Carlos in Huis verhuist uit huis: ‘we krijgen de mooiste woonwinkel van Nederland’

Aangeboden door Carlos in Huis 1 december 2017

Het zal je misschien niet zijn ontgaan: Carlos in Huis gaat verhuizen. Van de Smedenstraat naar de Hofstraat. Ze hebben de Sallandsche bank gekocht en eind januari 2018 zullen ze het pand intrekken. Maar wat gaat er nu met alle meubels gebeuren in dit pand? ”Alle design meubels zijn in de sale. Het liefst gaan we natuurlijk zo leeg mogelijk hier weg!”

De laatste twee maanden zijn ingegaan in de Smedenstraat, waar Carlos van Dijk negen jaar geleden zijn eigen winkel opende. ”Na twee huurcontracten was de vraag: gaan we door of gaan we toch voor iets anders? Mijn collega Jeroen grapte toen: ‘anders kopen we toch gewoon de bank?’ Zo gezegd, zo gedaan. En ik durf gerust te zeggen dat dit de mooiste woonwinkel van Nederland wordt. Niet in de zin van: de beste of de grootste, maar wel de mooiste”, vertelt Carlos van Dijk vol trots.

carlos-in-huis-4
Foto: indebuurt Deventer

Rijksmonument

”We wilden graag in de binnenstad blijven en gingen op zoek naar een ruimte met veel vierkante meters. Zoveel opties zijn hier ook weer niet. Dit pareltje stond al tien jaar te koop, dus dan valt er ook over te praten natuurlijk. Anderhalf jaar geleden hebben we het voor het eerst bekeken, een jaar terug hebben we het gekocht en een half jaar geleden zijn we gestart met de verbouwing. Het pand, gebouwd in 1912, is een rijksmonument waardoor we subsidie krijgen van de provincie Overijssel. Dat betekent ook dat we niets mogen doen zonder overleg met Monumentenzorg. We brengen het pand zoveel mogelijk in oude staat terug. Zo lag er tapijt over de trap en de vloeren heen. Zonde! Het lastige is dat de ramen op 1 meter 90 hoogte zitten, dus je kunt moeilijk iets etaleren. In dat opzicht heeft het pand geen open karakter, dus gaan wij ervoor zorgen – door middel van lampen, muziek en deuren open – dat mensen naar binnen worden gezogen.”

Foto: indebuurt Deventer

Verdubbeling

”Het pand in de Smedenstraat telt een kleine 400 m2 aan ruimte. Het rijksmonument in de Hofstraat zit op een kleine 800 m2. Dat betekent niet dat we ook een verdubbeling aan producten zullen presenteren. Ik denk 1,5 keer zoveel, want door het ruimer neer te zetten, komt alles ook beter tot zijn recht. We gaan werken met kleinere ruimtes: van licht Scandinavisch tot modern klassiek. Geen ingerichte studio’s, maar we willen wel verschillende sferen laten zien. Met bijna zeven verschillende ruimtes kunnen we een gevarieerd aanbod laten zien. Zo krijgen we ook een ‘tuinkamer’ met een dakterras, waar we buitenmeubels kunnen neerzetten, mét uitzicht op de kerk.”

carlos-in-huis
Foto: indebuurt Deventer

Passie voor wonen

”De passie voor wonen is ontstaan toen ik stage liep in een woonwinkel in Zwolle. Ik studeerde Toegepaste Huishoud Wetenschappen aan IJsselland Deventer (nu Saxion). Ik dacht: dit is wat ik wil en vervolgens ben ik na mijn stage daar 18 jaar blijven werken. In de crisistijd, in 2008, heb ik mijn winkel geopend. Terwijl de hele woonindustrie in elkaar klapte, gingen wij juist heel goed. We waren nieuw en fris. Daarna stabiliseerde het een aantal jaren en nu zitten we weer in de lift. En het leuke is: in onze winkel komt jong en oud, man en vrouw. De tijd dat de vrouw het interieur uitkiest is wel voorbij, ook mannen komen vaak alleen en hebben een duidelijk beeld over hoe ze hun huis willen inrichten. Driekwart van de klanten komt uit Deventer en omstreken. De rest komt uit het hele land. Van Groningen tot Breda. Ik verwacht én hoop dat deze cirkel zich straks nog meer gaat uitbreiden.”

Foto: indebuurt Deventer
Foto: indebuurt Deventer

Carlos in Huis woonwinkels

Nu open10:00 - 21:00

Hofstraat 13-15, Deventer

Bekijk meer:woonwinkels

adv.