Dit zijn de goedkoopste, duurste en populairste buurten van Deventer

Door Simone Groot Lipman 9 januari 2019

Goedkoop wonen of heel wat centjes neertellen? Zwolseweg of De Scheg: in de ene buurt betaal je twee keer zoveel als in de ander… Dit zijn de duurste, goedkoopste en populairste plekken van Deventer.

De duurste buurten

Echt goedkoop wonen doen we in Deventer sinds de woningmarkt in Nederland ‘oververhit’ is geraakt sowieso niet. Gemiddeld kost een koophuis €286.607,-. We betalen gemiddeld maar liefst € 2.197,- per vierkante meter woonruimte in Deventer. Ter vergelijking: in Enschede (€ 1.900) ben je goedkoper uit.

Duurste buurten

Als we kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in de Deventer zijn de omliggende dorpen vaak duurder. Maar de buurten zijn Diepenveen, Ziekenhuisbuurt en Zwolseweg zijn het duurst. In het dorp Diepenveen – waar 4.255 mensen wonen – is de gemiddelde prijs per vierkante meter €2.934,-. In Ziekenhuisbuurt – 1.330 inwoners – betaal je € 2.724,- per vierkante meter. De Zwolseweg – 2.530 inwoners – is de gemiddelde prijs per vierkante meter €2.626,-.

zwolseweg
Zwolseweg. Foto | indebuurt Deventer

De goedkoopste buurten

Gelukkig zijn er ook prachtige plekken in onze Hanzestad waar de prijzen een stuk lager liggen. In de buurten De Scheg (Colmschate), Deltabuurt (Rivierenwijk) en Tuindorp (Keizerslanden) betaal je het minst. Wanneer je woont in de buurt van De Scheg (2.445 inwoners) ben je €1.320,- per vierkante meter kwijt. In Deltabuurt– 3.600 inwoners – betaal je € 1.583,- per vierkante meter en in Tuindorp – 2.710 inwoners – betaal je ‘slechts’  € 1.915,- per vierkante meter. Andere goedkopere buurten zijn bijvoorbeeld Oranjekwartier en Knutteldorp.

Populaire buurten

Het Oranjekwartier en industrieterrein staat in het lijstje ‘meest gewilde buurten’ op Weetmeer.nl, net als Knutteldorp, Ziekenhuisbuurt en buitengebied van Lettele en Okkenbroek.

Bron cijfers: Weetmeer.nl

Huis te koop: Gravenweg 3 Deventer, Foto 2 | Foto: Funda

Loterij gewonnen? 5 x dit zijn de duurste huizen die nu te koop zijn in Deventer

Geluk gehad en de Staatsloterij gewonnen? Mooi. Dan heb je nu eindelijk geld om een huis in Deventer...

Meer over

Wonen

adv.