Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nooit meer doen: je vloer dweilen met een flesje Ajax! En dit is waarom…

Aangeboden door Dijkmans 2 december 2019

”Met de goedkopere schoonmaakmiddelen verpest je juist je vloer”, aldus Henk Jeurissen mede-eigenaar van Dijkmans. ”Het schoonmaakmiddel maakt de vloer niet echt schoon. Je moet eigenlijk een middel het hebben met een pH-waarde van 7 of een beetje alcohol erin.”

”Veel mensen weten niet hoe je je vloer op een goede manier schoon houdt. Want iedere vloer gaat beschadigen. Dat is logisch, op die vloer gebeurt alles. Daarom heeft elke vloer heeft onderhoud nodig.” Een fles Ajax moeten we dus niet doen. Wat wel? ”Een keer in de zoveel tijd ontvetten. Dan haal je echt het vuil eraf en heb je zoveel meer plezier van je vloer!”

Welke vloer kiezen we?

”Visgraat en gietvloeren zijn in”, aldus van Henk Jeurissen. Visgraat heeft een luxe uitstraling maar het leuke is dat je dat heel modern kunt maken. Het ligt natuurlijk allemaal aan de combinatie met de meubels.”

”De vloer heeft de grootste oppervlakte, en is daarom heel bepalend.”

”Het probleem is dat de vloer altijd het ondergeschoven kindje is. Alles wordt prachtig geschilderd in een mooie kleur, en aan de keuken en het bankstel wordt gedacht. Maar dan bedenken de mensen zich dat er ook nog een vloer in moet.” En dat terwijl je vloer een van de belangrijkste dingen is. ”Het heeft de grootste oppervlakte en is dus heel bepalend. Daarbij ligt een vloer zo’n tien jaar in je huis. De bank gaat er om de vier jaar meestal wel uit.”

De eiken-trend

Foto | Pexels
Foto | Pexels
Foto | Dijkmans Interieur
Foto | Pexels

Verschillende vloeren, zorgen voor verschillende sferen in huis. ”Veel mensen willen alles in dezelfde kleur. Ze hebben een grijze muur, een grijze bank, een grijze wandkast en willen ook nog een grijze vloer. Dat is niet slim, dat slaat alles dood. Dat fleuren we wel op met rode kussens hoor ik dan. Maar zo werkt het niet. Al heb ik het vroeger zelf ook niet zo gedaan hoor, ik heb veel geleerd met de jaren”, vertelt Henk lachend.

”Ik moet erbij zeggen; smaak is natuurlijk heel persoonlijk! Als je houdt van warme kleuren dan kom je wat meer bij de traditionele vloeren. Eiken bijvoorbeeld, dat komt steeds meer terug. Je ziet dat nu veel met een lichte waas.” Bij Dijkmans vind je de eikenhouten vloeren van het label Hansafloor. ”Het voordeel van een houten vloer is dat het goed geluid absorbeert. En qua look en feel kun je met hout alle kanten op, door verschillende behandelingen.”

Een luxe uitstraling met visgraat

 

Foto | Pexels
Foto | Pexels

Visgraatvloeren zijn hip! ”Ik zie het veel met een zwarte rand erlangs, band en bies. Dat werd vroeger veel gedaan in luxe huizen en grachtenpanden. En het was ontzettend duur toen. Visgraat heeft een chique uitstraling maar is daardoor ook heel goed te combineren met moderne meubels. Juist omdat de vloer al heel levendig is.”

Industrieel met een gietvloer

Foto | Pexels
Foto | Pexels

Henk: ”Een gietvloer zien we veel bij hele moderne huizen. Dat industriële. Het mixt ook mooi met oud. En deze vloeren zijn heel onderhoudsvriendelijk. Dus ook ideaal voor bijvoorbeeld de garage, het washok en dat soort ruimtes. Omdat het naadloos is raad ik deze vloer aan mensen aan die snel last van benauwdheid hebben.”

Hout of pvc

Ook de pvc vloeren zijn in trek. ”Het is makkelijk in inhoud en je hebt weinig slijtage.” Dijkmans werkt met Tech-Floor. Zij leveren PVC vloeren van hoge kwaliteit die onderhoudsvriendelijk en slijtvast zijn. Het assortiment is leverbaar in diverse kleuren en met verschillende patronen. ”De pvc vloeren gaan ook terug in de oude trend, de look van de oude houten vloeren.” Bij twijfels over welke vloer bij jouw interieur past, is het nooit verkeerd een expert in te schakelen. Bij Dijkmans kun je altijd terecht voor een advies op maat. Bij Dijkmans kun je daarnaast de kwalitatieve vloerreinigers van James en de beschermdopjes van Scratch no More voor uw stoel- en tafelpoten kopen. Dit zijn de ideale producten om de vloer schoon en zo lang mogelijk goed te houden.


Meer over Dijkmans ontdekken?

Dijkmans woonwinkels

Vandaag gesloten

Nieuwe Markt 3, Deventer

Bekijk meer:woonwinkels

Kijk hieronder voor nog meer interieurinspiratie:

Binnenkijker Minka en Timon

Binnenkijken bij Minka en Timon: ‘Het is een fijne uitvalsbasis als artiest’

Op misschien wel één van de mooiste plekken van Deventer wonen Minka en Timon. Ze ontmoetten elkaar ...

Binnenkijken bij Clara: ‘Mijn huis voelt aan als een plekje in de woestijn van Iran’

De avontuurlijke Clara heeft veel gereisd in haar leven. Het Midden-Oosten heeft haar vooral getrokk...

Binnenkijken bij de moderne woonboot naast de Raambrug: ‘Altijd een vakantiegevoel’

Deze opvallende verschijning ken je vast wel. De modernste woonboot van de stad ligt tussen de Raamb...

adv.