Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken in de Volkswagenbus van Bert en Nelleke op de Deventer Stadscamping

Door Janneke Pol 8 juli 2019

“De kleurrijke inrichting van onze bus geeft een goed beeld van onze inrichting thuis,” zegt Nelleke Kok. Samen met haar man Bert en hond Jet is ze met een oude Volkswagen-camper neergestreken op de Stadscamping. Wij krijgen een kijkje in de camper. 

Ze zijn een opvallende verschijning op de Stadscamping in Deventer. Bert en Nelleke Kok hebben hier hun Volkswagenbus geparkeerd en de bijpassende tent opgezet. “We leven eigenlijk in de tent, de bus is erop gebouwd om enkel in te slapen en mee te rijden.” Het interieur is door Bert zelf vereenvoudigd. “Wij koken niet in de bus, dus de keuken kon eruit. Verder waren alle kastjes gemaakt van hardboard, wat erg ongezellig oogt”, legt hij uit. “Ik heb het allemaal vervangen door vliegtuigtriplex. Dat is niet alleen ontzettend sterk, het ziet er ook meteen gezelliger uit.”

De indeling van het overgebleven interieur neemt Nelleke voor haar rekening. “Eén kastje is onze keuken, één kastje is onze badkamer en de bank klappen we uit als we gaan slapen”, laat ze zien. “We houden van kleuren. De kleurrijke inrichting geeft een beeld van onze inrichting thuis.”

Binnenkijken bij Bert & Nelleke Kok2

Te duur of te roestig

De aanschaf van de perfecte bus had heel wat voeten in aarde. “We hadden allebei dezelfde droom om ‘later’ een kampeerbus te kopen. Onze voorkeur ging uit naar een Citroën H4, al snel bleek de aanschaf van dit type gepaard te gaan met het risico op dure reparaties”, aldus Bert. “Nelleke begon ineens over ‘zo’n busje met een wiel op de neus’, waarom hadden we daar niet eerder aan gedacht?”

Ook de vondst van het beste Volkswagenbusje bleek een behoorlijke uitdaging. “We wilden hoe dan ook een authentiek exemplaar. De meeste busjes die helemaal ‘af’ zijn, zijn meteen ook onbetaalbaar. Een goedkopere bus is al gauw roestig of toe aan renovatie. Na anderhalf jaar staat het echtpaar oog in oog met de schitterende T2 AB in de kleur Sierra Gelbe. “Ook deze was aanvankelijk te duur, maar het was liefde op het eerste gezicht. Na een nachtje slapen, besloten we dan ook onze caravan in te ruilen voor deze camper.”

“We zijn inmiddels behoorlijk ‘verdeventerd'” -Nelleke

Over de grens

Het geeft het echtpaar dan ook direct een vakantiegevoel. “Al stappen we maar in de bus om boodschappen te doen of grofvuil weg te brengen, we hebben meteen het gevoel dat we op vakantie zijn. We zijn lid van de busjesclub en we gaan diverse (hippie)festivals af.”

Bert & Nelleke Kok

Inmiddels gaan de reizen verder dan de supermarkt. “Ik geef het toe, ik ben gewoon een bangerik. Tot voor kort durfde ik de grens niet over met onze bus. Nelleke rijdt daarentegen het liefst zover mogelijk”, lacht Bert. “Tot we mooie verhalen van vrienden hoorden, zij waren bijvoorbeeld helemaal naar de Noordkaap gereden.” Reden genoeg om zijn grenzen te verleggen. “We hebben zeven weken door Frankrijk gereden. Op een gegeven moment durfde ik zelfs de Mont Ventoux op te rijden.” Toch blijft ook de Deventer Stadscamping een jaarlijks terugkerende locatie voor het Tilburgse tweetal. “We komen er al jaren en zijn inmiddels al behoorlijk ‘verdeventerd’. Het is hier zo fijn.”

Deventer op Stelten 2019

Deventer op Stelten: even nagenieten

De stelten zijn de stad uit, maar wij genieten nog even na met een kleine sfeerimpressie. 
DOS7

Weekendoverzicht: politie pakt 50-jarige man voor steekincident, nagenieten van Deventer op Stelten en meer…

Goedemorgen Deventer! Het weekend zit erop en dus blikken we terug op de meest opvallende gebeurteni...

adv.