren en stijlen.” Ben je zelf geen handige harry? Dan komen de tuinexperts van Tuinmani de zonwering bij jou inbouwen. Bekijk het assortiment op de website of ga langs in de showroom aan de Revalstraat.


Meer over Tuinmani ontdekken?

Tuinmani tuincentra

Gesloten13:00 - 17:00

Revalstraat 7, Deventer

Bekijk meer:tuincentra

Lees ook:

Tuinexpert Deventer

Van veranda tot blokhut! 5 x deze mannen maken van jouw oerwoud een jaloersmakende tuin

Even voorstellen: de mannen van Tuinmani, de tuinexpert van Deventer. Ze komen langs om jouw tuin te...
tuininspiratie tuinideeën Tuinmani

Van tuinhaard tot loungeset! Alles voor de perfecte zomerse avond in jouw tuin

Het fijnste aan de zomer? Die gezellige zomeravonden waarbij je lang in je tuin kunt zitten. Of je n...
VR-bril tuinmani

Jouw droomtuin door de nieuwste VR-bril bekijken? Dat kan bij Tuinmani

We zijn massaal met onze tuin bezig! Nieuwe tegels, nieuwe tuinset en wat groen.  Alleen het visuali...

Tuinexpert Ronald van Tuinmani verkoopt, monteert én levert maatwerk

Ronald van Berkum (46) runt samen met 'zijn mannen' tuincentrum Tuinmani in Deventer. Vanuit zijn sh...

adv.